Επικαιρότητα

Μεσάνυχτα η «μητέρα των μαχών»!

Στην αποψινή ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα, μέσα και έξω από την Ελλάδα, χωρίς να αποκλείεται να ζήσουμε και δεύτερο πολιτικό θρίλερ, μέσα σε ένα 24ωρο.

Στην αποψινή ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα, μέσα και έξω από την Ελλάδα, χωρίς να αποκλείεται να ζήσουμε και δεύτερο πολιτικό θρίλερ, μέσα σε ένα 24ωρο.

Μεγάλο ερωτηματικό μέχρι την τελευταία στιγμή παραμένει η στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Την πρόθεσή του να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης υπό προϋποθέσεις εξέφρασε την Παρασκευή στην τηλεόραση του Σκάι ο Μίμης Ανδρουλάκης.

Αντίθετα, η ανεξάρτητη βουλευτής κ. Έλσα Παπαδημητρίου, η οποία αρχικά είχε εκδηλώσει την πρόθεση να πει ΝΑΙ, φαίνεται πως το μετάνιωσε, αφού δήλωσε ότι τελικώς θα απέχει από την ψηφοφορία.

Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι έως 150 ΝΑΙ, η κυβέρνηση χάνει τη δεδηλωμένη και «πέφτει», με την σκυτάλη να περνάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο κ. Κάρολος Παπούλιας θα αρχίσει τις διαδοχικές επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς, στους οποίους θα δώσει εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης.

«Ο κ. Παπανδρέου είναι γαντζωμένος στο τιμόνι ενός αυτοκινήτου που πάει στο γκρεμό» (!) είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης μιλώντας την Παρασκευή στο Mega.

Ο ίδιος ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στην Ολομέλεια της Βουλής τάχθηκε υπέρ του σχηματισμού προσωρινής κυβέρνησης.
Από την πλευρά του ο κ. Αντώνης Σαμαράς ζήτησε υπηρεσιακό σχήμα για την αποφυγή της χρεοκοπίας της χώρας και ακολούθως σε έξι εβδομάδες εκλογές.

Την αισιοδοξία της ότι η πλειοψηφία της ελληνικής Βουλής θα στηρίξει το σχέδιο της 27ης Οκτωβρίου, εξέφρασε την Παρασκευή η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας.

Μη αποδοχή σημαίνει έξοδο από το Ευρώ αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση (!) προειδοποίησε ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x