Ιταλία

Μαφιόζοι στην Παλέρμο!

Σε 36 συλλήψεις μαφιόζων προχώρησε η αστυνομία του Παλέρμο. Όλοι τους, μέλη της δημοφιλούς οργάνωσης του σικελικού οργανωμένου εγκλήματος «Κόζα Νόστρα», η οποία εδώ και δεκαετίες ελέγχει την αγορά της Νότιας Ιταλίας. «Διπλή ζωή» είχαν οι περισσότεροι εκ των συλληφθέντων, που σχετίζονται και με την ποδοσφαιρική ομάδα της Παλέρμο.

Σε 36 συλλήψεις μαφιόζων προχώρησε η αστυνομία του Παλέρμο.

Όλοι τους, μέλη της δημοφιλούς οργάνωσης του σικελικού οργανωμένου εγκλήματος «Κόζα Νόστρα», η οποία εδώ και δεκαετίες ελέγχει την αγορά της Νότιας Ιταλίας.

«Διπλή ζωή» είχαν οι περισσότεροι εκ των συλληφθέντων, που σχετίζονται και με την ποδοσφαιρική ομάδα της Παλέρμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξαν στην προανάκριση οι Καραμπινιέροι, η αστυνομία και η οικονομική αστυνομία Guardia di Finanza, οι κατηγορούμενοι ως μεγαλομαφιόζοι, δρούσαν στις τρεις μεγαλύτερες περιοχές του Παλέρμο και ήθελαν να καταφέρουν να ελέγξουν άμεσα μεγάλο μέρος του νέου εμπορικού κέντρου της πόλης και να εξασφαλίσουν τις εργολαβίες για το υπό ανέγερση στάδιο ποδοσφαίρου. Και στο τωρινό γήπεδο όμως, πάλι η μαφία είχε τον συνδετικό της κρίκο, αφού συνελήφθη και ο Τζιοβάνι Λι Κάουσι, ιδιοκτήτης του καφέ-μπαρ του τωρινού σταδίου της πόλης, Ρέντζο Μπαρμπέρα.

Ανάμεσα στους κρατούμενους και μία έκπληξη. Ο Καλότζερο Ντι Στέφανο, που ήταν ο πρώην πρόεδρος του Χριστιανικού Κινήματος Εργαζομένων. Απο εκεί και πέρα, πολύμηνες παρακολουθήσεις και βιντεοσκόπηση των μαφιόζων σε γνωστό εστιατόριο της πόλης που έδιναν ραντεβού για να συζητήσουν τις στρατηγικές τους αλλά και πολλά ακόμη που δεν έχουν γίνει γνωστά, ήταν στο μενού των Αρχών. Στο μενού των μαφιόζων από την άλλη, υπήρχαν τα ακριβότερα εδέσματα παρόλο που στην εφορία οι συλληφθέντες δήλωναν κλητήρες σε ξενοδοχείο, ιδιοκτήτες καφέ-μπαρ και άλλα επαγγέλματα που δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Τα χρήματα που συνέρρεαν κάθε μήνα στα μαφιόζικα ταμεία, από χρηματικούς εκβιασμούς σε βάρος των εμπόρων και την ενοικίαση της ακίνητης περιουσίας, επενδύονταν απευθείας στην ιταλική πρωτεύουσα, κατά τις αρχές. Η Νούντσια Γκραβιάνο που συνελήφθη επίσης σήμερα το πρωί, είναι αδελφή των μεγαλονονών Τζουζέπε και Φιλίππο Γκραβιάνο και ζούσε σε ακριβή συνοικία της Ρώμης έχοντας αναλάβει την προσοδοφόρα επένδυση των κερδών των «τιμημένων οικογενειών».

«Καταφέραμε να πλήξουμε τον ιστορικό πυρήνα της Κόζα Νόστρα του Παλέρμο, που συνέχιζε να διαχειρίζεται μπίζνες και να εκβιάζει επιχειρηματίες», δήλωσε ο διευθυντής της αστυνομίας της πόλης, Νικόλα Τζίτο.

Επιμέλεια: Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x