Inside Sports με τον Βασίλη Σαμπράκο

Τώρα εκτός από δυνάμεις, ο Ολυμπιακός χρειάζεται και γερά νεύρα

Μας το έλεγε συχνά ο Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά δεν του δίναμε μεγάλη σημασία, γι’ αυτό και σήμερα μας δημιουργεί μεγάλη έκπληξη η κουρασμένη, κακή εμφάνιση του Ολυμπιακού στην Τρίπολη. «Το πρωτάθλημα είναι ο πρώτος στόχος μας, όχι το Champions League», επαναλάμβανε ο Ισπανός, ακόμη και μετά από τις νίκες που έκανε στη διεθνή διοργάνωση.

Μας το έλεγε συχνά ο Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά δεν του δίναμε μεγάλη σημασία, γι’ αυτό και σήμερα μας δημιουργεί μεγάλη έκπληξη η κουρασμένη, κακή εμφάνιση του Ολυμπιακού στην Τρίπολη. «Το πρωτάθλημα είναι ο πρώτος στόχος μας, όχι το Champions League», επαναλάμβανε ο Ισπανός, ακόμη και μετά από τις νίκες που έκανε στη διεθνή διοργάνωση. Προσηλωμένος στο στόχο του, ο Βαλβέρδε δεν άκουσε τα αγκομαχητά και δεν έδωσε σημασία στα σημάδια της κόπωσης πολλών βασικών παικτών του, αυτών που έχουν τραβήξει το πολύ κουπί.

Διότι έκρινε ότι έπρεπε πρώτα να εξασφαλίσει το «διπλό» και μετά να αρχίσει την ξεκούραση και να κατεβάσει τον διακόπτη. Δεν του έκατσε. Αυτός ο κουρασμένος Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να αντέξει τα δύο λάθη του Μέγερι, που τον έβαλαν να κυνηγάει το σκορ, το οποίο μεγάλωσε στο πιο κρίσιμο και καθοριστικό διάστημα του παιχνιδιού. Και κάπως έτσι βρίσκεται νωρίς νωρίς μακριά από την κορυφή.

Τι πλήρωσε στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός, εκτός από τα σοβαρά λάθη του τερματοφύλακά του, που είναι φυσιολογικό να συμβαίνουν σε ένα πρωτόπειρο παιδί; Την ανασφάλεια που νιώθει για την επιθετική λειτουργία της ομάδας του ο Βαλβέρδε, με συνέπεια να μην διανοείται να βγάλει από το τερέν τους Τζιμπούρ – Μιραλάς, και για την ανασταλτική λειτουργία όταν του λείπει ο Μέλμπεργκ. Πλήρωσε αυτά και τις πολλές σημαντικές απουσίες από τον άξονά του. Διότι αν δεν είχε τόσες, ο προπονητής θα τα είχε βολέψει πολύ καλύτερα και στις υπόλοιπες θέσεις.

Αυτό που συνέβη στην Τρίπολη είναι φυσιολογικό, εξηγείται με τη λογική του ποδοσφαίρου. Μένει να δούμε την αντίδραση του οργανισμού του Ολυμπιακού σε αυτό, το -5 από τον Παναθηναϊκό. Διότι στο εξής εκτός από φυσικές δυνάμεις και καλό rotation ο Ολυμπιακός χρειάζεται ψυχραιμία και γερά νεύρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x