Stoiximan Super League

Πόση… ευτυχία ν’ αντέξει η ΑΕΚ!

Κι από ‘κει που όλα μοιάζανε μαύρα, γίνανε κιτρινόμαυρα! Σε ένα από τα κρισιμότερα σημεία της ιστορίας της (όπως είπε και ο Κωστένογλου) η ΑΕΚ όχι μόνο μένει ζωντανή, αλλά έφτασε -έστω προσωρινά- να μην ξέρει γιατί να… πρωτοχαρεί. Το άνετο διπλό στο Αγρίνιο, το κλίμα που δεν χαλάει απ’ τα προβλήματα, ο Γεωργέας που δεν… γερνάει και το σερί που (μέχρι και ο Ολυμπιακός βοηθάει για να) την κρατά κοντά στην κορυφή προσέφεραν στην «Ένωση» το ωραιότερο ίσως Σαβ/κο από την αρχή της χρονιάς.

Κι από ‘κει που όλα μοιάζανε μαύρα, γίνανε κιτρινόμαυρα!

Σε ένα από τα κρισιμότερα σημεία της ιστορίας της (όπως είπε και ο Κωστένογλου) η ΑΕΚ όχι μόνο μένει ζωντανή, αλλά έφτασε -έστω προσωρινά- να μην ξέρει γιατί να… πρωτοχαρεί.

Το άνετο διπλό στο Αγρίνιο, το κλίμα που δεν χαλάει απ’ τα προβλήματα, ο Γεωργέας που δεν… γερνάει και το σερί που (μέχρι και ο Ολυμπιακός βοηθάει για να) την κρατά κοντά στην κορυφή προσέφεραν στην «Ένωση» το ωραιότερο ίσως Σαβ/κο από την αρχή της χρονιάς.

Κάθε άλλο παρά… συννεφιασμένη ήταν η Κυριακή που τελείωσε για την ΑΕΚ. Όσο μπορούν, τελοσπάντων, «σύννεφα» όπως η διοικητική αβεβαιότητα και τα τεράστια οικονομικά προβλήματα να (συνεχίσουν να) αγνοούνται απ’ όλους στην «Ένωση».

Αλλά μ’ αυτά ζει -και δυστυχώς θα συνεχίσει να ζει- για αρκετό καιρό (αν η κρίσιμη Γ.Σ. της Παρασκευής δεν δώσει φως). Αυτό το Σαββατοκύριακο, όμως, ήταν για να το χαρεί! Όχι γιατί το απρόσμενα εύκολο διπλό στο Αγρίνιο την έφερε στην κορυφή. Άλλωστε, ήξερε ότι εκεί βρέθηκε (και) εξαιτίας των περισσότερων ματς και ότι πιθανότατα δεν θα έμενε για πολύ. Αλλά γιατί προσέφερε τις περισσότερες… μαζεμένες καλές διαπιστώσεις που έχει κάνει ο ΑΕΚτζής το τελευταίο διάστημα.

1ον, ότι η φανέλα της ομάδας του παραμένει αρκετά βαριά για να περνάει ευκολότερα απ’ όσο θα περίμενε από έδρες σαν το Αγρίνιο. Ακόμα και με απουσίες. Ακόμα και με προβλήματα της τελευταίας στιγμής (Βάργκας). Ακόμα και με έναν μόνο κανονικό χαφ (Μάκο) και… κανέναν στη λήξη. Και γενικά ότι όντως η δουλειά του Κωστένογλου στη διακοπή ΚΑΙ έγινε ΚΑΙ αποδίδει (ειδικά στην άμυνα).

2ον, ότι ο Στιβ Μπέλεκ «μεγαλώνει» και ότι ο Νίκος Γεωργέας… δεν θα μεγαλώσει ποτέ. Ο Καμερουνέζος έβαλε πιπέρι στο στόμα όσων επέμεναν (-αμε) ότι δεν θα «ξεμπουκώσει» ποτέ και ο «Φούλης» έβαλε τα γυαλιά πλέον ακόμα και στα αμυντικά χαφ (έχοντας άψογη απόδοση και σε αυτό τον ρόλο).

3ον, ότι τα τεράστια προβλήματα και η πολύμηνη… απομάκρυνση εκ του ταμείου κάθε άλλο παρά έχουν απομακρύνει τα μέλη της ομάδας μεταξύ τους. Το μαρτυρά η αδιαμαρτύρητη κατάθεση των ικανοτήτων τους στο γήπεδο (με καλά και κακά αποτελέσματα). Οι ομαδικοί πανηγυρισμοί στα γκολ. Το πάθος του Κωστένογλου στον πάγκο. Οι δηλώσεις δεν-μας-νοιάζουν-μόνο-τα λεφτά- των Μάκου και Γεωργέα.

4ον, ότι η προσπάθεια να μείνει κοντά στην κορυφή ίσως να μην είναι τόσο δύσκολη όσο και οι ίδιοι οι φίλοι της (δικαιολογημένα με την εικόνα της) περίμεναν. Ότι οι νίκες συνεχίζονται και το πρόγραμμα μέχρι το τέλος του α’ γύρου (τρία απ’ τα τέσσερα ματς στο ΟΑΚΑ) δεν της επιτρέπει απλά να συνεχίζονται. Της επιτρέπει να τις χρησιμοποιεί και για να εκμεταλλεύεται γκέλες, σαν αυτή που την Κυριακή ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι ΚΑΙ οι «αιώνιοι» μπορούν να κάνουν.

Και 5ον, ότι ο (μοναδικός μεγαλομέτοχος μετά τη μετατροπή του Παππά σε Supporter) Νίκος Νοτιάς… ζει! Και όχι μόνο ζει, αλλά ετοιμάζεται -σύμφωνα με δήλωση του ίδιου- να έρθει «με κάτι καλό» στην κρίσιμη Γενική Συνέλευση. Μέχρι το «κάτι καλό» ν’ αποδειχθεί την Παρασκευή -και να κάνει το επόμενο Σαβ/κο εκείνο που θα δώσει λύση στα πραγματικά προβλήματα της ομάδας- αυτό που τελειώνει ήταν αναμφίβολα το πιο… ΑΕΚ της σεζόν.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x