sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Δείξε μου την άμυνα, να σου πω ποιος είσαι…

Ο Μέλμπεργκ και ο Αβραάμ κόντρα στον Μπουμσόνγκ και τον Σαριέγκι. Ο Κοστάντζο και ο Μέγιερι απέναντι στον Καπίνο. Η αμυντική λειτουργία των δυο «αιωνίων» και τα στατιστικά τους, στον συγκεκριμένο τομέα, λίγο πριν από το μεταξύ τους ντέρμπι. Το www.sport-fm.gr σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη… λεπτή γραμμή των μετόπισθεν, ενόψει του μεγάλου παιχνιδιού.

Ο Μέλμπεργκ και ο Αβραάμ κόντρα στον Μπουμσόνγκ και τον Σαριέγκι. Ο Κοστάντζο και ο Μέγιερι απέναντι στον Καπίνο. Η αμυντική λειτουργία των δυο «αιωνίων» και τα στατιστικά τους, στον συγκεκριμένο τομέα, λίγο πριν από το μεταξύ τους ντέρμπι. Το www.sport-fm.gr σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη… λεπτή γραμμή των μετόπισθεν, ενόψει του μεγάλου παιχνιδιού.

Του Διονύση Δεσύλλα

Ο τέταρτος, ο δεύτερος κι οι αριθμοί

Αν υπάρχει μια γραμμή για την οποία γίνεται πολύς λόγος στον Ολυμπιακό, αυτή είναι η αμυντική. Έχοντας δεχθεί σε 7 αγώνες, 9 γκολ (!) τη στιγμή που πέρυσι είχε δεχθεί σε ολόκληρη τη σεζόν 18 τέρματα, η άμυνα των «ερυθρόλευκων» δεν διανύει τις καλύτερες της μέρες. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, διαθέτει την 4η καλύτερη γραμμή των μετόπισθεν στη Superleague. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι αντίπαλοι σκοράρουν μια φορά στις πέντε προσπάθειες. Σε συνολικά 46 τελικές που έχουν γίνει, οι 16 είναι σουτ μέσα από την περιοχή, οι 18 εκτός και οι 12 κεφαλιές. Η άμυνα των «ερυθρόλευκων» μετράει 16 αποκρούσεις.

Από την άλλη, τα πράγματα είναι καλύτερα στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» έχουν δει 7 φορές την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα τους και παρουσιάζουν τη δεύτερη καλύτερη άμυνα της κατηγορίας, κάτω από τον Ατρόμητο, που έχει δεχθεί έξι. Το εντυπωσιακό, μάλιστα, είναι το εξής: Οι αντίπαλοι τους έχουν σουτάρει 70 φορές, δηλαδή, 24 φορές περισσότερες απ’ ότι αυτοί του Ολυμπιακού. Σκοράρουν, όμως, μόλις μια φορά στις 10…

Στην πράσινη άμυνα έχουν γίνει 23 σουτ εντός της περιοχής, 32 εκτός και 15 κεφαλιές…

Μπουμσόνγκ – Σαριέγκι

Οι δυο ποδοσφαιριστές αποτελούν τους βασικούς στόπερ του Παναθηναϊκού και όπως θα διαπιστώσετε έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης στο γεγονός ότι οι «πράσινοι» δεν έχουν δεχτεί πολλά γκολ. Πρώτος και καλύτερος ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός, που κάνει, μέχρι στιγμής, μια καταπληκτική χρονιά. Εχει παίξει σε 7 ματς, έχοντας σκοράρει, μάλιστα, μια φορά και έχει καταφέρει μέχρι στιγμής τα εξής: 21 επεμβάσεις, δυο αποκρούσεις και το εντυπωσιακότερο όλων, 15 κλεψίματα!

Από την άλλη, ο Βάσκος, που έχει βάλει κι’ αυτός ένας γκολ, σε 6 παιχνίδια, έχει 19 επεμβάσεις, τρεις αποκρούσεις και πέντε κλεψίματα.

Μέλμπεργκ – Αβραάμ

Πιο «φτωχά» είναι τα στατιστικά των δυο κεντρικών αμυντικών του Ολυμπιακού. Ο Μέλμεργκ, ο οποίος δεν έχει χάσει παιχνίδι πρωταθλήματος, έχει αγωνιστεί, δηλαδή, σε 7 αναμετρήσεις, έχει 25 επεμβάσεις, καμία απόκρουση και τέσσερα κλεψίματα. Από την άλλη, ο Αβραάμ, σε τέσσερα ματς, έχει ι επεμβάσεις, τρία κλεψίματα και, επίσης, καμία απόκρουση. Το γεγονός ότι τα δυο στόπερ δεν κάνουν αποκρούσεις δείχνει δυο πράγματα: 1. Οι αμυντικοί μέσοι κάνουν καλύτερη δουλειά, με αποτέλεσμα να μη σουτάρουν οι αντίπαλοι τόσο συχνά (δείτε για να καταλάβετε τις τελικές των αντιπάλων που σας γράψαμε παραπάνω). 2. Οι κεντρικοί αμυντικοί, στις τελικές των επιθετικών, δεν βρίσκονται στη σωστή θέση για να αποκρούσουν.

Τερματοφύλακες

Εδώ τα πράγματα είναι λίγο πολύ γνωστά. Από τη μια ο περίφημος Κοστάντζο, για τον οποίο έχει γίνει πολύς λόγος και τα αρνητικά σχόλια είναι πολλά (δεν βάζουμε τον Μέγιερι, διότι έχει παίξει ένα παιχνίδι πρωταθλήματος, αυτό με τον Άρη) και από την άλλη ο 17χρονος Καπίνο, με τα εξαιρετικά στοιχεία, αλλά και με την απειρία να τον συνοδεύει. Τι έχουν κάνει, λοιπόν, οι δυο γκολκίπερ. Διαβάστε…

Κοστάντζο: Σε έξι παιχνίδια, έχει δεχθεί 7 γκολ Εχει κάνει 23 αποκρούσεις και 19 επεμβάσεις.

Καπίνο: Σε πέντε αναμετρήσεις, έχει δεχθεί άλλα τόσα γκολ. Έχει κάνει 13 αποκρούσεις και 16 επεμβάσεις.

Σημαντικό στοιχείο, επίσης, στα στατιστικά των δυο τερματοφυλάκων είναι τα στημένα. Ο Κοστάντζο έχει μεγάλο πρόβλημα στον συγκεκριμένο τομέα, μια και από τα 7 γκολ που έχει δεχθεί, τα πέντε είναι από στημένες φάσεις (ένα από τον ΠΑΟΚ, δυο από τον Εργοτέλη, δυο από τον ΟΦΗ), κάτι που δείχνει ξεκάθαρα την αδυναμία στα… ψηλά. Βέβαια έχει χάσει όπως δείχνουν τη θέση του κάτω απο τα δοκάρια, αφού και στο ντέρμπι λογικά θα προτιμηθεί ο Μέγερι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x