Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Ο Βλάσσης Τσάκας ετοιμάζεται για την Ανζί!

Είσαι ο Βλάσσης Τσάκας. Και εμφανίζεσαι ξαφνικά μια μέρα στην Αθήνα και τον Παναθηναϊκό (αφού έχεις εμφανιστεί παλιότερα στη Θεσσαλονίκη κι έχεις φλομώσει τους ΠΑΟΚτζήδες στις υποσχέσεις) και μιλάς για εκατομμύρια που ΘΑ μπουν, ΑΝ μπουν και ΟΠΟΤΕ μπουν. Απειλείς ότι θα πάρεις την ομάδα και θα φύγετε από το «Καραϊσκάκης» αν γίνουν τα περσινά, χωρίς να έχεις καμία σχέση με την ΠΑΕ (τόσο λογικό, όσο το να λέω εγώ ότι θα πάρω τη Ρεάλ και θα φύγουμε από το «Καμπ Νου» αν αδικηθούμε...)

Είσαι ο Βλάσσης Τσάκας.

Και εμφανίζεσαι ξαφνικά μια μέρα στην Αθήνα και τον Παναθηναϊκό (αφού έχεις εμφανιστεί παλιότερα στη Θεσσαλονίκη κι έχεις φλομώσει τους ΠΑΟΚτζήδες στις υποσχέσεις) και μιλάς για εκατομμύρια που ΘΑ μπουν, ΑΝ μπουν και ΟΠΟΤΕ μπουν.

Απειλείς ότι θα πάρεις την ομάδα και θα φύγετε από το «Καραϊσκάκης» αν γίνουν τα περσινά, χωρίς να έχεις καμία σχέση με την ΠΑΕ (τόσο λογικό, όσο το να λέω εγώ ότι θα πάρω τη Ρεάλ και θα φύγουμε από το «Καμπ Νου» αν αδικηθούμε...).

Κάνεις λόγο για γήπεδο 150 εκατομμυρίων, όταν η μελέτη μιλάει για λιγότερα από 100. Τάζεις πριμ νίκης, τη στιγμή που ο Πρίγκηπας ούτε έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα, ούτε μέσω του κινητού σου έχει μιλήσει με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, πολύ απλά διότι δεν έχεις ποτέ συναντηθεί με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Κι ενώ λες ότι σέβεσαι απόλυτα τον προπονητή και αναγνωρίζεις την αξία και την προσφορά του, λειτουργείς σαν μάνατζερ - τεχνικός διευθυντής - αρχισκάουτερ και κάνεις επαφές με ατζέντηδες και παίκτες ή λες ότι κάνεις επαφές ή έχεις προσύμφωνα στην τσάντα παικτών, για τους οποίους δεν ρώτησες κανέναν - ίσως ούτε καν τους ίδιους τους παίκτες, των οποίων το προσύμφωνο έχεις... Και όλη η ποδοσφαιρική πιάτσα, που περνάει τις χειρότερες μέρες της λόγω οικονομικής σφίξης, έχει πέσει πάνω σου και προτείνει ονόματα με το τσουβάλι, μπας και έρθει τελικά ο Πρίγκηπας κι εσύ αναλάβεις διοικητικό πόστο και κάνεις τις μεταγραφές που υποσχέθηκες - κι αν όχι αυτές - καθαυτές, παρόμοιας δυναμικής.

Αν ισχύουν όλα τα παραπάνω, αν πληροίς όλες τις προϋποθέσεις, τότε έχουμε την ιδανική δουλειά για σένα. Σε μια χώρα με λιγότερη ζέστη, αλλά περισσότερες ευκαιρίες για γοητευτικούς τυχοδιώκτες και κυνηγούς της περιπέτειας σαν κι εσένα: η Ανζί και ο σύντροφος Κερίμοφ σε περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες και το μότο «Ανζί κανείς ή να μην ζει;». Εκεί όπου το όνομα «Ροναλντίνιο» θα προξενήσει χαρά, αλλά όχι έκπληξη - θα το αντιμετωπίσουν απόλυτα φυσιολογικά. Εκεί όπου όποιον παίκτη θέλουν, τον αποκτούν ή έστω τον δελεάζουν με τα χρήματα που δίνουν.

Εκεί όπου δεν υπάρχουν όρια και ταβάνια, κανείς δεν θα ησυχάσει αν δεν μαζευτεί μια μικρή ποδοσφαιρική dream - team από παίκτες που προτίμησαν τα λεφτά και την ησυχία τους, από την αναγνώριση και την ποδοσφαιρική καταξίωση. Εκεί όπου μπορείς να καις δεσμίδες με δολάρια στο τζάκι για να ζεσταθείς και να κάνεις τα ταξίδια σου στα πέρατα της οικουμένης για να μιλήσεις με τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους όχι στην economy - class ενός αεροπλάνου ή με το ΚΤΕΛ, αλλά με το ιδιωτικό τζετ του Προέδρου.

Θα λυπηθούμε βέβαια που θα σε χάσουμε από τη ζωή μας, διότι μπήκες στην καθημερινότητά μας σαν τον καφέ, αλλά θα κάνουμε την καρδιά μας πέτρα αγαπητέ Βλάσση. Πώς όμως να σου κόψουμε το δρόμο; Πώς να σε περιορίσουμε; Αφού είσαι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα. Άνοιξε λοιπόν τα φτερά σου και πέτα ψηλά. Σου αξίζει. Μόνο πρόσεχε πώς θα τους το φέρεις με τον Σικαμπάλα, γλυκά - γλυκά να το πας κι αφού έχεις ολοκληρώσει πρώτα το ντιλ με τον Μπερμπάτοφ και τον Τέβεζ.

Κώστας Βαϊμάκης

www.fightclub.gr

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x