Όπως αναφέρει η «Le Parisien», η γαλλική πρωτεύουσα βρέθηκε σε κατάσταση γενικευμένης αναταραχής μετά τον τελικό του Champions League, με επεισόδια να ξεσπούν σε πολλά σημεία της πόλης. Στο 16ο διαμέρισμα, ποδήλατα συγκεντρώθηκαν και παραδόθηκαν στις φλόγες, εικόνα που κατέγραψε φωτορεπόρτερ στην Porte de Saint-Cloud!
Η κατάσταση στην Porte de Saint-Cloud ήταν ιδιαίτερα τεταμένη, στην περιοχή του Parc des Princes. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στις 22:00 η περιοχή ήταν «σημείο προς αποφυγή», με πολλαπλές και διάσπαρτες συγκρούσεις, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούσαν να διαλύσουν τους ταραξίες στα γύρω στενά ώστε να αποφευχθεί μια μαζική συγκέντρωση. Οι συγκρούσεις ήταν συνεχείς, με την αστυνομία να επιχειρεί σε διαφορετικά δρομάκια για να αποτρέψει τη δημιουργία μεγάλου πυρήνα επεισοδίων.
Λίγο πριν τις 22:00, κοντά στο Parc des Princes, η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική: Οικογένειες και φίλοι της Παρί αποχωρούσαν μέσα σε σύννεφα δακρυγόνων, την ώρα που η αστυνομία προσπαθούσε να διαλύσει ομάδες νεαρών που είχαν πάει με διάθεση σύγκρουσης. «Πάμε, δεν μπορούμε να μείνουμε εδώ», είπε ο 19χρονος Ραγιάν σε φίλο του, αναφέρει το γαλλικό Μέσο.
Την ίδια ώρα, στο Trocadero, ένα αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ στο κέντρο της πόλης επικρατούσε ένα παράδοξο μείγμα γιορτής και χάους. Στην Place de la Republique, το πλήθος τραγουδούσε ρυθμικά «Paris is magic!», με βρυχηθμούς από μηχανές, ασταμάτητες ρίψεις φωτοβολίδων και στιγμές πανικού, όταν ομάδες ανθρώπων άρχισαν ξαφνικά να τρέχουν χωρίς προφανή λόγο, δημιουργώντας σύγχυση. Για την ώρα, μια φάλαγγα των CRS παραμένει στο σημείο χωρίς να επεμβαίνει, αφήνοντας τον κόσμο να συνεχίσει τη «γιορτή», ενώ μένει να φανεί πότε θα δοθεί εντολή εκκένωσης της πλατείας, όπου το πλήθος συνεχίζει να πυκνώνει.
Στην Place de la Republique, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, εκατοντάδες οπαδοί απωθήθηκαν από συνεχείς εφόδους των CRS και κινήθηκαν προς το Boulevard Voltaire και τη Place de la Nation. Οι ρίψεις φωτοβολίδων και αυτοσχέδιων εκρηκτικών δεν σταμάτησαν, ενώ το πλήθος -πολύ νεανικό και ανεξέλεγκτο- έδινε την εικόνα μιας πόλης που πάλευε να κρατήσει τον έλεγχο.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, η IDF Mobilites ανακοίνωσε ότι όλα τα λεωφορεία στην περιφέρεια σταμάτησαν να λειτουργούν, λόγω «του πολύ μεγάλου αριθμού συγκεντρώσεων και για την ασφάλεια επιβατών και οδηγών». Όπως σημειώνει η υπηρεσία, «όλες οι γραμμές λεωφορείων αποσύρονται από την κυκλοφορία σε όλη την περιφέρεια, ενώ επηρεάζονται και τα τραμ». Η απόφαση αυτή αποτυπώνει το μέγεθος της έντασης που επικρατούσε στους δρόμους της πόλης.
Η κατάσταση στο Παρίσι παραμένει εξαιρετικά τεταμένη μετά τον τελικό, με τη γαλλική αστυνομία να βρίσκεται σε διαρκή επιφυλακή καθώς τα επεισόδια συνεχίζονται σε διάφορα σημεία της πόλης. Σύμφωνα με τη «Le Parisien», μέχρι τα μεσάνυχτα είχαν πραγματοποιηθεί 235 συλλήψεις. Στο μεταξύ, καταγράφηκαν έξι κατεστραμμένα οχήματα, δύο εμπορικά καταστήματα με ζημιές και ένας τραυματίας αστυνομικός.
Στα Ηλύσια Πεδία, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 20.000 άτομα, οι δυνάμεις ασφαλείας επιχειρούσαν συνεχώς για να συγκρατήσουν ομάδες που κινούνταν επιθετικά και δημιουργούσαν εστίες έντασης. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι άτομα επιχείρησαν να επιτεθούν στο αστυνομικό τμήμα του 8ου διαμερίσματος, όμως απωθήθηκαν γρήγορα από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Απίστευτες εικόνες έρχονται από την Porte de Saint-Cloud, όπου δεκάδες ποδήλατα ενοικίασης στήθηκαν ως αυτοσχέδια οδοφράγματα στους δρόμους γύρω από το Parc des Princes. Στο βίντεο που κυκλοφορεί στο Twitter, τα ποδήλατα εμφανίζονται στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο, σχηματίζοντας φράγματα που εμποδίζουν την κίνηση των αστυνομικών δυνάμεων. Η αστυνομία σπρώχνει τα ποδήλατα αριστερά και δεξιά για να ανοίξει δίοδο, την ώρα που μικρές ομάδες ταραξιών κινούνται στα γύρω στενά. Σύμφωνα με γαλλικά Μέσα, τέτοια αυτοσχέδια μπλοκ εμφανίστηκαν σε πολλά σημεία της περιοχής, καθώς η ένταση κλιμακώθηκε πριν αλλά και μετά τον τελικό του Champions League.
Παράλληλα, οι BRAV-M πραγματοποίησαν πολλαπλές επιχειρήσεις για να διαλύσουν ομάδες νεαρών και να αποτρέψουν τη δημιουργία μεγαλύτερων εστιών επεισοδίων.
Με τη νύχτα να βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και το πλήθος να παραμένει στους δρόμους, οι αρχές προειδοποιούν ότι η κατάσταση μπορεί να κλιμακωθεί περαιτέρω. Το Παρίσι ζει μια δύσκολη νύχτα αναβρασμού, με γιορτή και χάος να συνυπάρχουν στους δρόμους.
Ambiance de feu a Paris pour la victoire du PSG ??#PSGARS
— Marcel (@realmarcel1) May 30, 2026
??@CLPRESSFR pic.twitter.com/SvNB7dY1TK
BREAKING: RIOTS ERUPT AGAIN IN PARIS AS PSG WIN THE CHAMPIONS LEAGUE pic.twitter.com/MPyEiS2xbU
— Sulaiman Ahmed (@ShaykhSulaiman) May 30, 2026
Paris : une voiture incendiee sur la place du Trocadero #PSG #PSGARS #Arsenal #UCLfinal pic.twitter.com/cn2uocwSzs
— Fdesouche.com est une revue de presse (@F_Desouche) May 30, 2026
Des barricades commencent a etre dressees a l'aide de velos dans les rues pres du Parc des Princes a Paris.
— Luc Auffret (@LucAuffret) May 30, 2026
Multiple intervention de la BRAV-M.#PSG #PSGARS #Arsenal #UCLfinal pic.twitter.com/K0aMYS2KQP
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






