sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Στο… τσακ δύο χρόνια ο Ολυμπιακός

Εικοσιένα μήνες χρειάστηκε να περάσουν για να έχει βαθμολογική απώλεια ο Ολυμπιακός στην περιφέρεια. Το sport-fm.gr σάς αναλύει – με τη βοήθεια της γλώσσας των αριθμών – την εικόνα της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Μάθετε πότε ήταν η τελευταία ήττα ή απώλεια των Πειραιωτών στην περιφέρεια, για το μοναδικό σερί του Θοδωρή Βασιλακάκη και πότε είχε χάσει ξανά με τρία γκολ διαφορά ο Ατρόμητος.

Εικοσιένα μήνες χρειάστηκε να περάσουν για να έχει βαθμολογική απώλεια ο Ολυμπιακός στην περιφέρεια. Το sport-fm.gr σάς αναλύει – με τη βοήθεια της γλώσσας των αριθμών – την εικόνα της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Μάθετε πότε ήταν η τελευταία ήττα ή απώλεια των Πειραιωτών στην περιφέρεια, για το μοναδικό σερί του Θοδωρή Βασιλακάκη και πότε είχε χάσει ξανά με τρία γκολ διαφορά ο Ατρόμητος.

Τα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία της 11ης αγωνιστικής

Ακριβώς ένας χρόνος χρειάστηκε να περάσει για να μην σκοράρει σε αγώνα πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός. Η τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν στις 27 Νοεμβρίου 2010, όταν η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ηττήθηκε με σκορ 1-0 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Επίσης, σε ακόμη ένα ματς συνεχίστηκε η… παράδοση των «ερυθρόλευκων» και παραβιάστηκε η εστία τους (μόνο στη Νέα Σμύρνη κράτησαν έμεινε ανέπαφη).

Στις 20 Φεβρουαρίου 2010 ήταν η τελευταία που δεν είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός στην περιφέρεια. Τότε οι Πειραιώτες είχαν έρθει ισόπαλοι (1-1) στην έδρα του Εργοτέλη. Επίσης, έσπασε το αήττητο σερί 18 αγώνων που είχαν οι «ερυθρόλευκοι» μακριά από την Αθήνα. Η τελευταία ήττα των πρωταθλητών Ελλάδας ήταν 22 Φεβρουαρίου 2009, όταν έχασαν με σκορ 1-0 από τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο Στάδιο. Επίσης, χρειάστηκε να περάσουν 13,5 χρόνια (!) για να δεχθεί περισσότερα από ένα γκολ η «ερυθρόλευκη» άμυνα.

Ένα μοναδικό σερί έχει ο Θοδωρής Βασιλακάκης, ο οποίος πέτυχε το δεύτερο γκολ της Skoda Ξάνθης στη νίκη επί του Ατρομήτου. Ο 23χρονος χαφ σκόραρε πάλι με κεφαλιά, φτάνοντας τα τέσσερα (3 στην Α', 1 στη Β' Εθνική) τέρματα με τον συγκεκριμένο τρόπο στην καριέρα του.

Την τρίτη του σερί νίκη επί του Άρη εντός και εκτός έδρας πέτυχε ο Πανιώνιος, ο οποίος χθες επικράτησε με σκορ 2-1 των Θεσσαλονικέων. Αυτό το επίτευγμα είναι κάτι που καταφέρνουν για πρώτοι φορά οι Νεοσμυρνιώτες απέναντι στους «κίτρινους» από την ίδρυση της πρώτης κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος. Μάλιστα, οι «κυανέρυθροι» κατάφεραν να παραμείνουν αήττητοι για πέμπτο σερί ματς (οι αγώνες της σεζόν 2009/10 έληξαν ισόπαλοι).

Τριακόσιες συμμετοχές από το ντεμπούτο του στις επαγγελματικές κατηγορίες συμπλήρωσε χθες ο Άρης Γαλανόπουλος. Ο 30χρονος μπακ του ΟΦΗ αγωνίζεται δώδεκα χρόνια και οι συμμετοχές του είναι σχεδόν απόλυτα μοιρασμένες ανάμεσα στις δύο κατηγορίες (151 στην Α' και 149 στη Β').

Η μοναδική ομάδα που είχε κερδίσει με τρία γκολ διαφορά τον Ατρόμητο ήταν η Skoda Ξάνθη. Συγκεκριμένα, οι Ακρίτες στις 13 Φεβρουαρίου 2011 είχαν επικρατήσει με σκορ 3-0 των Περιστεριωτών, κάτι που επαναλήφθηκε στο χθεσινό ματς στα Πηγάδια.

Τους τριακόσιους αγώνες ως προπονητής στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος έφτασε ο Μπάμπης Τεννές, στην προχθεσινή ήττα (2-0) του Παναιτωλικού από την ΑΕΚ.

Εκπληκτικό είναι το σερί του Άκη Μάντζιου, όταν καλείται από τη διοίκηση του Πανιωνίου να εργαστεί ως υπερεσιακός τεχνικός στην ομάδα. Και στις δύο πρώτες εμφανίσεις του νίκησε, όπως συνέβη στο χθεσινό παιχνίδι με τον Άρη (2-1)! Πρώτα την ΑΕΚ, 1-0 στη Νέα Σμύρνη, και μετά τη Λάρισα, επίσης 1-0, αλλά στο Αλκαζάρ. Το σερί «χαλάει» από το μοναδικό ματς στο οποίο βρέθηκε στον πάγκο το 2009-10, όταν και έχασε 1-0 από τον Ολυμπιακό στη Νέα Σμύρνη.

Την καλή παράδοση που έχει κόντρα στον Γιώργο Δώνη συνέχισε ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Από τις έξι φορές που έχουν αναμετρηθεί ως προπονητές, ο παλαίμαχος αμυντικός έχει χάσει μόνο μία φορά, και μάλιστα σε ματς στο οποίο ο Δώνης δεν καθόταν στον πάγκο λόγω τιμωρίας (Ατρόμητος - Λάρισα 3-0 το 2009-10)! Επίσης, συνεχίστηκε η κακή παράδοση του Δώνη στα Πηγάδια (5 ήττες και 2 ισοπαλίες σε 7 ματς με Λάρισα, ΑΕΚ, Ατρόμητο).

43 κίτρινες μοιράστηκαν στην ενδέκατη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, ενώ υπήρξαν δύο αποβολές! Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Σαρρής αποβλήθηκε στο παιχνίδι Εργοτέλης-ΠΑΣ Γιάννινα και ο Χαμπίμπ Μπαμόγκο πήγε πιο γρήγορα στα αποδυτήρια στον αγώνα Παναιτωλικός-ΑΕΚ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτες του ΟΦΗ δεν είδαν ούτε την κίτρινη κάρτα από τον κ. Ζαχαριάδη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x