Ελλάδα

Ο Ρόμπι της… νίκης!

Στις νίκες επέστρεψε το Περιστέρι, το οποίο επικράτησε με σκορ 73-63 του ΠΑΟΚ για την έβδομη αγωνιστική της Α1. Έτσι, η ομάδα των δυτικών προαστίων έφτασε στα τέσσερα ροζ φύλλα στο πρωτάθλημα και αυτό το οφείλει στον εξαιρετικό Ρίτσαρντ Ρόμπι, που τελείωσε το ματς με 24 πόντους και 8 ριμπάουντ. Άξιος συμπαραστάτης του, ο Νόντας Παπαντωνίου με 18 πόντους και πολύ καλή δουλειά στην οργάνωση του παιχνιδιού.

Στις νίκες επέστρεψε το Περιστέρι, το οποίο επικράτησε με σκορ 73-63 του ΠΑΟΚ για την έβδομη αγωνιστική της Α1.

Έτσι, η ομάδα των δυτικών προαστίων έφτασε στα τέσσερα ροζ φύλλα στο πρωτάθλημα και αυτό το οφείλει στον εξαιρετικό Ρίτσαρντ Ρόμπι, που τελείωσε το ματς με 24 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Άξιος συμπαραστάτης του, ο Νόντας Παπαντωνίου με 18 πόντους και πολύ καλή δουλειά στην οργάνωση του παιχνιδιού.

Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Γιάννης Καλαμπόκης με 15 πόντους, ωστόσο μια τεχνική ποινή που δέχθηκε σε σημείο που η ομάδα του είχε βρει ρυθμό και είχε μειώσει τη διαφορά αποδείχθηκε καταδικαστική.

Το ματς

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη ξεκίνησε πιο δυναμικά την αναμέτρηση, χάρη στους Ρίτσαρντ Ρόμπι και Έρικ Μπόατενγκ και ειδικά τον πρώτο που έδειχνε ασταμάτητος. Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν για πρώτη και τελευταία φορά με 2-3 με τρίποντο του Γκίντενς, με τους γηπεδούχους να παίρνουν προβάδισμα ακόμη και με 9 πόντους διαφορά (16-7, 18-9 και 20-11). Οι φιλοξενούμενοι κατόρθωσαν με επιμέρους σκορ 6-1 να… συμμαζέψουν κάπως τα πράγματα και να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο πίσω στο σκορ με 4 πόντους (21-17) με κινητήριο μοχλό τον Γιάννη Καλαμπόκη.

Μάλιστα, μείωσαν και στους 2 πόντους (21-19) με την έναρξη της δεύτερης περιόδου με δίποντο του Γιαννακίδη, ωστόσο από εκείνο το σημείο και μετά έχασαν τον έλεγχο του αγώνα. Ο Νώντας Παπαντωνίου πήρε τη σκυτάλη για την ομάδα των δυτικών προαστίων, η οποία με επιμέρους σκορ 19-6 πήρε και διαφορά 25 πόντων με τη λήξη του ημιχρόνου με δύο εύστοχες βολές του ίδιου παίκτη. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου πλήρωσε την αστοχία της και την κακή άμυνα που έπαιξε σε εκείνο το σημείο.
Ωστόσο, οι οδηγίες του Έλληνα προπονητή στα αποδυτήρια, φαίνεται πως έπιασαν τόπο για τους παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά», οι οποίοι μπήκαν… μεταμορφωμένοι στο δεύτερο ημίχρονο. Γκίντενς, Γκορί και Ντικούδης ανέβασαν απόδοση και οδήγησαν την ομάδα τους σε επιμέρους σκορ 15-4, το οποίο τους έδωσε την ευκαιρία να μειώσουν σε 44-40 περίπου τρία λεπτά πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.

Το Περιστέρι κατάφερε να διατηρήσει την πρωτοπορία στο σκορ και μια τεχνική ποινή στον Καλαμπόκη εξαιτίας διαμαρτυρίας του για φάουλ που του καταλογίστηκε και ενώ το σκορ ήταν 50-44, έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να φτάσουν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Μότσνικ με 4/4 βολές και ένα λέι απ διαμόρφωσε σερί 6-0 για την ομάδα του (56-44), με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Στην τέταρτη περίοδο τα πράγματα έμειναν ίδια, με το Περιστέρι να επικρατεί, παίρνοντας ακόμη και διαφορά 18 πόντων (65-47) που ήταν και η μέγιστη στον αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 40-25, 56-44, 73-63

Περιστέρι (Πεδουλάκης): Παπαντωνίου 18 (2), Γιαννόπουλος, Σκοτ 12, Μπόατεγκ 7, Έντουαρντς, Πέτρουλας 1, Ρόμπι 24 (2), Μότσνικ 11.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Γκίντενς 7 (1), Στίγκερς 2, Αράπης 3 (1), Γκορί 10 (11ριμπ), Ντικούδης 11, Καλαμπόκης 15, Αντριουσικεβίτσιους 1, Γιαννακίδης 7, Καλλές, Καλαμπάκας 6 (1).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x