Ελλάδα

Πρώτος και… χωρίς διαφορά

Καλύτερος, αλλά όχι στο βαθμό που να του δώσει διαφορά ασφαλείας εν όψει ΣΕΦ και παράλληλα σιγουριά για την πρωτιά και την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου, ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ολυμπιακού με 74-70 στο ΟΑΚΑ και σκαρφάλωσε στην κορυφή της Α1 (δεδομένου ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν να κάνουν και το ρεπό τους). Ηγέτης των πρωταθλητών ο Διαμαντίδης με 15 πόντους, πολύτιμοι Βουγιούκας, Σάτο και Καλάθης. Πρίντεζης και Σπανούλης πάλεψαν περισσότερο για τους ηττημένους.

Καλύτερος, αλλά όχι στο βαθμό που να του δώσει διαφορά ασφαλείας εν όψει ΣΕΦ και παράλληλα σιγουριά για την πρωτιά και την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου, ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ολυμπιακού με 74-70 στο ΟΑΚΑ και σκαρφάλωσε στην κορυφή της Α1 (δεδομένου ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν να κάνουν και το ρεπό τους).

Ηγέτης των πρωταθλητών ο Διαμαντίδης με 15 πόντους, πολύτιμοι Βουγιούκας, Σάτο και Καλάθης.

Πρίντεζης και Σπανούλης πάλεψαν περισσότερο για τους ηττημένους.

Λιγότερο κακός ο Παναθηναϊκός

Με εκπλήξεις στη θέση «5» άρχισαν το ματς οι δύο «αιώνιοι», καθώς ο μεν Ομπράντοβιτς προτίμησε τον Μπατίστ δίπλα στους συνηθισμένους Διαμαντίδη, Καλάθη, Σάτο και Σμιθ, ο δε Ίβκοβιτς άφησε στον πάγκο τον Παπαδόπουλο και ξεκίνησε με τους Σπανούλη, Κατσίβελη, Παπανικολάου, Άντιτς και Χάινς. Εκμεταλλευόμενοι την ώθηση από τον κόσμο του και τη νευρικότητα του αντιπάλου, οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 5-0 κι έχασαν εύκολα καλάθια για να διευρύνουν κι άλλο το προβάδισμα. Έπρεπε να περάσουν 3:42 για να «σπάσει το ρόδι» για τους φιλοξενούμενους ο Σπανούλης. Η αστοχία εκατέρωθεν κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα και χρειάστηκε η είσοδος του Γιασικεβίτσιους μετά το «ρεπό» στο ματς με την Μπάμπεργκ για να δώσει αέρα δέκα πόντων (16-6) στους πρωταθλητές. Ένα καλάθι του Πρίντεζη και το τρίποντο του Λούκας, πρώτο μετά από οκτώ αποτυχημένες προσπάθειες για την ομάδα του από τα 6,75μ., διαμόρφωσε το 16-11 του πρώτου δεκαλέπτου.

Πάτησε γκάζι

Η ερυθρόλευκη αντεπίθεση συνεχίστηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο και με ένα επί μέρους σκορ 11-2 οι Πειραιώτες πλησίασαν στον πόντο, 18-17. Διαμαντίδης και Γιασικεβίτσιους πήραν την υπόθεση... προσωπικά και με συνεχή καλάθια πλήρωσαν τους αντιπάλους με το ίδιο νόμισμα και αποκατέστησαν τη διαφορά (28-19), που με τη συμβολή του ορεξάτου Βουγιούκα έφτασε ξανά σε διψήφια τιμή, 31-21. Η τεχνική ποινή στον Μπατίστ για διαμαρτυρία (που φόρτωσε με το τρίτο του φάουλ τον Αμερικανό) έμεινε αναξιοποίητη από τον Ολυμπιακό, που συνέχισε να «σπάει» τα καλάθια από μακρινή απόσταση (1/14 τρίποντα στο ημίχρονο). Έτσι ο Παναθηναϊκός με κρυφό χαρτί τον Βουγιούκα (10π. στο πρώτο μέρος) έφτασε στο +13, 39-26 κι έκλεισε το ημίχρονο με μία καλή «προίκα» νίκης, 41-30.

Πολύ σκληρός για να πεθάνει

Το τρίποντο του Διαμαντίδη με την έναρξη του δευτέρου μέρους έφερε τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά στο +14 (44-30), αλλά δύο συνεχή λάθη του αρχηγού επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να πετύχει έξι αναπάντητους πόντους (44-36) και υποχρέωσαν τον Ομπράντοβιτς να καλέσει τάιμ άουτ. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να πετούν στα σκουπίδια τις επιθέσεις τους, έμειναν για τέσσερα λεπτά χωρίς πόντο και οι «ερυθρόλευκοι» με τον Παπαδόπουλο να αφυπνίζεται μείωσαν στο -6, 44-38. Το τέταρτο φάουλ του «Λάζου» και το τρίτο του Σπανούλη δεν πτόησαν τους φιλοξενούμενους, που εκμεταλλευόμενοι τα πολλά λάθη των γηπεδούχων και με οδηγό τον Πρίντεζη ροκάνισαν τη διαφορά στους τρεις, 47-44. Ο Σάτο με ένα τρίποντο και δύο βολές μετά από δικό του κλέψιμο πάνω στον Λούκας «ξεκόλλησε» τον Παναθηναϊκό (52-44), που έφτασε και στο +9, 57-48, με τρίποντο του Καϊμακόγλου, προτού το εντυπωσιακό κάρφωμα του Χάινς γράψει τον επίλογο στο τρίτο δεκάλεπτο.

Περιόρισε την ήττα

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να δοκιμάζει τις αντοχές της στεφάνης από τα 6,75μ., την ώρα που μία «βόμβα» του Διαμαντίδη έβαλε την ομάδα του μπροστά με 62-52. Ο Χάινς έβγαλε την ομάδα του από το επιθετικό αδιέξοδο (με τον Πρίντεζη να παραμένει ανεξήγητα στον πάγκο για το μεγαλύτερο μέρος του δεκαλέπτου), αλλά ο Λόγκαν που πρωτοεμφανίστηκε στο παρκέ στην τέταρτη περίοδο με δύο προσωπικά καλάθια κρατούσε τον Παναθηναϊκό στη θέση του οδηγού (68-59). Ο Διαμαντίδης με ένα κλέψιμο στον Πελεκάνο και ασίστ στον Καλάθη, αλλά και ένα προσωπικό καλάθι έβαλε την υπογραφή του στο 72-59 που διαμορφώθηκε τριάμισι λεπτά πριν το τέλος. Οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στους επτά (72-65), αλλά τα επιθετικά ριμπάουντ των Βουγιούκα και Καϊμακόγλου απομάκρυναν κάθε ενδεχόμενο ανατροπής (74-65). Οι Κυπελλούχοι με διαδοχικά επιθετικά ριμπάουντ και βολές του Παπαδόπουλου, αλλά κι ένα καλάθι του Γκετσεβίτσιους εκμεταλλεύτηκαν τη διάθεση του Παναθηναϊκού απλώς να... φάει τον εναπομείναντα χρόνο και περιόρισαν την ήττα τους στο 74-70.

Δεκάλεπτα: 16-11, 41-30, 57-50, 74-70.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 4, Μπατίστ 3, Λόγκαν 4, Σάτο 10, Διαμαντίδης 15, Βουγιούκας 10, Νικ Καλάθης 10, Σμιθ 3, Καϊμακόγλου 7, Γιασικεβίτσιους 8.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 8, Λούκας 7, Άντιτς 9, Σπανούλης 14, Κέσελ 2, Πελεκάνος, Παπαδόπουλος 8, Γκετσεβίτσιους 2, Γλυνιαδάκης 2, Πρίντεζης 18, Παπανικολάου, Κατσίβελης.

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Σχινάς, Γκόντας.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x