Τεχνολογία

Παρουσίαση Sony Ericsson Xperia Play

Οι φήμες για την κυκλοφορία ενός smartphone με τη σφραγίδα της Sony και του PlayStation brand ξεκινούν πολλά χρόνια πίσω και η Sony Ericsson αποφάσισε να ανοίξει τα χαρτιά της πριν από μερικούς μήνες, αποκαλύπτοντάς το πλήρως κατά τη διάρκεια ενός σχετικού event.

Οι φήμες για την κυκλοφορία ενός smartphone με τη σφραγίδα της Sony και του PlayStation brand ξεκινούν πολλά χρόνια πίσω και η Sony Ericsson αποφάσισε να ανοίξει τα χαρτιά της πριν από μερικούς μήνες, αποκαλύπτοντάς το πλήρως κατά τη διάρκεια ενός σχετικού event.

Οι διαρροές ήταν ήδη πολλές και οι πρώτες φωτογραφίες του Xperia Play είχαν κάνει την εμφάνισή τους από τα τέλη του 2010, ωστόσο πλέον το νέο κινητό βρίσκεται στα καταστήματα και οι καταναλωτές που αρέσκονται στο να αφιερώνουν αρκετές ώρες από τον ελεύθερο χρόνο τους στα video games εν κινήσει, έχουν μία ακόμη πρόταση να εξετάσουν. Τηρεί όμως η κατασκευάστρια εταιρία τις υποσχέσεις της; Είναι σε θέση το Xperia Play να ανταγωνιστεί όλα τα σύγχρονα και πανίσχυρα smartphones που υποστηρίζουν και αναπαραγωγή video games; Όλα αυτά θα απαντηθούν στο κείμενο που ακολουθεί.

Όπως είναι φυσιολογικό, για να βοηθηθεί η συσκευή στο να αποκτήσει έναν gaming χαρακτήρα, η κατασκευάστρια εταιρία την εφοδίασε με ένα ειδικό τμήμα με τα πλήκτρα και τους μοχλούς εντολών, το οποίο και εμφανίζεται γλιστρώντας από το πίσω μέρος. Σε αυτό συναντάμε ένα D-Pad και τα τέσσερα πλήκτρα που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στο DualShock. Στο κέντρο του τμήματος υπάρχουν δύο thumbsticks αφής που σκοπό έχουν να αντικαταστήσουν τους αναλογικούς μοχλούς, ενώ στο πίσω μέρος και σε σημείο ιδιαίτερα βολικό υπάρχουν δύο shoulder buttons.

Η οθόνη της συσκευής είναι αφής (με συμβατότητα για multi-touch), υποστηρίζει ανάλυση 480x854, ενώ στο εσωτερικό του Xperia Play συναντάμε έναν επεξεργαστής Snapdragon χρονισμένο στο 1GHz και μία Adreno 205 GPU που σε συνεργασία με τα 512ΜΒ μνήμης RAM και την 2.3 έκδοση του Android αναλαμβάνουν να δώσουν ζωή στο κινητό. Στα της συνδεσιμότητας, η συσκευή υποστηρίζει ανταλλαγή και λήψη δεδομένων μέσω Bluetooth, WiFi και 3G, ενώ η κάμερα στο πίσω μέρος φτάνει τα 5MP και μπορεί να καταγράψει videos σε ανάλυση 800x480 στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο. Η κατασκευή του smartphone δεν είναι σίγουρα ότι πιο μοντέρνο έχουμε δει και λόγω του πλαστικού σε διάφορα σημεία, χάνει από την πρώτη επαφή κάποιους πόντους. Ιδιαίτερα άτυχη είναι και η επιλογή τοποθέτησης της υποδοχής για τα ακουστικά και του micro-USB port, καθώς εφάπτεται σχεδόν του δαχτύλου κατά τη διάρκεια ενασχόλησης με ένα video game.

Από πλευράς λειτουργικού, το περιβάλλον θυμίζει έντονα το «αδελφό» Xperia Arc της Sony Ericsson, με τις πέντε κεντρικές οθόνες που μπορούν να γεμίσουν με shortcuts από τις δημοφιλείς εφαρμογές του χρήστη. Η κεντρική οθόνη είναι αφιερωμένη στο Timescape, όπου και προβάλλονται με τον κλασικό τρόπο όλες οι ενημερώσεις από τους λογαριασμούς Twitter και Facebook που έχει σετάρει ο κάτοχος της συσκευής, ενώ υπάρχει και μία αφιερωμένη στα του gaming που φέρει την εφαρμογή PlayStation Pocket καθώς και αυτή για την πρόσβαση στο Android Market. H πλοήγηση στα menu είναι ιδιαίτερα απλή και άμεση και παρόλο που θα περιμέναμε περισσότερα από πλευράς επιδόσεων, η συσκευή δε δείχνει να ζορίζεται.

Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης στο Enternity.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x