Ειδήσεις

«Τα λέμε στις 8 Ιουνίου»

Η αλήθεια είναι πως -με τους μεν- την είχαμε… ψυλλιαστεί. «Κοίτα να δεις που θα πέσουμε στον ίδιο όμιλο», λέγαμε. Όπερ και εγένετο! Οι… δε, από την άλλη, νωρίς νωρίς (με το που τους «έκατσε» η Γαλλία, για την ακρίβεια, για να ακολουθήσουν Σουηδία, Αγγλία), ανασκουμπώθηκαν. Όπως και 'χει, όμως, αμφότερες οι πλευρές το καταχάρηκαν! Πολωνοί και Ουκρανοί είδαν μαζί την κλήρωση του δικού τους EURO 2012, στην Πρεσβεία των δεύτερων στη χώρα μας, και το sport-fm.gr ήταν εκεί!

Η αλήθεια είναι πως -με τους μεν- την είχαμε… ψυλλιαστεί.

«Κοίτα να δεις που θα πέσουμε στον ίδιο όμιλο», λέγαμε.

Όπερ και εγένετο!

Οι… δε, από την άλλη, νωρίς νωρίς (με το που τους «έκατσε» η Γαλλία, για την ακρίβεια, για να ακολουθήσουν Σουηδία, Αγγλία), ανασκουμπώθηκαν.

Όπως και 'χει, όμως, αμφότερες οι πλευρές το καταχάρηκαν!

Πολωνοί και Ουκρανοί είδαν μαζί την κλήρωση του δικού τους EURO 2012, στην Πρεσβεία των δεύτερων στη χώρα μας, και το sport-fm.gr ήταν εκεί!

Η κλήρωση της Εθνικής μας δεν ικανοποίησε μόνο… εμάς! Έχοντας την ευκαιρία να αφουγκραστούμε στην ουκρανική Πρεσβεία τις πρώτες εντυπώσεις των Πολωνών για την κλήρωση, αντιληφθήκαμε μια αισιοδοξία ανάλογη της ελληνικής.

Περισσότερο, όμως, από τη χαρά τους που θα βρουν την Ελλάδα στο δρόμο τους για διάκριση -που ΤΟΣΟ θέλουν- στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όχι επειδή δεν είναι μεγαθήριο, αλλά για «να το ξανακάνουμε», όπως μας πρότειναν ευγενικά, η αντίδραση που κρατάμε είναι αυτή στο άκουσμα της… Ρωσίας!

Για ευνόητους -πολιτικούς- λόγους, οι Πολωνοί ενθουσιάστηκαν όταν είδαν την ομάδα του Ντικ Άντβοκατ να πηγαίνει στον πρώτο όμιλο της διοργάνωσης, μαζί τους και τα γέλια τους, πιθανότατα, ακούστηκαν μέχρι τη ρωσική Πρεσβεία, που είναι εκεί κοντά -στα σύνορα Φιλοθέης-Ψυχικού!

Το λαμπερό πρόσωπο του Πολωνού Πρέσβη, άλλωστε, κ. Μίχαλ Κλίνγκερ, τα έλεγε όλα…

Από την άλλη μεριά, οι οικοδεσπότες Ουκρανοί «πάγωσαν» όταν η Γαλλία… πήρε θέση στον τέταρτο όμιλο. Η Σουηδία τους έφτιαξε, κάπως, το κέφι, αλλά ήρθε η Αγγλία στο τέλος να τους το… ξαναχαλάσει. Αλλά όχι για πολύ. Άνθρωποι ευχάριστοι -ο Ουκρανός πρέσβης, κ. Βολοντιμίρ Σκούροφ, δεν σταμάτησε να χαμογελά- ξαναγέμισαν τα ποτήρια τους με βότκα και ευχήθηκαν για μια άρτια συνδιοργάνωση.

Εξάλλου, Πολωνία και Ουκρανία, όπως μας επιβεβαίωσαν αμφότερες οι πλευρές, έχουν στηρίξει πολλά στο EURO 2012. Θέλουν να πετύχει -ειδικά οι Ουκρανοί, που έκαναν τα αδύνατα δυνατά την τελευταία πενταετία, ενώ, παραλίγο να χάσουν τη συνδιοργάνωση, μόλις, πριν ένα, περίπου, χρόνο- προσβλέποντας σε οικονομική άνθιση.

Εμείς, τους ευχηθήκαμε καλή τύχη και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τις 8 Ιουνίου, στις 19:00, στην Πρεσβεία της Πολωνίας αυτή τη φορά…

Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x