Επικαιρότητα

Παπαδήμος: «Ενότητα και συνεργασία»

Κάλεσμα για ενότητα και συνεργασία από τον Λουκά Παπαδήμο, στις πρώτες του δηλώσεις ως πρωθυπουργός της Ελλάδας. «Η πορεία δεν θα είναι εύκολη αλλά τα προβλήματα, είμαι πεπεισμένος, ότι θα επιλυθούν γρηγορότερα από την στιγμή που θα υπάρχει ενότητα και συνεργασία», ανέφερε μεταξύ άλλων. Αύριο, στις 14:00, η ορκωμοσία.

Κάλεσμα για ενότητα και συνεργασία από τον Λουκά Παπαδήμο, στις πρώτες του δηλώσεις ως πρωθυπουργός της Ελλάδας. «Η πορεία δεν θα είναι εύκολη αλλά τα προβλήματα, είμαι πεπεισμένος, ότι θα επιλυθούν γρηγορότερα από την στιγμή που θα υπάρχει ενότητα και συνεργασία», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης δόθηκε στον κ. Λουκά Παπαδήμο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των κ.κ. Γ. Παπανδρέου, Αντ. Σαμαρά και Γ. Καρατζαφέρη.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, στη διάρκεια της σύσκεψης συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές. Αύριο, στις 14:00, η ορκωμοσία.

«Με ενότητα, συνεργασία και σύνεση γρηγορότερη λύση»

Κάλεσμα για ενότητα και συνεργασία από τον Λουκά Παπαδήμο, στις πρώτες του δηλώσεις ως πρωθυπουργός της Ελλάδας.

«Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη. Η τιμή είναι μεγάλη και η ευθύνη μεγαλύτερη. Η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει. Η πορεία δεν θα είναι εύκολη, αλλά τα προβλήματα –είμαι πεπεισμένος- ότι θα επιλυθούν γρηγορότερα εάν υπάρχει ενότητα, συνεργασία και σύνεση», ανέφερε αρχικά ο νέος Πρωθυπουργός.

«Για αυτόν τον λόγο έχει σημασία ο σχηματισμός κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας η νέα κυβέρνηση είναι μεταβατική. Έχει συγκεκριμένο έργο που πρέπει να επιτελέσει. Η υλοποίηση των συμφωνιών της 26ης Οκτωβρίου και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται. Η συμμετοχή της χώρας στο ευρώ αποτελεί εγγύηση στην σταθερότητα. Η συμμετοχή παρά τις δυσχέρειες θα διευκολύνει την ανάπτυξη της χώρας. Πρέπει όλοι να είμαστε αισιόδοξοι για το τελικό αποτέλεσμα», είπε.

Συνεχής ενημέρωση από το sport-fm.gr!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας:

"Υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, συναντήθηκαν σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης.

Στη σύσκεψη αυτή επιβεβαιώθηκε το πλαίσιο αρχών που διατυπώθηκε στη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών που παρέστησαν στη σύσκεψη της 6ης Νοεμβρίου 2011. Συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατόπιν προτάσεων των πολιτικών αρχηγών που παρευρέθησαν στη σύσκεψη, έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον κ. Λουκά Παπαδήμο. Η ορκωμοσία της κυβέρνησης θα γίνει αύριο Παρασκευή στις 14:00".

14:36 - Και επίσημα, νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι ο Λουκάς Παπαδήμος!

14:21 - Αύριο, τελικά, το μεσημέρι, στις 14:00, η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

14:14 - «Σβήνουν και γράφουν» ονόματα για το νέο υπουργικό…

14:08 - Η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας δεν θα περιλαμβάνει μόνο το όνομα του νέου πρωθυπουργού, αλλά θα δίνει και έναν οδικό χάρτη για τις πρωτοβουλίες της νέας κυβέρνησης.

14:07 - Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο είχε ο Λουκάς Παπαδήμος.

13:46 - Από στιγμή σε στιγμή οι επίσημες ανακοινώσεις. Όργιο φημών για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Σήμερα η ορκωμοσία.

13:36 - Συντάσσεται η επίσημη ανακοίνωση για την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Λουκά Παπαδήμο.

13:30 - «Υπομονή», συνέστησε στους δημοσιογράφους που βρίσκονται στο Προεδρικό Μέγαρο ο διευθυντής του γραφείου του Κάρολου Παπούλια. Πόση ακόμα;

13:24 - Έχουμε ξεπεράσει, πλέον, τις τρεις ώρες από την έναρξη της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών. Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

13:08 - «Άκουσα χθες σε ένα κανάλι που στηρίζει την υποψηφιότητα Παπαδήμου τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συμφωνεί με τους όρους αυτούς. Ευτυχώς δεν είναι Πρόεδρος της ΝΔ ο Κυριάκος, αλλά ο Αντώνης Σαμαράς», είπε ο κ. Μανώλης.

13:02 - Αρχίσαμε… Την αντίθεσή του στην επιλογή Παπαδήμου εξέφρασε ο γραμματέας συνδικαλισμού της ΝΔ, Γιάννης Μανώλης.

13:01 - Απογειώνεται το χρηματιστήριο Αθηνών λόγω Παπαδήμου. Άνοδος 3,40%!

- Το νέο σχήμα θα είναι ολιγομελές, σύμφωνα με πληροφορίες.

- Ενώ βρισκόμαστε… στην αναμονή, δείτε ένα video από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, νωρίτερα:



12:27 - Άλλαξε το πρόγραμμά του ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Ενώ επρόκειτο να μεταβεί στη Χίο, για την ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη, αποφασίστηκε να μείνει στην Αθήνα. Προφανώς, αναμένει και αυτός να ορκίσει το νέο πρωθυπουργό και τη νέα κυβέρνηση.

12:24 - Περιμένουμε, πλέον, μόνο τις επίσημες ανακοινώσεις, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα γίνει σήμερα!

12:19 - Μιλάμε για δεδομένη συμφωνία, αφού με το που μπήκε στο Προεδρικό ο κ. Παπαδήμος, τον συνεχάρησαν οι πολιτικοί αρχηγοί και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία.

- Όλα βαίνουν καλώς…

12:11 - Μόλις έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Λουκάς Παπαδήμος!

12:10 - Έχει ξεκινήσει από το σπίτι του στο Ψυχικό ο Λουκάς Παπαδήμος. Πανδαιμόνιο έξω από το Προεδρικό, όπου τον περιμένουν δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία.

12:01 - Ο Λουκάς Παπαδήμος εκλήθη στο Προεδρικό Μέγαρο!

11:59 - Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι τα έχουν βρει σε όλα ΚΑΙ μεταξύ τους ΚΑΙ με τον κ. Παπαδήμο!

11:43 - 11:49 - Οι πολιτικοί αρχηγοί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βγήκαν από την αίθουσα συσκέψεων και πήγαν στο γραφείο του Κάρολου Παπούλια. Αυτό σημαίνει, είτε ότι ολοκληρώθηκαν οι διαβουλεύσεις, είτε ότι θέλουν να τα πουν… χωρίς πρακτικογράφους! Κορυφώνεται η αγωνία!

11:41 - Έκλεισε μιάμιση ώρα διαβουλεύσεων. Φανταζόμαστε και ελπίζουμε… ουσιαστικών!

- Λίγο νωρίτερα, όταν είχαν αστράψει τα φλας των φωτογράφων, ο Γ. Καρατζαφέρης σχολίασε: «Αν αυτά ήταν πυροβολισμοί, θα είχαμε καταρρίψει όχι, απλά, τανκς, αλλά και ολόκληρο τάγμα».

11:24 - Αφού… ακόμα δεν έχουμε πρωθυπουργό, ας δούμε, ολόκληρο, τον απίθανο διάλογο Παπανδρέου-Καρατζαφέρη: «Τι είναι αυτό, Samsung;», ρώτησε ο κ. Καρατζαφέρης τον κ. Παπανδρέου πριν από την έναρξη της σύσκεψης των αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο. «Όχι, είναι το παλιό της Apple. Το έχω για να περνώ την ώρα μου, αλλά είναι ιδιαίτερα χρηστικό», απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Α, ωραία, ευκαιρία να το χρησιμοποιήσεις για κάνα μήνυμα», ανταπάντησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, υπονοώντας, πιθανότατα, ότι μέσω αυτού θα βρίσκεται σε επικοινωνία με τους στενούς συνεργάτες του…

11:14 - Φουντώνουν και πάλι οι φήμες ότι κλήθηκε στο Προεδρικό ο κ. Παπαδήμος!

11:11 - Η αγωνία κορυφώνεται. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει μια ανησυχία για την καθυστέρηση…

11:01 - Ηρεμία ξανά έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. Όλοι αναμένουν, πλέον, την ανακοίνωση για το νέο πρωθυπουργό.

- Διάλογος Παπανδρέου-Καρατζαφέρη για το iPad του πρώτου… -«Το Samsung είναι;», τον ρωτάει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. –«Όχι, το παλιό της Apple είναι»! -«Μπορείς να στέλνεις και κανένα μήνυμα…».

10:47 - Φουντώνουν οι φήμες ότι αναμένεται στο Προεδρικό Μέγαρο ο Λουκάς Παπαδήμος.

10:42 - Έντονη κινητικότητα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο… Μάλλον τελειώνουμε.

10:20 - «Η τελική λύση θα πρέπει να είναι Παπαδήμος», δήλωσε, εξάλλου, στο ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Βούγιας.

10:15 - «Η ταύτιση του εθνικού καλού, με πρόσωπα καριέρες και καλύψεις λαθών, είναι επικίνδυνο πράγμα για το έθνος και την πατρίδα. Δεν μπορεί να είναι κάποιοι συγκυβερνήτες εναλλάξ από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα λέγοντας ότι γνωρίζουν το καλό του έθνους», δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, στο MEGA.

10:07 - Και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, λοιπόν, βρίσκονται στο Προεδρικό Μέγαρο και από στιγμή σε στιγμή θα ξεκινήσει η σύσκεψη. Εδώ είμαστε για ό,τι νεότερο!

10:05 - Στο Προεδρικό μπήκε και ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

10:04 - Το κλίμα… λέει ότι θα είναι.

10:01 - «Είναι η τρίτη φορά που έρχομαι εδώ γι' αυτό το θέμα, ελπίζω και η τελευταία…», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

10:00 - Και ο Αντώνης Σαμαράς τώρα στο Προεδρικό Μέγαρο.

09:59 - «Όλα καλά», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

09:58 - Πρώτος… έφυγε χθες, πρώτος πάει σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

09:56 - Από λεπτό σε λεπτό αναμένεται η άφιξη των πολιτικών αρχηγών. Όλα δείχνουν ότι σήμερα θα έχουμε τη σωτήρια συμφωνία! Άντε να δούμε…

09:28 - Μόλις έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κάρολος Παπούλιας.

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x