Stoiximan Super League

Αλ Σαούντ, μολών λαβέ!

Το τυπικό, αλλά απαραίτητο βήμα για την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έγινε το πρωί της Παρασκευής. Στη σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων ψηφίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατ. ευρώ με την παράλληλη ενεργοποίηση των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη, που θα περάσουν στην κατοχή του Αλ Σαούντ όταν κατατεθεί το συγκεκριμένο ποσό από τον πρίγκιπα. .

Το τυπικό, αλλά απαραίτητο βήμα για την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έγινε το πρωί της Παρασκευής. Στη σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων ψηφίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατ. ευρώ με την παράλληλη ενεργοποίηση των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Πλέον και από τη στιγμή που υπόλοιποι μέτοχοι δεν αναμένεται να συμμετέχουν στην αύξηση (0,33 λεπτά κοστίζει η κάθε μετοχή) ανοίγει ο δρόμος για να πάρει τις μετοχές ο πρίγκιπας Αλ Σαούντ μετά τη κατάθεση των 15 εκατ. ευρώ σε ειδικό λογαριασμό τραπέζης στις 21 Νοεμβρίου. Μάλιστα από τη στιγμή που δεν θα συμμετέχουν άλλοι μέτοχοι στην αύξηση, ο Αλ Σαούντ θα γίνει κάτοχος μεγαλύτερου ποσοστού από το 54,7% του «Τζίγκερ». Πριν από όλα όμως, αναμένονται τα αποτελέσματα του οικονομικού ελέγχου στην ΠΑΕ, μία διαδικασία που θα αρχίσει την προσεχή Δευτέρα.

Σήμερα το απόγευμα είναι προγραμματισμένο το ΔΣ της ΠΑΕ, το οποίο αναμένεται να αποφασίσει να μη δοθεί έγκριση στην Arboris Capital να βρει επενδυτή. Οι συζητήσεις με την εταιρεία ουσιαστικά θα ανασταλούν ωσότου υπάρχει κατάληξη στην υπόθεση του πρίγκιπα. Αν όμως για οποιονδήποτε λόγο προκύψει «ναυάγιο» με τον Αλ Σαούντ, η Arboris Capital θα επανέλθει στο προσκήνιο.

Οι δύο πλευρές, οικογένεια Βαρδινογιάννη και πρίγκιπας, περιμένουν τις πολιτικές εξελίξεις και το πόσο θα επηρεάσουν την ψήφιση του νομοσχεδίου που θα επιτρέπει την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ από έναν αλλοδαπό. Εφόσον υπάρξει καθυστέρηση, οι δύο πλευρές θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για να βρουν λύση έχοντας ορίσει ως καταληκτική ημερομηνία για να ολοκληρωθεί το deal την 22η Δεκεμβρίου.

Με την ίδια συνταγή

Δίχως αλλαγές θα παρατάξει τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Το σχήμα με Καπίνο, Μαρίνο, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Σπυρόπουλο, Σιμάο, Κατσουράνη, Ζέκα, Κουίνσι, Λέτο και Κλέιτον αποδίδει εξαιρετικά. Χθες, δε, επικράτησε 3-1 των αναπληρωματικών με τον Λέτο να πετυχαίνει δύο γκολ και τον Κλέιτον ένα. Για τους αναπληρωματικούς σκόραρε ο Καραγκούνης, που μαζί με τον Πετρόπουλο θα είναι τα δύο νέα πρόσωπα στην αποστολή. Εκτός πλάνων είναι οι τραυματίες Βύντρα, Τοτσέ, Ρούντολφ, Χριστοδουλόπουλος και Νίνης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x