Δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του ο Χάνσι Φλικ μετά την ήττα της Μπαρτσελόνα με 2-1 από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Καμπ Νου», για τη 10η αγωνιστική της La Liga. Ο Γερμανός τεχνικός στάθηκε ιδιαίτερα στο εξαντλητικό πρόγραμμα και στα συνεχόμενα ταξίδια, θεωρώντας ότι η έλλειψη φρεσκάδας ήταν εμφανής στην εικόνα των ποδοσφαιριστών του.
«Βλέπετε μόνο τα παιχνίδια; Παίζουμε εδώ, μετά αλλού και μερικές φορές υπάρχουν μόλις δύο ημέρες ανάμεσα στους αγώνες», ήταν η χαρακτηριστική αντίδρασή του όταν ρωτήθηκε για τη σωματική κατάσταση της ομάδας του.
Ο Φλικ έφερε ως παράδειγμα ένα πρόσφατο ταξίδι της Μπαρτσελόνα στη Σεβίλλη, κατά το οποίο η αποστολή παρέμεινε για τρεις ώρες μέσα στο αεροπλάνο πριν αποφασιστεί τελικά η επιστροφή στο ξενοδοχείο. Οι «μπλαουγκράνα» διανυκτέρευσαν εκεί και στη συνέχεια αναχώρησαν απευθείας για το Παρίσι τη Δευτέρα, προσθέτοντας ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση στο ήδη απαιτητικό πρόγραμμα.
Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν θέλει να χρησιμοποιήσει αυτές τις συνθήκες ως δικαιολογία για την ήττα. Παραδέχθηκε μάλιστα ότι προτιμά να μιλά για τέτοια ζητήματα μετά από νίκες, ώστε οι τοποθετήσεις του να μην ερμηνεύονται ως προσπάθεια αποποίησης ευθυνών.
Εκείνο που τον προβλημάτισε περισσότερο στο Clasico ήταν η έλλειψη ενέργειας και φρεσκάδας. Με ακόμη τρία παιχνίδια να απομένουν πριν από τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες, ο Φλικ θέλει να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αποκατάσταση των παικτών του.
Το πλάνο του προβλέπει δύο ημέρες ξεκούρασης για τους διεθνείς, ενώ οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν το πρόγραμμα προπονήσεων. Παράλληλα, η ομάδα θα έχει ρεπό την Τρίτη πριν ξεκινήσει η προετοιμασία για την επόμενη αναμέτρηση.
Ο Φλικ έστειλε παράλληλα μήνυμα και στους ποδοσφαιριστές του, τονίζοντας ότι η αποκατάσταση δεν αποτελεί ευθύνη μόνο του τεχνικού επιτελείου. Ύπνος, διατροφή και σωστή φροντίδα του σώματος αποτελούν, όπως επισήμανε, βασικά στοιχεία ώστε η ομάδα να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της σεζόν.
Σε ό,τι αφορά το ίδιο το Clasico, ο Γερμανός παραδέχθηκε την απογοήτευσή του, θεωρώντας όμως ότι η Μπαρτσελόνα βελτιώθηκε σημαντικά μετά το ημίχρονο. Μετά το 1-1 οι Καταλανοί πήραν για ένα διάστημα τον έλεγχο, χωρίς όμως να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την ανατροπή.
Παράλληλα, αναγνώρισε την αποτελεσματική αμυντική λειτουργία της Ρεάλ, η οποία δεν επέτρεψε στην Μπαρτσελόνα να βρει τους χώρους που αναζητούσε.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






