sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Α1 μπάσκετ: Οι κορυφαίοι της 5ης αγωνιστικής

Στη σκιά του ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός κινήθηκε η 5η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ. Οι έξι αναμετρήσεις ανέδειξαν οκτώ πρωταγωνιστές, που πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις και το www.sport-fm.gr, όπως κάθε Δευτέρα, θα προσπαθήσει να ακτινογραφήσει το γιατί ήταν καθοριστικοί για την έκβαση τους. Στη κορυφή αυτή την εβδομάδα ο Δημήτρης Διαμαντίδης, που σε ένα κακό ποιοτικά ματς, κατάφερε να παραμείνει συγκεντρωμένος και να οδηγήσει εκ του ασφαλούς τους «πράσινους» στη νίκη.

Στη σκιά του ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός κινήθηκε η 5η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ. Οι έξι αναμετρήσεις ανέδειξαν οκτώ πρωταγωνιστές, που πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις και το www.sport-fm.gr, όπως κάθε Δευτέρα, θα προσπαθήσει να ακτινογραφήσει το γιατί ήταν καθοριστικοί για την έκβαση τους. Στην κορυφή αυτή την εβδομάδα ο Δημήτρης Διαμαντίδης, που σε ένα κακό ποιοτικά ματς, κατάφερε να παραμείνει συγκεντρωμένος και να οδηγήσει εκ του ασφαλούς τους «πράσινους» στη νίκη.

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τις αναμετρήσεις και τους κατά τη γνώμη μας κορυφαίους:

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Δημήτρης Διαμαντίδης / Γιώργος Πρίντεζης

Η αξία του Δημήτρη Διαμαντίδη είναι αναμφισβήτητη, όμως η καλή απόδοσή του στο χθεσινό ντέρμπι παίρνει μεγαλύτερη αίγλη και για έναν ακόμη λόγο. Τα τελευταία χρόνια, ο 31χρονος γκαρντ έχει συνηθίσει να ξεδιπλώνει το ταλέντο του βασιζόμενος, κυρίως, στις συνεργασίες με τον Μάικ Μπατίστ. Χθες, ο Αμερικανός σέντερ δεν έκανε αισθητή την παρουσία του, αλλά ο «Μήτσος» βρήκε άλλους συμπαραστάτες, ή «φόρτωνε» το καλάθι του Ολυμπιακού με προσωπικές ενέργειες. 15 πόντοι με απόλυτη οικονομία στις προσπάθειες, καλή άμυνα, οκτώ ασίστ και τρία κλεψίματα, ήταν τα θετικά, που υπερκέρασαν τα οκτώ λάθη στα οποία υπέπεσε.

Υπήρχε όμως και στην αντίπερα όχθη ένας παίκτη που «έλαμψε». Αυτός ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης, που αν δεν έμενε ανεξήγητα στον πάγκο για έντεκα συνεχόμενα λεπτά στο τέλος από τον προπονητή του, ίσως να βλέπαμε διαφορετικό ματς. Ο αναγεννημένος φόργουορντ των Πειραιωτών, είχε 18 πόντους με 8/10 δίποντα και 4 ριμπάουντ σε 18 λεπτά συμμετοχής. Έκανε ο,τι ήθελε την άμυνα του Παναθηναϊκού «διαβάζοντας» τις αδυναμίες της και του αξίζει μνεία, ακόμα και ως χαμένος.

Περιστέρι-Καβάλα: Έρνεστ Σκοτ

Ο Αμερικανός δεν είναι το πρώτο μπόι (2.01), ούτε αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του ματς. Όμως η συνολική του προσφορά «έβγαλε» μάτια. Οι 18 πόντοι είναι μόνο αυτό που φαίνεται, αλλά περισσότερη δύναμη έδωσαν στο Περιστέρι τα 11 αμυντικά ριμπάουντ που «καθάρισε», σε συνδυασμό με τις τρείς ασίστ και τα δύο κοψίματα. Αν οι «πρίγκιπες» της δυτικής όχθης συνεχίσουν να έχουν σε αυτή την κατάσταση τον Σκοτ, ο Ρόμπι παραμείνει σε υψηλά στάνταρ σκοραρίσματος και ο Πέτρουλας μοιράζει τις ασίστ τη μία μετά την άλλη (8 στο συγκεκριμένο ματς) σαν πλέι-μέικερ, ο Πεδουλάκης έχει κάθε λόγο για να χαμογελά.

Άρης-Ίκαρος Καλλιθέας: Χρήστος Ταπούτος

Λέγαμε την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο Άρης έχει βρει στο πρόσωπο του Χρήστο Ταπούτου τον φετινό του ηγέτη και ο έλληνας φόργουορντ βάλθηκε να μας επιβεβαιώσει άμεσα. Στην πρώτη νίκη της χρονιάς κόντρα στον Ίκαρο Καλλιθέας, έκανε πάρτι, αφού το κοντέρ έγραψε 19 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και ένα κλέψιμο. Οι 24 πόντοι που συγκέντρωσε στο σύστημα αξιολόγησης αποδεικνύουν πως ήταν ο καλύτερος της αναμέτρησης, οπότε περισσότερα σχόλια δεν χρειάζεται να γίνουν…

Μαρούσι-ΠΑΟΚ: Φρανκ Έλεγκαρ

Μπορεί να άργησαν να αγωνιστούν, αλλά φαίνεται πως το Μαρούσι έχει επιλέξει καλές προσθήκες. Ο Έλεγκαρ μπορεί να μην κατάφερε να νικήσει τον ΠΑΟΚ, αλλά ή απόδοσή του ήταν συγκινητική. 22 πόντοι σε 30 λεπτά συμμετοχής με άψογα στατιστικά (8/10 δίποντα, 6/7 βολές), 9 ριμπάουντ, 7 κερδισμένα φάουλ και μόλις ένα λάθος κατάφερε ο Αμερικανός σέντερ. Που να προσαρμοστεί και καλύτερα στο μέλλον δηλαδή…

Ρέθυμνο-Ηλυσιακός: Νίκος Παπανικολάου / Χέρνολντ Χολ

Από τα κλασσικά ματς του παρελθόντος που η κάθε ομάδα είχε από έναν πρωταγωνιστή και οι εφημερίδες έγραφαν ο τάδε παίκτης έναντι του δείνα, νικητής ο πρώτος. Ο Νίκος Παπανικολάου κερδίζει στο νήμα τον Χολ του Ηλυσιακού, που όπως όλα δείχνουν θα μας απασχολήσει αρκετά φέτος. Ο έλληνας φόργουορντ, είχε 23 πόντους, 8 ριμπάουντ, 6 κερδισμένα φάουλ και 2 κλεψίματα και συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη της ομάδας του. Παρόμοιες και οι στατιστικές του Χολ, που σημείωσε 29 πόντους, μάζεψε 9 ριμπάουντ και είχε 6 κερδισμένα φάουλ. Ένα μεταξύ τους μονό μετά το ματς, θα είχε την δική του αίγλη δεν συμφωνείται;

Πανιώνιος-ΚΑΟΔ: Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς

Ο Πανιώνιος έκανε περίπατο κόντρα στον ΚΑΟΔ και αποπνέει υγεία για μία ακόμη σεζόν. Είχε πολλούς παίκτες που ξεχώρισαν, όμως ο Γιάνκοβιτς έκανε τη διαφορά από την αρχή, όταν η ομάδα του «έχτιζε» τις προϋποθέσεις για τη νίκη. 19 πόντοι σε 18 λεπτά συμμετοχής, μόνο ελπίδες ότι ο διεθνής με τις «μικρές» Εθνικές έχει τα φόντα να πρωταγωνιστήσει μας γεμίζουν. Η στατιστική του ήταν άψογη, ενώ βοήθησε και σε άλλους τομείς, αφού μάζεψε 4 ριμπάουντ, έδωσε 2 ασίστ και έκανε και ένα κλέψιμο.

Επιμέλεια: Νίκος Ζέρβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x