Champions League

Αμαρτία…

Ο Ολυμπιακός έκανε το χρέος του απέναντι στην Άρσεναλ, επικράτησε 3-1 των Άγγλων στο «Καραϊσκάκη», αλλά δεν πανηγύρισε την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού οι Γερμανοί -για μια ακόμη φορά- δεν αποδείχθηκαν φίλοι μας. Παρότι η Ντόρτμουντ βρέθηκε να προηγείται 2-0 της Μαρσέιγ, έχασε 3-2 με τους Γάλλους να παίρνουν το δεύτερο εισιτήριο για την επόμενη φάση. Συνεχίζει στο Europa League η ομάδα του Βαλβέρδε.

Ο Ολυμπιακός έκανε το χρέος του απέναντι στην Άρσεναλ, επικράτησε 3-1 των Άγγλων στο «Καραϊσκάκη», αλλά δεν πανηγύρισε την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού οι Γερμανοί -για μια ακόμη φορά- δεν αποδείχθηκαν φίλοι μας.

Παρότι η Ντόρτμουντ βρέθηκε να προηγείται 2-0 της Μαρσέιγ, έχασε 3-2 με τους Γάλλους να παίρνουν το δεύτερο εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Για την ιστορία, τα τέρματα της νίκης των «ερυθρολεύκων» σημειώθηκαν από τους Τζεμπούρ (16’), Φουστέρ (36’) και Μοδέστο (89’). Ο Μπεναγιούν (57’) εκείνο των «κανονιέρηδων».

ΔΕΝ... δικαιούται να κλαίει η ομάδα του Βαλβέρδε Συνεχίζει στο Europa League και πιθανώς μπροστά της να ανοίγεται ένας μονοπάτι το οποίο θα την οδηγήσει σε μια επιτυχία που ποτέ δεν είχε φανταστεί ή αν προτιμάτε δεν είχε εκτιμήσει όσο θα έπρεπε τα προηγούμενα χρόνια...

Η τελευταία αγωνιστική:

Ολυμπιακός-Άρσεναλ 3-1
(16’ Τζεμπούρ, 36’ Φουστέρ, 89’ Μοδέστο-57’ Μπεναγιούν)

Ντόρτμουντ-Μαρσέιγ 2-3
(23’ Μπλαστσικόφσκι, 32’ πεν. Χούμελς-45+4’ Ρεμί, 85’ Α. Αγιού, 87’ Βαλμπουενά)

Η τελική βαθμολογία:

1. Άρσεναλ 11
2. Μαρσέιγ 10
3. Ολυμπιακός 9
4. Ντόρτμουντ 4



Με αποφασιστικό ξεκίνημα (εξαίρεση ο κίνδυνος που δημιουργήθηκε στο χαμένο τετ-α-τετ του Αρσάβιν) ο Ολυμπιακός έκοψε κάθε αμφισβήτηση στην κουβέντα «ποιος θα είναι το αφεντικό» στην αναμέτρηση με την Άρσεναλ. Μπαίνοντας, λοιπόν, φουριόζος στον αγωνιστικό χώρο δημιούργησε συνθήκες τέτοιες ώστε να φέρει το ματς στα μέτρα του. Δεν ήταν η κατοχή, δεν ήταν τα τρεξίματα. Ήταν το πάθος και το κίνητρο που «ξεχείλιζε» από έντεκα «πολεμιστές» έτοιμους να «υποχρεώσουν» και ακολούθως να εκμεταλλευτούν κάθε λάθος των «κανονιέρηδων».

Με τον «βιονικό» Φουστέρ να παίρνει φανέλα βασικού και να δίνει τον ρυθμό πραγματοποιώντας παιχνίδι MVP, το νερό είχε αρχίσει να κυλάει στο αυλάκι. Ο Ισπανός δεν κάλυψε απλά το κενό του Ιμπαγάσα, αλλά το ‘χε πάρει απόφαση πως θα θέσει σε ισχύ τον νόμο του «Καραϊσκάκη». Με μία ασίστ (στο γκολ του Τζεμπούρ) και ένα τέρμα (σιγά μην αρνούταν το «δώρο» του Μανόνε) έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε ένα ματς και μια υπόθεση (πρόκριση) που όπως αποδείχθηκε βέβαια αργότερα είχαν αρκετό δρόμο μπροστά τους.

Με το ίδιο επιβλητικό στιλ, ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος, ωστόσο η έλλειψη καθαρού μυαλού στην τελική προσπάθεια, δεν του επέτρεπε να τελειώσει μια και καλή το ματς. Έτσι, λοιπόν, ό,τι δεν πέτυχαν οι «ερυθρόλευκοι» σε διαδοχικές προσπάθειες μπροστά από την αντίπαλη εστία, το κατάφερε η Άρσεναλ -κόντρα στην ροή του αγώνα- μειώνοντας το σκορ με τον Μπεναγιούν. Ως εκεί έφτανε η αντίσταση των Άγγλων. Ο Μοδέστο έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση και μαζί το έναυσμα για τρελά πανηγύρια στην εξέδρα! Κανείς δεν φανταζόταν τι γινόταν την ίδια ώρα στην Γερμανία...

To live του ματς από το Control room του www.sport-fm.gr





Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Μανιάτης, Μοδέστο, Φουστέρ (64’ Αμπντούν), Χολέμπας (37’ Ορμπάιθ), Μιραλάς, Τζεμπούρ (90’ Παπάζογλου).

Στον πάγκο: Κοστάντσο, Ποτουρίδης, Φετφατζίδης, Πάντελιτς.

Άρσεναλ. (Αρσέν Βενγκέρ): Φαμπιάνσκι (25’ Μανόνε), Τζουρού, Σκιλασί, Βερμάελεν, Σάντος (51’ Μίκελ), Φρίμπονγκ, Κοκελίν (67’ Ροσίτσκι), Τσάμπερλεϊν, Αρσάβιν, Μπεναγιούν, Σαμάκ.

Στον πάγκο: Ίστμοντ, Όζιακουπ, Γέναρις, Παρκ Γιου-Γιανγκ.

Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγιένκο (Ισπανία)
Γήπεδο: Καραϊσκάκη




szolj hozza: O3-1A

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x