Stoiximan Super League

Το ‘χω ξαναδεί το «Έργο»

Όταν παίζει στην έδρα του γίνεται άλλη ομάδα. Ο Εργοτέλης επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1, σημειώνοντας την τρίτη του νίκη στο Παγκρήτιο, όπου έχει ηττηθεί μόνο από τον Ολυμπιακό. Οι Κρητικοί προηγήθηκαν με γκολ του Φραγκουλάκη (15’) και αυτογκόλ του Κώτσιου (63’) ενώ για τους Ηπειρώτες μείωσε ο Μπακαγιόκο με εύστοχο χτύπημα πέναλτι (80’).

Όταν παίζει στην έδρα του γίνεται άλλη ομάδα. Ο Εργοτέλης επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1, σημειώνοντας την τρίτη του νίκη στο Παγκρήτιο, όπου έχει ηττηθεί μόνο από τον Ολυμπιακό.

Οι Κρητικοί προηγήθηκαν με γκολ του Φραγκουλάκη (15’) και αυτογκόλ του Κώτσιου (63’) ενώ για τους Ηπειρώτες μείωσε ο Μπακαγιόκο με εύστοχο χτύπημα πέναλτι (80’).



Από το πρώτο κιόλας λεπτό, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν να τρέχουν. Ο Εργοτέλης, μόλις συμπληρώθηκαν δέκα δευτερόλεπτα αγώνα, είχε την πρώτη του ευκαιρία. Ο Φραγκουλάκης «ζύγισε» το πόδι του και το δοκίμασε αλλά ο Φέγκρους απέκρουσε σε κόρνερ. Ο ΠΑΣ Γιάννινα βγήκε στην αντεπίθεση και η πρώτη του επικίνδυνη επίσκεψη έγινε στο 9’ όταν και ο Βίλα επιχείρησε ένα δυνατό σουτ αλλά ο Καβουσάκης μπλόκαρε.

Όσο η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω και από περιοχή σε περιοχή, οι Κρητικοί κατάφεραν να προηγηθούν στο 15’. Ο Κουτσιανικούλης από δεξιά είδε τον Μπούντιμιρ να παίζει με πλάτη τους αμυντικούς του ΠΑΣ, του δίνει την πάσα και ο Κροάτης «πάτησε» έξυπνα με το τακούνι στον επερχόμενο Φραγκουλάκη, ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στην αριστερή γωνία του Φέγκρους.

Οι Γιαννιώτες δεν περίμεναν τέτοια εξέλιξη και για είκοσι λεπτά δεν του έβγαινε τίποτα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 35’, όμως είχε την καλύτερη του ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο για να φέρει το ματς στα ίσια. Ο Μπακαγιόκο έκανε κίνηση από την δεξιά πλευρά, είδε τον Βίλα στην μικρή περιοχή και τον τροφοδότησε αλλά ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ καθυστέρησε χαρακτηριστικά και το πλασέ που επιχείρησε κόντραρε στον Γιαλούση και κατέληξε στα χέρια του Καβουσάκη.

Το πρώτο τέταρτο του δεύτερου μέρους προσφερόταν για… ύπνο και χαλάρωση αφού οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους. Πολλά λάθη στον χώρο του κέντρου, έλλειψη συγκέντρωσης ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά του ματς σε εκείνη την χρονική περίοδο αλλά η ομάδα που «καιγόταν» ήταν ο ΠΑΣ .

Στο 63’ όμως και εκεί που ήμασταν μεταξύ ύπνου και… «ξύπνιου», ο Φραγκουλάκης εκτέλεσε το φάουλ , Κατσικοκέρης και Κώτσιος πήδηξαν για κεφαλιά και ο αμυντικός του ΠΑΣ έστειλε την μπάλα συστημένη στα δίχτυα της ομάδας του.

Από εκείνη την ώρα το ματς έγινε ροντέο. Ο Μπακαγιόκο στο 69’ έχασε μεγάλη ευκαιρία ύστερα από λάθος έξοδο του Καβουσάκη να μειώσει το σκορ αφού το πλασέ του έφυγε λίγα εκατοστά άουτ. Στο 75’ ο Λεάλ είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι του Φέγκρους και «καπάκι» στο 77’ Μπακαγιόκο και Γεωργίου έχασαν διπλή ευκαιρία να κάνουν το 2-1. Ότι δεν έκανε ο Μπακαγιόκο στις προηγούμενες φάσεις το έκανε στο 80’. Κέρδισε πέναλτι από τον Σαρρή, οποίος δέχτηκε την κίτρινη κάρτα, ανέλαβε την εκτέλεσε του και έκανε το 2-1.

Στο 83’, ο Σαρρής άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες αφού μέσα σε τρία λεπτά πήρε και δεύτερη κίτρινη κάρτα. Τα Γιάννενα είχαν επτά ολόκληρα λεπτά για να φτάσουν στην ανατροπή και όσο περνούσε η ώρα τόσο πιο πολύ πίεζαν. Οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Καραγεωργίου όμως «έκλεισαν» σωστά τους χώρους και κράτησαν την νίκη.

Δείτε το φίλμ του αγώνα:





Eργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Καβουσάκης, Βίσιο, Κουτσιανικούλης, Ολίσε, Σασιασβίλι, Φραγκουλάκης (73’ Κυριακίδης), Σαρρής, Γιαλούσης, Κατσικοκέρης, Μπούντιμιρ (65’ Λεάλ), Μπέτο.

Στον πάγκο: Πίρσον, Χίμπλινγκερ, Καρέλης, Χρυσοφάκης, Νταντόμο

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φέγκρους, Λίλα, Κώτσιος, Πάντος, Βίλα (57’ Μπεσέρα), Ντε Βινσέντι (82’ Κουέβας), Τζημόπουλος, Μπακαγιόκο, Κεϊτά (67’ Κυριάκος), Γεωργίου, Σκαρντοβέλι.

Στον πάγκο: Κηπουρός, Πατσατζόγλου, Σκούφαλης, Μιχαήλ

Διαιτητής: Σπάθας
Βοηθοί: Βασιλειάδης, Μπιτσίδης
Γήπεδο: Παγκρήτιο

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x