Τεχνολογία

Η θεωρία της Σχετικότητας… πεθαίνει

Νέα στοιχεία που δίνουν την… χαριστική βολή στη «Θεωρία της Σχετικότητας» έδωσε στη δημοσιότητα μια ομάδα επιστημόνων μετά από πειράματα στο κέντρο ερευνών CERN της Γενεύης.

Νέα στοιχεία που δίνουν την… χαριστική βολή στη «Θεωρία της Σχετικότητας» έδωσε στη δημοσιότητα μια ομάδα επιστημόνων μετά από πειράματα στο κέντρο ερευνών CERN της Γενεύης.

Οι επιστήμονες αυτοί υποστηρίζουν ότι στις νέες μετρήσεις που έκαναν αποκάλυψαν ότι τα «νετρίνα» μπορούν να ξεπεράσουν την ταχύτητα του φωτός κάτι που ουσιαστικά αψηφά την «Θεωρία της Σχετικότητας» του Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Αντίστοιχα, αποτελέσματα υπήρξαν και στις 22 Σεπτεμβρίου μετά από πειράματα. Πλέον, όμως οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το τελευταίο πείραμα που έκαναν έχει «παράγει» πιο έγκυρες μετρήσεις, οι οποίες πλέον μπορούν να αλλάξουν την άποψη σε όσους είχαν εναντιωθεί στα αποτελέσματα των πρώτων χρονικά πειραμάτων.

Οι αντιρρήσεις αυτές είχαν επικεντρωθεί στο περιθώριο λάθους των στατιστικών αναλύσεων και στο γεγονός ότι τα νετρίνα κινούνταν σε μακρές δέσμες και δεν μπορούσαν να διαπιστώσουν-αποδείξουν ότι αυτά που φτάνουν στο τέλος της διαδρομής είναι και εκείνα που έχουν ξεκινήσει.

Τα τελευταία πειράματα διεξήχθησαν από τις 21 Οκτωβρίου μέχρι τις 6 Νοεμβρίου. Οι επιστήμονες μείωσαν τις δέσμες που κινούνταν τα νετρίνα, κάτι που απέδωσε μεγαλύτερη ακρίβεια στις μετρήσεις και –τέλος- το ποσοστό λάθους είναι 10%, δηλαδή σε σημείο να μπορεί να γίνει αποδεκτό από την επιτροπή

Τα νετρίνα είναι ηλεκτρικά ουδέτερα υποατομικά σωματίδια, με πολύ μικρή μάζα, τα οποία σπάνια αλληλεπιδρούν με την ύλη. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μπορούν να περνούν μέσα από αντικείμενα, τοίχους, πλανήτες.

Σύμφωνα με τη θεωρία της Σχετικότητας διατυπωμένη από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν, κανένα σώμα ή σωματίδιο δεν μπορεί να κινηθεί με μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτή του φωτός, δηλαδή, 299.792.458 μέτρα το δευτερόλεπτο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x