Επικαιρότητα

Φωτιά στα ταχυδρομεία

Νέα επιστολή σήμερα του Αντώνη Σαμαρά προς την Κομισιόν, το Γιουρογκρούμπ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σχετικά με τις έγγραφες εγγυήσεις της Ν.Δ, όπως αυτές είχαν εκφραστεί και προς τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Νέα επιστολή σήμερα του Αντώνη Σαμαρά προς την Κομισιόν, το Γιουρογκρούμπ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σχετικά με τις έγγραφες εγγυήσεις της Ν.Δ, όπως αυτές είχαν εκφραστεί και προς τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι η Ν.Δ είναι σταθερά προσηλωμένη στους στόχους που έχουν τεθεί από τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, ενώ ξεκαθαρίζεται ότι η δέσμευση του Ελληνικού λαού και του κόμματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ είναι ισχυρή και αμετάκλητη.

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον Γιώργο Παπανδρέου αυτή την ώρα. Ακόμη και εντός της ημέρας, τα ελληνικά κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου θα κάνουν τα πάντα, για εξασφαλισθεί η εκταμίευση της 6ης δόσης, είχε τονίσει νωρίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Και βόμβα Καρατζαφέρη. Εάν δεν υπογράψει ο κ. Σαμαράς δεν πρόκειται να υπογράψω ούτε εγώ, δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Την υπογραφή όλων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της 6ης δόσης του Μνημονίου είχε ζητήσει και πάλι η Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας στην γερμανική Βουλή.

Σήμερα -στο μεταξύ- αναμένεται να ανακοινώσει η Κομισιόν τις προτάσεις της, τόσο για το θέμα έκδοσης ευρω-ομολόγων όσο και για το ενδεχόμενο παρέμβασης της Επιτροπής στους εθνικούς προϋπολογισμούς των χωρών-μελών.

Η δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων και η περιστολή των δαπανών, πρέπει να είναι εθνικοί στόχοι, υπογραμμίζει η Τράπεζα της Ελλάδας στην ενδιάμεση έκθεσή της για τη Νομισματική Πολιτική του 2011. Απειλείται πλέον η παραμονή μας στο ευρώ, ξεκαθάρισε ο διοικητής της Τράπεζας Γιώργος Προβόπουλος.

Αρνείται ότι έδωσε εντολή για «πάγωμα» των προστίμων για φορολογικές παραβάσεις ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ιωάννης Καπελέρης, που κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στον Οικονομικό Εισαγγελέα.
Ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε μετά την απολογία του στο Ανακριτή ο Κώστας Γιαννίκος, διευθύνων σύμβουλος του τηλεοπτικού σταθμού Alter, ο οποίος κατηγορείται για τη μη καταβολή ΦΠΑ ύψους 1,2 εκατ. ευρώ.

Σεισμική δόνηση 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε λίγο πριν τις 2 και μισή το μεσημέρι με επίκεντρο την θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Χρηματιστήριο! Στο μείον 0,53% στις 15:25μμ. Στις 680 μονάδες ο γενικός δείκτης.

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες αύριο Πέμπτη στην Αττική. Οι άνεμοι ανατολικοί - βορειοανατολικοί τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x