Ελλάδα

All… Ράιτ ο ΑΓΟΡ

Δυσκολεύουν τα πράγματα για το Μαρούσι. Η ομάδα των βορίων προαστίων ηττήθηκε και από τον ΑΓΟΡ με σκορ 79-64, παραμένοντας χωρίς νίκη ύστερα από επτά αγωνιστικές στην Α1. Οι παίκτες του Στέργιου Κουφού πήραν από νωρίς το προβάδισμα στην αναμέτρηση και αφού το διατήρησαν μέχρι τέλους, έφτασαν στο τρίτο εντός έδρας ροζ φύλλο. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Ρεθυμνιώτες ο Λαμάρ Ράιτ με 21 πόντους, ενώ από την άλλη μόνος του «πάλευε» ο Νέστορας Κόμματος με 22.

Δυσκολεύουν τα πράγματα για το Μαρούσι.

Η ομάδα των βορίων προαστίων ηττήθηκε και από τον ΑΓΟΡ με σκορ 79-64, παραμένοντας χωρίς νίκη ύστερα από επτά αγωνιστικές στην Α1.

Οι παίκτες του Στέργιου Κουφού πήραν από νωρίς το προβάδισμα στην αναμέτρηση και αφού το διατήρησαν μέχρι τέλους, έφτασαν στο τρίτο εντός έδρας ροζ φύλλο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Ρεθυμνιώτες ο Λαμάρ Ράιτ με 21 πόντους, ενώ από την άλλη μόνος του «πάλευε» ο Νέστορας Κόμματος με 22.

Το ματς

Μία άτυπη «μονομαχία» ανάμεσα στον Ράιτ και το Μαρούσι ήταν η αναμέτρηση στο ξεκίνημά της, με τον ΑΓΟΡ να προηγείται με 6-1 στα πρώτα δύο λεπτά. Στα μισά του δεκαλέπτου, οι φιλοξενούμενοι συμπλήρωσαν τα πέντε ομαδικά φάουλ. Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκε η ομάδα των βορίων προαστίων, η οποία ισορρόπησε το παιχνίδι από τη γραμμή των βολών (11-9). Στη συνέχεια, οι Παπανικολάου και Τζόνσον, σκοράροντας από τα 6,75μ. «εκτόξευσαν» τη διαφορά στο +9 (23-14), με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει στο 28-18.

Ένα επιμέρους σκορ 9-2 μετρούσε στα πρώτα τέσσερα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου το Μαρούσι, με το οποίο έκανε το σκορ 30-27. Στο διάστημα αυτό, οι παίκτες του ΑΓΟΡ ήταν ιδιαίτερα άστοχοι, ενώ από την άλλη εκείνοι των φιλοξενούμενων μαζεύουν αρκετά επιθετικά ριμπάουντ (8-15 ήταν σε εκείνο το χρονικό σημείο τα ριμπάουντ). Ο Λάτοβιτς «ξεκόλλησε», ύστερα από ώρα την ομάδα του (32-27), ωστόσο οι Τζιγκάνοβιτς και Γκαγκαλούδης έφεραν το ματς στα ίσα (34-34), σχεδόν ένα λεπτό πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Τελικά, ο ΑΓΟΡ ήταν αυτός που πήγε προηγούμενος στα αποδυτήρια, χάρη στους τέσσερις προσωπικούς πόντους από τον Τζόνσον, που διαμόρφωσαν το 38-34.

Εντυπωσιακός ο ΑΓΟΡ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όπου με ένα γρήγορο σερί 9-0 πήγε τη διαφορά στους 13 (47-34). Ο Νίκος Λινάρδος κάλεσε τάιμ άουτ για να σταματήσει τον ρυθμό των γηπεδούχων. Ο Χαριτόπουλος μείωσε –προσωρινά- σε 48-36, αλλά οι Ρεθυμνιώτες συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, κάνοντας το 52-36, με το επιμέρους σκορ να είναι 14-2. Στη συνέχεια, με πόντους από τους Κόμματο και Χαριτόπουλο, το Μαρούσι έκανε ένα σερί 10-0, μειώνοντας σε 52-46. Αφού ξεπέρασαν το δίλεπτο… σοκ, οι γηπεδούχοι επανέφεραν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (56-46), με το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου να διαμορφώνεται στο 58-50.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο ΑΓΟΡ κρατούσε το προβάδισμά του. Δεν ήταν, όμως, σε θέση να το διευρύνει, καθώς ο Κόμματος με δικούς του πόντους διατηρούσε το Μαρούσι στο παιχνίδι (66-58). Ο Έλληνας φόργουορντ «πάλευε» μόνος του και αφού δεν είχε άξιους συμπαραστάτες, η ομάδα των βορίων προαστίων άντεξε μέχρι τα μισά. Σε εκείνο το σημείο, οι παίκτες του Στέργιου Κουφού ανέβασαν το ρυθμό τους, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν λύσεις και έτσι ήρθε το τελικό 79-64.

Τα δεκάλεπτα: 28-18, 38-34, 58-50, 79-64


ΑΓΟΡ (Κουφός): Κρίστμας 17 (3), Κούμουλος, Παπανικολάου 8 (2), Ράιτ 21, Τσόχλας, Καλλινικίδης 3, Δορκοφίκης 5 (1), Τζόνσον 9 (1), Λάτοβιτς 4, Πέτγουεϊ 12 (1), Δέδας, Κατσαρές.

Μαρούσι (Λινάρδος): Σακελλαρίου, Δεμερτζής 6, Νικολαΐδης 2, Ακεψιμαΐδης, Έλεγκαρ 2, Χαριτόπουλος 12, Γκαγκαλούδης 11 (1), Τζιγκάνοβιτς 4, Κογιαντίνοβιτς 2, Τσόντζος, Κόμματος 22 (3), Αγραβάνης 3 (1).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x