Τεχνολογία

Παρουσίαση iPhone 4S

Η Apple συνεχίζει την παράδοση κατασκευής ενός νέου iPhone κάθε χρόνο και μετά την άσχημη χρονιά που περνά λόγω της απώλειας του οραματιστή Steve Jobs, προσφέρει στην αγορά το iPhone 4S. Πολλοί θα αναρωτηθούν αν η απόφαση της εταιρίας του Κουπερτίνο να μην παρουσιάσει το iPhone 5, αλλά μία γρηγορότερη εκδοχή του περσινού μοντέλου ήταν σωστή, ωστόσο είναι εμφανές ότι το πλάνο του πέμπτου κινητού δε θα προλάβαινε να ολοκληρωθεί στην ώρα του.

Η Apple συνεχίζει την παράδοση κατασκευής ενός νέου iPhone κάθε χρόνο και μετά την άσχημη χρονιά που περνά λόγω της απώλειας του οραματιστή Steve Jobs, προσφέρει στην αγορά το iPhone 4S. Πολλοί θα αναρωτηθούν αν η απόφαση της εταιρίας του Κουπερτίνο να μην παρουσιάσει το iPhone 5, αλλά μία γρηγορότερη εκδοχή του περσινού μοντέλου ήταν σωστή, ωστόσο είναι εμφανές ότι το πλάνο του πέμπτου κινητού δε θα προλάβαινε να ολοκληρωθεί στην ώρα του. Είναι λοιπόν το iPhone 4S ένα iPhone 4 με πιο γρήγορο επεξεργαστή, καλύτερη κάμερα και έναν φωνητικό βοηθό ή και κάτι παραπάνω;

Οι βασικές αλλαγές του iPhone 4S εστιάζονται όντως σε συγκεκριμένα σημεία: στην αλλαγή τουεπεξεργαστή που είναι πλέον ο dual-core A5 (iPad 2), στην μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ (έως και 7 φορές) στον τομέα της απεικόνισης, στον ιδιαίτερα εξελιγμένο φωνητικό βοηθό Siri και στην καλύτερη κάμερα. Απλά, η συνολικότερη συμπεριφορά της συσκευής είναι σαφώς ανώτερη από αυτήν που είχε το περσινό μοντέλο. Η Apple φρόντισε ώστε να εξαφανίσει όλα τα θέματα με την προβληματική λήψη της κεραίας (λόγω κατασκευαστικού σφάλματος που αργότερα παραδέχτηκε και προσπάθησε να απομονώσει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό με firmware updates) με την μεταφορά του σημείου ένωσης κάτω από τα πλήκτρα αυξομείωσης της έντασης, ενώ σε επίπεδο σχεδιασμού η συσκευή είναι ακριβώς ίδια με το iPhone 4.

Οι κλήσεις μας ολοκληρώθηκαν με πολύ λιγότερα προβλήματα, αλλά όχι εντελώς απροβλημάτιστα, ενώ πλέον ο κάτοχος του κινητού δε θα πρέπει να σκέφτεται τον καλύτερο τρόπο για να πιάσει το κινητό στα χέρια του. Η συμπεριφορά του επεξεργαστή στις μέρες που δουλέψαμε με το iPhone 4S ήταν άριστη, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν έφτασε σε τέτοια επίπεδα που να μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι είναι τεράστια η διαφορά ανάμεσα στο τωρινό και το προηγούμενο μοντέλο. Μάλιστα, είναι εύκολα τα παραδείγματα καλύτερης διαχείρισης λειτουργικού από άλλες διπύρηνες συσκευές, όπου και είναι εμφανές ότι κάποιες εργασίες δεν θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν σε μικρό χρονικό διάστημα με έναν προηγούμενης γενιάς επεξεργαστή.

Οι λειτουργίες κλήσεις, ανταλλαγής γραπτών μηνυμάτων, αλλά και η αποστολή και λήψη ηλεκτρονικής αλληλογραφίας παραμένουν ίδιες, με όποιες αλλαγές έρχονται να οφείλονται στη νέα έκδοση του λογισμικού και όχι στη συσκευή. To iMessage και το ενιαίο mailbox είναι σίγουρα τεράστια βήματα προς τη διευκόλυνση του χρήστη, αλλά αυτή τη στιγμή μπορεί να τα απολαύσει και ένας κάτοχος iPhone 3G.

Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης στο Enternity.gr.

Για απορίες, σχόλια και παρατηρήσεις σχετικά με videogames, gadgets και ψηφιακή διασκέδαση γενικότερα, στείλτε mail στο tech@sport-fm.gr ή στη σελίδα μας στο facebook. Απαντήσεις στην εκπομπή "Enter" του NovaΣΠΟΡ FM 94.6. Κάθε Παρασκευή βράδυ από τις 21.00 έως τις 22.00 με τους Παύλο Παπαπαύλου, Διονύση Καππάτο και Νικόλα Ακτύπη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x