Stoiximan Super League

H Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΑΕΚ

Ραγδαίες οι εξελίξεις στη ΓΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 13:00. Ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος, που εκπροσωπεί ξένο (όχι Τούρκο) επενδυτή μετέφερε την πρόταση του πελάτη του για αγορά του 51% των μετοχών. Προς παραμονή στην προεδρία ο Σταύρος Αδαμίδης μέχρι να προχωρήσουν οι επαφές για την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Προθεσμία 45 ημερών για να κάνει έλεγχο πήρε ο επενδυτής. Λεπτό προς λεπτό από το www.sport-fm.gr όλες οι εξελίξεις.

Ραγδαίες οι εξελίξεις στη ΓΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 13:00. Ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος, που εκπροσωπεί ξένο (όχι Τούρκο) επενδυτή μετέφερε την πρόταση του πελάτη του για αγορά του 51% των μετοχών. Προς παραμονή στην προεδρία ο Σταύρος Αδαμίδης μέχρι να προχωρήσουν οι επαφές για την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Προθεσμία 45 ημερών για να κάνει έλεγχο πήρε ο επενδυτής. Λεπτό προς λεπτό από το www.sport-fm.gr όλες οι εξελίξεις.

14:00-Δηλώσεις Νίκου Νοτιά: «Η ΑΕΚ είναι σε μία πάρα πολύ δύσκολη θέση οικονομικά. Κάναμε ό,τι μπορούμε. Ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα είναι ο κόσμος της. Να έρθουν στο γήπεδο όσοι μπορούν για να δούμε μια καλύτερη μέρα. Εγώ θα κάνω ό,τι μπορώ. Ήδη έχω κάνει πάρα πολλά τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά και τα προηγούμενα. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, να είμαστε πρώτα ΑΕΚ. Η ομάδα είναι σε πάρα πολύ δύσκολη θέση κι έχουμε 45 μέρες να βρούμε τη λύση. Γνωρίζω το όνομα του επενδυτή και πως έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Δεν μπορώ να πω το όνομά του. Εγώ δεν ξέρω τι θα κάνω. Είναι ανάλογα με τις προθέσεις του επενδυτή. Μόνος μου δεν μπορώ να σηκώσω την ΑΕΚ».

13:54-Δηλώσεις Γιάννη Βλάχου: «Παραβρέθηκα στη ΓΣ της ΠΑΕ μεταφέροντας το ζωηρό ενδιαφέρον από επενδυτή που θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μέσω της διαδικασίας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Ο χρόνος δεν έχει ξεκαθαριστεί. Όλες οι πλευρές επιθυμούν να είναι σύντομος για να αποφευχθούν διάφορες εικασίες. Γι’ αυτό υπάρχει απόλυτη εχεμύθεια. Η ΓΣ αποφάσισε μέσα σε 45 μέρες το ΔΣ να έχει ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με το δικό μου εντολέα ή και οποιονδήποτε άλλο πιθανό. Ελπίζουμε να υπάρχει αίσιο τέλος για να λυτρωθεί και ο κόσμος της ΑΕΚ. Έχουμε κάνει εδώ και μέρες πολύ ανοικτές συνομιλίες με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ. Σίγουρα το γήπεδο είναι μεγάλη προτεραιότητα. Ίσως αποτελεί το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της επενδυτικής πρότασης. Περιμένουμε την ενημέρωση, τον διαχειριστικό έλεγχο γιατί μιλάμε για επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τα οικονομικά στοιχεία είναι σημαντικά. Εφόσον τα οικονομικά στοιχεία είναι τέτοια και βρεθούν όλες οι παράμετροί που θα ικανοποιούν και οι δύο πλευρές, θα προχωρήσει η συμφωνία. Δεν είναι ώρα να μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες. Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε πιο συγκεκριμένη εικόνα. Δεν είμαστε μάντεις. Άνθρωπος που δεν του αρέσει το ποδόσφαιρο δεν θα έκανε το βήμα να εμπλακεί με αυτό. Δεν είναι πάντως μέσα στα γνωστά ονόματα που έχουν εμπλακεί στο χώρο. Είναι ενήμερος και για τις αγωνίες του κόσμου και θέλει να δώσει μία διέξοδο. Πρόκειται για επενδυτική πρόταση όμως».

13:45-Δηλώσεις του Σταύρου Αδαμίδη: «Ολοκληρώθηκε η ΓΣ μετά από δυόμισι ώρες. Πρόκειται για μία από τις πιο κρίσιμες ΓΣ στην ιστορία της ΑΕΚ. Έχει γίνει έκκληση εδώ και καιρό σε νέους επενδυτές. Τις τελευταίες ημέρες αρκετοί έχουν δείξει ενδιαφέρον, αλλά το μόνο ουσιαστικό που υπάρχει προς το παρόν-η διαδικασία δεν είναι κλειστή-είναι αυτή επενδυτή που εκπροσωπεί ο κ. Βλάχος, και το όνομα του οποίου ξέρουμε εγώ, ο κ. Κασνακίδης και ο κ. Νοτιάς. Ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες του οικονομικού ελέγχου, ώστε εντός 45 ημερών να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση. Πρόκειται για ουσιαστική οικονομική οντότητα που θα λύσει το πρόβλημα της ΠΑΕ ΑΕΚ. Έχει δείξει ενδιαφέρον για το γήπεδο. Παραιτήθηκαν δύο μέλη και το νέο ΔΣ έχει ως μόνη εντολή να ολοκληρώσει εντός 45 ημερών τις διεργασίες. Ξεκαθαρίζω πως δεν μιλάμε αποκλειστικά με τον συγκεκριμένο επενδυτή. Όποιος άλλος θέλει, καλώς να ορίσει. Ο κ. Νοτιάς θα συνδράμει κι ελπίζω ο κόσμος να έρθει μαζικά στο γήπεδο. Η ΑΕΚ είναι δεύτερη στη βαθμολογία και διεκδικεί τον εγχώριο τίτλο με πάρα πολλές αξιώσεις. Πολλές εταιρείες ζητούν πλήρη εχεμύθεια. Έτσι και ο κ. Βλάχος. Μόλις γίνει ο έλεγχος, θα το πούμε. Πρόκειται περί υπαρκτού προσώπου και περί περίπτωσης που ευελπιστούμε πως θα δώσει λύση στο πρόβλημα της ΑΕΚ. Ζητήθηκε από το νέο επενδυτή να συνδράμει στην Ερασιτεχνική και την ΠΑΕ και θα απαντήσει στο αίτημα αυτό».

13:20-Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο ΔΣ της ΠΑΕ θα περιλαμβάνει τρία μέλη των Supporters, οι Κασνακίδης, Γρυσμπολάκης και Μπουρσιανός, αλλά κι ένας παλαίμαχος, ο Στέλιος Σεραφείδης.

13:10-Το όνομα του υποψηφίου επενδυτή δεν έγινε γνωστό, αλλά το γνωρίζουν τόσο ο Σταύρος Αδαμίδης, όσο και ο Νίκος Νοτιάς.

13:13-Ο Νίκος Νοτιάς δεν δεσμεύτηκε πως θα συνεισφέρει οικονομικά μέχρι να υπάρξει αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, αλλά τόνισε απλώς πως «… θα κάνουμε το καλύτερο για την ΑΕΚ».

12:45-Oλοκληρώθηκε η γενική συνέλευση μετά από δύο ώρες και αποχωρούν σταδιακά οι παρευρισκόμενοι. Ακόμη όχι οι κ.κ. Νοτιάς, Αδαμίδης και Βλάχος. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΠΑΕ, επίκειται επίσημη ανακοίνωση.

12:40-Ο Σταύρος Αδαμίδης δεσμεύτηκε πως θα γίνουν κάποιες πληρωμές προσεχώς (πιθανότατα από χρήματα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο). Ο εκπρόσωπος του υποψηφίου επενδυτή ξεκαθάρισε πως ο τελευταίος δεν πρόκειται να βάλει λεφτά στην ομάδα μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος και να περάσουν οι μετοχές στην κατοχή του.

12:20-Ο Γιάννης Βλάχος «ανακρίνεται» από τους μετόχους και λοιπούς παρευρισκομένους στη γενική συνέλευση. Δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα του επενδυτή, αλλά αναφέρει πως στα σχέδιά του είναι να αποδεσμεύσει τις μετοχές από τη Morgan Stanley και να προχωρήσει το θέμα κατασκευής γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

12:05-Πληροφορίες αναφέρουν πως το προσωρινό ΔΣ της ΠΑΕ θα στελεχωθεί κυρίως από μέλη των Supporters.

12:00-O Νίκος Λυμπερόπουλος ολοκλήρωσε το πρόγραμμά του και αποχώρησε από τα Σπάτα. Αποχωρώντας χαιρέτησε τους δημοσιογράφους και είπε χαρακτηριστικά πως το ιδιοκτησιακό της ΠΑΕ «... θα έχει πολλά επεισόδια ακόμη. Χρειάζεται υπομονή».

11:45- Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκπρόσωπος του υποψηφίου επενδυτή είπε πως δεν έχει γραπτή πρόταση στα χέρια του, αλλά ζήτησε χρόνο για να γίνει οικονομικός έλεγχος στην ΠΑΕ.

11:33-Πληροφορίες αναφέρουν πως οι κ.κ. Κώστας Καπετανάκης και Δημήτρης Καψής παραιτήθηκαν από τις θέσεις των αντιπροέδρων της ΠΑΕ, δηλαδή δεν θα είναι μέλη της μεταβατικής διοίκησης.

11:30-O δικηγόρος του υποψηφίου επενδυτή είπε στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης πως εκπροσωπεί ξένο επιχειρηματία (όχι Τούρκο, όπως διευκρίνισε) μεγάλης οικονομικής οντότητας, που προτίθεται να αγοράσει το 51% των μετοχών με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Ο Σταύρος Αδαμίδης αναμένεται να παραμείνει πρόεδρος σε μία μεταβατική διοίκηση, που θα αναλάβει τις επαφές για την αλλαγή σκυτάλης στην ΠΑΕ. Ο νέος επενδυτής θα έχει στη διάθεσή του 45 ημέρες για να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους κι ό,τι άλλο χρειάζεται για να βάλει τα χρήματα. Στο μεσοδιάστημα, το ΔΣ μπορεί να εξετάσει κι άλλες προτάσεις για την αγορά της ΠΑΕ ή συμμετοχή στο μετοχικό σχήμα.

11:20-Έφτασε στο χώρο και ο πρώην πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Ανδρέας Ανατολιωτάκης.

11:17-Και μέσα στο κλίμα αναμονής που υπάρχει στα Σπάτα... να' σου και ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Ο Μεσσήνιος φορ κάνει ατομικό πρόγραμμα μετά τον τραυματισμό του στο ματς με τον Παναιτωλικό, που θα τον κρατήσει εκτός δράσης πιθανότατα ως το τέλος του 2011.

11:05-Ο εκπρόσωπος του υποψηφίου επενδυτή είναι γνωστός δικηγόρος της Αθήνας (είχε υπερασπιστεί μεταξύ άλλων τους αδερφούς Ξηρούς στη δίκη της "17 Νοέμβρη"), ενώ έχει πολιτευτεί με το ΠΑΣΟΚ.

10:55-Eπιβεβαιώθηκε η παρουσία του εκπροσώπου του επενδυτή. Πρόκειται για τον δικηγόρο Γιάννη Βλάχο, που εκπροσωπεί ξένο (όπως έγινε γνωστό) επιχειρηματία που ενδιαφέρεται για την αγορά των μετοχών της ΑΕΚ.

10:50-Φήμες, που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, κάνουν λόγο για παρουσία του δικηγόρου του ενδιαφερόμενου επενδυτή στη γενική συνέλευση.

10:45: Η σύνθεση της γενικής συνέλευσης είναι η ακόλουθη: Νοτιάς, Αδαμίδης, Κοσμάτος, Καπετανάκης, Κασνακίδης, εκπρόσωποι Supporters και μικρομέτοχοι.

10:40-Η Γενική Συνέλευση είναι έτοιμη να αρχίσει. Λίγο νωρίτερα, επετράπη η είσοδος για λίγα λεπτά στις κάμερες, προκειμένου να τραβήξουν πλάνα από το χώρο και τους συμμετέχοντες.

10:25-Καθυστερεί η έναρξη της γενικής συνέλευσης της ΠΑΕ ΑΕΚ, που ήταν προγραμματισμένη για τις 10:00.

10:01-Στα Σπάτα και ο Βασίλης Σίμος, διευθύνων σύμβουλος της Μεσογεία Α.Ε. (που έχει το προπονητικό κέντρο) και δεξί χέρι του Νίκου Νοτιά στην Ελλάδα.

9:58-Και ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ, Άρναρ Γκρέταρσον, στα Σπάτα.

9:53-Παρών και ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Μιχάλης Τροχανάς.

9:50-Έφτασε και ο πρόεδρος της Ένωσης 1924, Κυριάκος Χήνας.

9:40-Στο χώρο φτάνει ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ, Χάρης Γρηγορίου, αλλά και ο διευθυντής των ακαδημιών, Ανδρέας Σταματιάδης.

9:30-Μισή ώρα πριν την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης, πλήθος εκπροσώπων των ΜΜΕ και τηλεοπτικά συνεργεία βρίσκονται στο χώρο. Αντίθετα, οπαδοί της ΑΕΚ δεν υπάρχουν...

9:20-Ο Νίκος Νοτιάς και ο Σταύρος Αδαμίδης βρίσκονται από νωρίς στα Σπάτα, μαζί και ο τρίτος αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Κωνσταντίνος Καπετανάκης, αλλά και ο εκτελεστικός διευθυντής Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x