Inside Sports με τον Βασίλη Σαμπράκο

Το ερυθρόλευκο ρόστερ ειδικών συνθηκών ανταποκρίνεται

Ήμασταν περίπου βέβαιοι ότι ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας δεν πρόκειται να αντέξουν σε αυτόν τον Τετάρτη-Κυριακή ρυθμό αγώνων. Αυτή η πραγματικότητα δεν ανεβάζει μόνο τον συντελεστή δυσκολίας της προσπάθειας των δύο ομάδων να σωθούν. Αυτή είναι μια άνιση μάχη για τις δύο ομάδες και ένα επιχείρημα που τεκμηριώνει τον ισχυρισμό όσων επέμεναν ότι ήταν προτιμότερο, για την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος, να μη μάθουμε ποτέ την ομάδα Α και την ομάδα Β και να συνεχιστεί αυτό με τις υπόλοιπες.

Ήμασταν περίπου βέβαιοι ότι ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας δεν πρόκειται να αντέξουν σε αυτόν τον Τετάρτη-Κυριακή ρυθμό αγώνων.

Αυτή η πραγματικότητα δεν ανεβάζει μόνο τον συντελεστή δυσκολίας της προσπάθειας των δύο ομάδων να σωθούν.

Αυτή είναι μια άνιση μάχη για τις δύο ομάδες και ένα επιχείρημα που τεκμηριώνει τον ισχυρισμό όσων επέμεναν ότι ήταν προτιμότερο, για την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος, να μη μάθουμε ποτέ την ομάδα Α και την ομάδα Β και να συνεχιστεί αυτό με τις υπόλοιπες.

Του Βασίλη Σαμπράκου

Ο Λεβαδειακός, που είναι κάτι καλύτερο από την Δόξα, δεν είναι δυνατόν να ανταποκριθεί στις Τετάρτη-Κυριακή υποχρεώσεις. Μοιραία θα διαλέξει παιχνίδια και θα χτυπήσει αυτά που στοχεύει με τον υπολογισμό ότι θα του φτάνουν για να σώσει την κατηγορία. Κάτι παρόμοιο θα προσπαθήσει να κάνει η Δόξα, αν σταυρώσει κανένα βαθμό. Αυτή η στρατηγική για αυτές τις δύο ομάδες είναι μάλλον αναγκαία. Με τέτοιες στρατηγικές όμως το πρωτάθλημα βγαίνει χαμένο.

Ο Ολυμπιακός του Ερνέστο Βαλβέρδε αποδεικνύει ότι έχει το βάθος για να ανταποκριθεί σε ένα τόσο πιεστικό πρόγραμμα, πλημμυρισμένο από κρίσιμους αγώνες. Παιχνίδια σαν το αποψινό εξηγούν γιατί υπό τις δεδομένες συνθήκες είναι καλό για έναν προπονητή να δουλεύει με μεγάλο αριθμό ποδοσφαιριστών. Έρχονται παίκτες από τον πάγκο και δίνουν ενέργεια σε μια ομάδα, η οποία αν δεν τους είχε πιθανόν να ξέμενε από μπαταρία.

Ο Βαλβέρδε προτιμά να δουλεύει με μικρότερο αριθμό ποδοσφαιριστών. Ετσι όπως του τα ‘φερε η σεζόν όμως πρέπει να λέει και ευχαριστώ στον εαυτό του που αποφάσισε να προχωρήσει φέτος με μεγαλύτερο ρόστερ συγκριτικά με τα προηγούμενα.

Πολύ καλό μαντάτο για τον Ολυμπιακό είναι το φορμάρισμα του Φετφατζίδη και το ξεμπούκωμα του Μιραλάς. Ο πρώτος ξαναπαίρνει αυτοπεποίθηση και ηρεμία, ο δεύτερος καλμάρει και οξυγονώνει το κεφάλι του, για να συνεχίσει να δημιουργεί για τους συμπαίκτες δίχως το άγχος των εκτελεστικών επιδόσεων. Παραμένει καλό μαντάτο για τον πρωταθλητή ο τρόπος που αποδίδει ο Μανιάτης, αλλά και η ηρεμία που κερδίζει στο παιχνίδι του ο Μέγερι. Δεν είναι και λίγα αυτά τα οφέλη από έναν περίπατο, άνευ αντιπάλου, στη Λειβαδιά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x