Euroleague

«Κυβέρνηση» εμπιστοσύνης!

Αυτοί οι «πράσινοι» δεν χρειάζονται ψήφο εμπιστοσύνης. Την έχουν κερδίσει χρόνια τώρα και συνεχίζουν να τη «χτίζουν». Ο Παναθηναϊκός συνέτριψε με 92-75 τη Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΟΑΚΑ και περιμένει την ερχόμενη Πέμπτη την επίσης αήττητη ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ντέρμπι κορυφής του δευτέρου ομίλου. Ολοκληρωτικό μπάσκετ στην επανάληψη από τους πρωταθλητές μετά το προβληματικό πρώτο μέρος. Κορυφαίος και πάλι ο Διαμαντίδης με 16π.

Αυτοί οι «πράσινοι» δεν χρειάζονται ψήφο εμπιστοσύνης. Την έχουν κερδίσει χρόνια τώρα και συνεχίζουν να τη «χτίζουν». Ο Παναθηναϊκός συνέτριψε με 92-75 τη Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΟΑΚΑ και περιμένει την ερχόμενη Πέμπτη την επίσης αήττητη ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ντέρμπι κορυφής του δευτέρου ομίλου. Ολοκληρωτικό μπάσκετ στην επανάληψη από τους πρωταθλητές μετά το προβληματικό πρώτο μέρος. Κορυφαίος και πάλι ο Διαμαντίδης με 16π.

Αφεντικό

Η συνήθης φέτος πεντάδα (Καλάθης, Διαμαντίδης, Σάτο, Σμιθ και Μάριτς) αντιμετώπισε προβλήματα στην εκκίνηση του ματς από τη Ζαλγκίρις. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το ρυθμό με τους ταχύτατους Καλνιέτις και Γουίμς με συνέπεια να έχουν ένα μικρό προβάδισμα (2-5, 11-12) στο πρώτο μισό του πρώτου δεκαλέπτου. Οι φωνές του Ζέλικο Ομπράντοβιτς για πιο... control παιχνίδι δεν εισακούστηκαν και ο Παναθηναϊκός ακολούθησε στο ίδιο τέμπο. Χάρη στην ποιότητά του, πάντως, με τον Διαμαντίδη να δίνει το σύνθημα και τους Μπατίστ-Γιασικεβίτσιους σημαντικές βοήθειες ερχόμενοι από τον πάγκο, η ψαλίδα άνοιξε υπέρ των πρωταθλητών και η διαφορά δυναμικότητας άρχισε να αποτυπώνεται στο σκορ (25-18).

Παρασύρθηκε στο ρυθμό τους

Όχι για πολύ όμως... Δύο συνεχή τρίποντα και δύο διαδοχικά λάθη του Διαμαντίδη επέτρεψαν στη Ζαλγκίρις να «τρέξει» ένα σερί 10-0 και να προηγηθεί (25-28), με τον Ράκοβιτς-ελλείψει και του Μάριτς που φορτώθηκε νωρίς με τρία φάουλ-να κάνει θραύση μέσα στη ρακέτα και τους υπόλοιπους να «πυροβολούν» από τα 7,25μ. Λόγκαν και Βουγιούκας έδωσαν επιθετικές λύσεις στους γηπεδούχους, αλλά μόνο (32-30), αλλά μόνο προσωρινά, αφού η άμυνα συνέχισε να είναι ευάλωτη κυρίως-αλλά όχι μόνο-στην περιφέρεια. Ο Γουίμς με δύο τρίποντα έστειλε τη Ζαλγκίρις στα αποδυτήρια με +4 (38-42) και... κάλεσε τον Παναθηναϊκό να αναθεωρήσει τον τρόπο παιχνιδιού του πριν είναι αργά.

Επιτέλους άμυνα

Ο αρχηγός σάλπισε για αντεπίθεση με την έναρξη της επανάληψης. Με δύο συνεχή τρίποντα του Διαμαντίδη, που κέρδισε και το τρίτο φάουλ του Ράκοβιτς, ο Παναθηναϊκός προσπέρασε ξανά (44-42). Χάρη στην πολύ πιεστική τους άμυνα οι πρωταθλητές Ευρώπης κράτησαν τους Λιθουανούς στους τρεις πόντους στα πρώτα έξι λεπτά της τρίτης περιόδου και ξέφυγαν με 53-45, χάρη σε ένα ακόμη τρίποντο του Καστοριανού γκαρντ. Ο Λόσον προσπάθησε να φέρει ξανά την... αναρχία στο παιχνίδι, αλλά αυτή τη φορά οι παίκτες του Ομπράντοβιτς δεν εγκατέλειψαν το πλάνο τους και με οδηγό τον Καλάθη έκλεισαν την τρίτη περίοδο με «προίκα» ένα +9 (64-55).

Ο νόμος του πρωταθλητή

Ο Γουίμς με κάποια προσωπικά σουτ προσπάθησε να κρατήσει στην... εντατική τη Ζαλγκίρις, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε τις απαντήσεις φτάνοντας σε διψήφια διαφορά (68-57). Η αποβολή του Ράκοβιτς μετά από φάουλ που συνοδεύτηκε από τεχνική ποινή διευκόλυνε το έργο των «πράσινων» που εκτοξεύτηκαν στο 81-62 πεντέμισι λεπτά πριν το τέλος χάρη σε ένα ξέσπασμα του Σμιθ. Οι Αμερικανοί της Ζαλγκίρις προσπάθησαν να ψαλιδίσουν τη διαφορά με «ηρωικά» καλάθια (84-72), όμως οι πρωταθλητές συντήρησαν με άνεση τη διαφορά ασφαλείας κι έφτασαν τελικά στο τελικό 92-75.

Πλέον με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς στην Ευρωλίγκα περιμένουν την ερχόμενη Πέμπτη στο ΟΑΚΑ την επίσης αήττητη ΤΣΣΚΑ Μόσχας για ένα σούπερ ντέρμπι.



Δεκάλεπτα: 25-21, 38-42, 64-55, 92-75.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 2, Μπατίστ 14, Λόγκαν 13, Σάτο 8, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 16, Βουγιούκας 13, Νικ Καλάθης 7, Σμιθ 7, Καϊμακόγλου 5, Γιασικεβίτσιους 5 (δεν χρησιμοποιήθηκε ο Κυρίτσης, εκτός δωδεκάδας Περπέρογλου και Πατ Καλάθης).

Ζαλγκίρις (Τριφούνοβιτς): Λόσον 14, Πόποβιτς 8, Καλνιέτις 8, Ντελινινκάιτις 3, Ράκοβιτς 12, Κλιμαβίτσιους 3, Γιανκούνας, Γιαβτόκας 2, Κουζμίνσκας 4, Γουίμς 21, Κόλινς.

* Περίπου 8.000 θεατές βρέθηκαν στο κλειστό του ΟΑΚΑ, ανάμεσά τους και λίγοι φίλαθλοι από τη Λιθουανία.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x