Γιώργος Ζαχαριάδης

Το παραμύθι με τους απλήρωτους παίκτες του ΠΑΟΚ

Προφανώς υπάρχουν ευθύνες που εντοπίζονται σε διοίκηση και παίκτες του ΠΑΟΚ. Μιλάμε για την απογοητευτική του πορεία στο εγχώριο πρωτάθλημα. Για τη διοίκηση έχουμε συζητήσει πολλάκις και τη θεωρούμε (όπως αναγνωρίζει η ίδια και καλά πράττει) υπεύθυνη στο μεγαλύτερο μέρος μια απογοητευτικής διαδρομής στο εγχώριο πρωτάθλημα. Γράφει ο Γιώργος Ζαχαριάδης στο www.sport-fm.gr

Προφανώς υπάρχουν ευθύνες που εντοπίζονται σε διοίκηση και παίκτες του ΠΑΟΚ. Μιλάμε για την απογοητευτική του πορεία στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Για τη διοίκηση έχουμε συζητήσει πολλάκις και τη θεωρούμε (όπως αναγνωρίζει η ίδια και καλά πράττει) υπεύθυνη στο μεγαλύτερο μέρος μια απογοητευτικής διαδρομής στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Η ρίζα του κακού βρίσκεται στο φτωχό και άδικο για την ομάδα οικονομικό πλάνο και στις αποφάσεις που, ειδικά το περασμένο καλοκαίρι, δεν εναρμονίστηκαν με τις ανάγκες της ομάδας.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Οι παίκτες, εκτός από την εμμονή στον Σαλπιγγίδη που φταίει ακόμη και για τα ακραία καιρικά φαινόμενα, φταίει για την κρίση, φταίει και για όσα κάνουν οι συμπαίκτες του, παρέμειναν στο απυρόβλητο. Τα παιδιά δεν πληρώνονται στην ώρα τους, έχουν βαρεθεί να τους έχουν στο περίμενε και δικαιολογείται η αδιαφορία, η μειωμένη απόδοση, η αγωνιστική κάμψη.
Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί που σκέφτονται κάπως έτσι…

Και λέω δυστυχώς, διότι αν τυχόν αναπτύξεις διάλογο για παραθέσουν το γνωστό επιχείρημα, «αν δεν πληρώνεσαι δεν έχεις όρεξη για δουλειά- οι παίκτες είναι κι αυτοί επαγγελματίες και θα πρέπει να πληρώνονται όπως συμβαίνει σε κάθε επάγγελμα, ασχέτως αν οι αποδοχές τους είναι μεγαλύτερες ή ακόμη και προκλητικές».

Κύριοι, όποιος δεν έχει αντιληφθεί που αγωνίζεται, σε ποια ομάδα, ποιας χώρας, σε ποια χρονική περίοδο και πόσο δύσκολη είναι η σημερινή κατάσταση, πιο δύσκολη από κάθε άλλη προηγούμενη περίοδο, θα την πληρώσει ακριβά. Κι αυτό δεν ισχύει μόνον για τους ποδοσφαιριστές που έχουν συμφωνήσει να εισπράξουν ένα συγκεκριμένο ποσό αλλά κι όλους αυτούς που συνυπέγραψαν πλούσια συμβόλαια χωρίς να είναι βέβαιοι ότι θα καταφέρουν να τα εξοφλήσουν.

Η αλήθεια είναι ότι ανέκαθεν στον ΠΑΟΚ και στις περισσότερες ελληνικές ομάδες, υπήρχαν καθυστερήσεις στην καταβολή των δόσεων συμβολαίων και ειδικά στα υψηλότερα μισθολογικά κλιμάκια. Τώρα υπάρχει ένας τουλάχιστο λόγος παραπάνω ώστε οι καθυστερήσεις να είναι πιο συχνές και μεγάλες. Κι αν δεν σας είχαν ειδοποιήσει για τα δυσάρεστα των καθυστερήσεων, δεν αποτελεί επιχείρημα για να πείσετε ότι σας εκμεταλλεύτηκαν. Ρίξτε μια ματιά γύρω σας, όταν βγαίνετε στο γήπεδο. Οι κερκίδες δεν είναι γεμάτες. Όχι επειδή υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη βία. Αυτό, δυστυχώς το συνηθίσαμε. Είναι οι λογαριασμοί που αυξήθηκαν και «κόψαμε» το γήπεδο.

Όσοι παίκτες δεν αγωνίζονται σύμφωνα με τις δυνάμεις τους ή δεν έχουν διάθεση να αγωνιστούν επειδή δεν πληρώνονται στην ώρα τους, αν υπάρχουν και εξακολουθούν να καταλαμβάνουν θέση βασικού, ας ακολουθήσουν την τακτική του Κοντρέρας…
Γυμνάζεται στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ και δεν αγωνίζεται με πρόσχημα ενοχλήσεις στη μέση κι όπου αλλού τον βολεύει. Διατηρείται σε φόρμα όσο τον καλούν στην εθνική του για την οποία βέβαια, δεν είναι ποτέ τραυματίας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x