Stoiximan Super League

Όταν είσαι ΑΕΚ…

Ή όταν γίνεσαι -έστω και με καθυστέρηση- δεν επιτρέπεις σε κανέναν Αστέρα να… λάμψει στο γήπεδό σου. Συνέρχεσαι αμέσως απ’ το «κοιμισμένο» σου πρώτο μέρος, ακολουθείς τα γνωστά σου αστέρια (Λυμπερόπουλος-Λεονάρντο) και αφού καθαρίσεις με 2-0, φωνάζεις πειστικά ότι «η ΑΕΚ είναι εδώ» κι έτοιμη ν' αντεπιτεθεί στη Σούπερ Λίγκα!

Ή όταν γίνεσαι -έστω και με καθυστέρηση- δεν επιτρέπεις σε κανέναν Αστέρα να… λάμψει στο γήπεδό σου.

Συνέρχεσαι αμέσως απ’ το «κοιμισμένο» σου πρώτο μέρος, ακολουθείς τα γνωστά σου αστέρια (Λυμπερόπουλος-Λεονάρντο) και αφού καθαρίσεις με 2-0, φωνάζεις πειστικά ότι «η ΑΕΚ είναι εδώ» κι έτοιμη ν' αντεπιτεθεί στη Σούπερ Λίγκα!

Κερδίζεις, δε -εκτός απ’ το πρώτο τρίποντο (απ’ τα πιθανά επτά που έχεις μπροστά σου) έναν ξανανιώμενο Κάρλος κι έναν… αναγεννημένο Ρίκκα!

Πώς έπαιξε

Χωρίς εκπλήξεις -αλλά με τις επιθετικές διαθέσεις που δεν είχε κρύψει σε καμία από τις τελευταίες προπονήσεις- ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Νίκος Κωστένογλου. Ο τεχνικός της ΑΕΚ διατήρησε το 4-3-3 των τελευταίων ματς και έβαλε όντως έναν πιο δημιουργικό χαφ (Κάρλος) στη θέση του τιμωρημένου Βάργκας.

Έτσι, η διάταξη της «Ένωσης» διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας και Κοντοές. Σε ρόλο «σκούπας» στα χαφ ξεκίνησε ο Μάκος, μπροστά του οι Καφές-Κάρλος και στην τριάδα της επίθεσης οι Λεονάρντο (αριστερά), Μπέλεκ (δεξιά) και Λυμπερόπουλος (κορυφή).



«Δόξα τω Θεώ» να λες…

Ούτε του… πνευματικού του δεν πρέπει να το πει ο Κωστένογλου ότι η ΑΕΚ πήγε προηγούμενη στο ημίχρονο. Ο «πάτερ» είδε έναν απ’ τους τομείς της δουλειάς που έκανε στη διακοπή να βγαίνει (γκολ σήμα-κατατεθέν Λυμπερόπουλου έπειτα από κόρνερ), αλλά είδε να βγαίνει επίσης και η… ψυχή των φίλων της «Ένωσης» μέχρι να το κρατήσει.

Κι αυτό διότι η επιλογή του Κάρλος στα χαφ προσέθεσε μεν ποιότητα (κι εξαιρετικές εναλλαγές της μπάλας ενίοτε με τους μπροστά), αλλά αφαίρεσε μαρκαρίσματα -και αντοχές από τον Μάκο που (ελλείψει και Βάργκας) τους κυνηγούσε όλους. Επέτρεψε, δε, στον εξαιρετικό Αστέρα να αναρωτιέται στην ανάπαυλα πώς θα ήταν το ματς, αν ο Χούλι έβρισκε τη… σωστή πλευρά των διχτύων, ο Δέλλας ΔΕΝ κόντραρε το τετ α τετ του Μπρέσκα και ο Ράγιος δεν είχε βάλει το… χεράκι του στο γκολ που (σωστά) δε μέτρησε.

Έτσι μάλιστα…

Το τέταρτο του ημιχρόνου αποδείχθηκε υπερ-αρκετό για τον Κωστένογλου -όχι απλά για να εντοπίσει τη δυσλειτουργία. Αλλά και για να επιδιώξει άμεσα να τη διορθώσει -βγάζοντας απ’ το ματς τον Μπέλεκ και απ’ τη ναφθαλίνη τον Ρίκκα και αλλάζοντας τον Καράμπελα (που υπέφερε απ’ τον Μπρέσκα) με τον Γεωργέα. Αυτό ήταν… Η μηχανή άρχισε αμέσως να ρολάρει!

Δεν παρήγαγε, λοιπόν, το δεύτερο γκολ που θα «καθάριζε» το ματς στην ευκαιρία του Κάρλος (προϊόν μιας ακόμα εξαιρετικής εναλλαγής της μπάλας με Καφέ-Λυμπερόπουλο). Δεν το παρήγαγε αμέσως μετά, όταν ο Καφές επιβεβαίωσε (ΚΑΙ λόγω τραβήγματος του Άλβαρες) ότι δεν… καταδέχεται να βάλει εύκολο γκολ. Ε, στην τρίτη «και φαρμακερή» το παρήγαγε ο Λεονάρντο -εξαργυρώνοντας μια απ’ τις φοβερές μπαλιές του Κάρλος και κάνοντας το δοκάρι του Μπρέσκα στο 80’ απλά τον… επιθανάτιο ρόγχο του Αστέρα.

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το www.sport-fm.gr.





ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Καράμπελας (46’ Γεωργέας), Μανωλάς, Δέλλας, Κοντοές, Μάκος, Καφές, Κάρλος (81’ Σιαλμάς), Λεονάρντο, Μπέλεκ (46’ Ρίκκα), Λυμπερόπουλος

Στον πάγκο έμειναν οι: Κωνσταντόπουλος, Χέλγκασον, Γκερέιρο, Κλωναρίδης

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Χακόμπο, Φορμίκα, Μπαρτολίνι, Κωστούλας (63’ Ναβάρο), Τσαμπούρης, Άλβαρες, Ουσέρο (76’ Μπακασέτας), Χούλι (56’ Περόνε), Ροτζέριο, Ράγιος, Μπρέσκα

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπαντής, Πιπίνης, Κουρμπέλης, Λαδάκης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
ΒΟΗΘΟΙ: Ποντίκης (Πρέβεζας), Ελευθερίου (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ



Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x