sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το ρεκόρ του Τζεμπούρ και ο «παλιός» Σιμάο

Την επίδοση του Υβ Τριαντάφυλλου ισοφάρισε ο Ραφίκ Τζεμπούρ στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αφού σκόραρε για 10ο σερί ματς στο Καραϊσκάκη. Παράλληλα, οι Πειραιώτες έφτασαν τα 3.300 γκολ στην ιστορία της πρώτης κατηγορίας με τα δύο τέρματα που σημείωσαν σε βάρος του ΠΑΣ. Για ποιον λόγο έχει «παλιώσει» ο Σιμάο στον Παναθηναϊκό και γιατί είναι σημαντικές οι νίκες ΠΑΟΚ-Ξάνθης. Το sport-fm.gr σάς αναλύει την εικόνα της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Την επίδοση του Υβ Τριαντάφυλλου από το 1972-73 ισοφάρισε ο Ραφίκ Τζεμπούρ στο χθεσινό παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αφού σκόραρε για δέκατο σερί ματς που αγωνίστηκε στο Καραϊσκάκη. Παράλληλα, οι Πειραιώτες έφτασαν τα 3.300 γκολ στην ιστορία της πρώτης κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος με τα δύο τέρματα που σημείωσαν σε βάρος της ομάδας των Ιωαννίνων. Δείτε για ποιον λόγο έχει «παλιώσει» ο Σιμάο στον Παναθηναϊκό και για ποιον λόγο είναι σημαντικές οι νίκες ΠΑΟΚ-Ξάνθης.

Το sport-fm.gr σάς αναλύει – με τη βοήθεια της γλώσσας των αριθμών – την εικόνα της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Τα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία της 14ης αγωνιστικής

Την επίδοση του Υβ Τριαντάφυλλου από το 1972-73 ισοφάρισε ο Ραφίκ Τζεμπούρ στο χθεσινό παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αφού σκόραρε για δέκατο σερί ματς που αγωνίστηκε στο Καραϊσκάκη. Συγκεκριμένα, το σερί του Αλγερινού επιθετικού ξεκίνησε σε βάρος του Παναθηναϊκού στις 19 Φεβρουαρίου και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Παράλληλα, ο διεθνής φορ έφτασε τα 70 γκολ στα επαγγελματικά πρωταθλήματα (59 στην Α' και 11 στη Β') και τα 80 σε όλες τις διοργανώσεις με ελληνικές ομάδες.

Τα 3.300 γκολ στην ιστορία της πρώτης κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος έφτασε ο Ολυμπιακός με τα δύο τέρματα που σημείωσε στο χθεσινό παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μάλιστα, οι Πειραιώτες έχουν έντεκα γκολ περισσότερα από τον δεύτερο Παναθηναϊκό, ο οποίος θα σπάσει και αυτός σύντομα το «φράγμα».

Ένα αρνητικό ρεκόρ που είχε σημειώσει τη σεζόν 1993/94 επανέλαβε η Δόξα Δράμας, η οποία ηττήθηκε για έκτη φορά στο πρωτάθλημα. Οι τρεις διαδοχικές εντός έδρας ήττες, πάντως, δεν είναι ρεκόρ, μια και το 1961-62 είχε τέσσερις! Επίσης, το γκολ που πέτυχε ο Φωτάκης ήταν το 700ο που δέχθηκαν οι Δραμινοί στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Την υπ’ αριθμόν 100 συμμετοχή (79 στο πρωτάθλημα, 8 στο Κύπελλο, 13 στην Ευρώπη) με τις φανέλες ελληνικών ομάδων σε όλες τις διοργανώσεις πραγματοποίησε ο Βίκτορ Βιτόλο, ο οποίος έπαιξε στο σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ. Η πρώτη εμφάνιση του Ισπανού χαφ ήταν στις 20/9/2008 και, μάλιστα, απέναντι στη σημερινή ομάδα του (Αρης - Παναθηναϊκός 1-2).

Ο Ατρόμητος ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο στο γήπεδό του χωρίς να ηττηθεί! Το σερί έχει αρχίσει από πέρυσι (μετά την ήττα από τον Πανιώνιο στις 5 Μαρτίου) και εκτείνεται πλέον στους 10 αγώνες, το οποίο επίσης αποτελεί ρεκόρ.

Η χθεσινή νίκη του ΠΑΟΚ ήταν η 500η στις επαγγελματικές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η προηγούμενη επικράτηση των Θεσσαλονικέων στο «Καυτανζόγλειο» ήταν τη σεζόν 2007/08 και πάλι σε βάρος μίας φιλοξενούμενης ομάδας (τότε του Απόλλωνα Καλαμαριάς), ενώ πάλι αντιμετώπισε ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη!

Τις εκατό συμμετοχές με τη φανέλα του Παναθηναϊκού έφτασε ο Σιμάο Μάτε Ζούνιορ στο προχθεσινό παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Η πρώτη εμφάνιση του διεθνούς χαφ από την Μοζαμβίκη ήταν στις 9 Δεκεμβρίου 2007, στον αγώνα Ηρακλής - Παναθηναϊκός 0-1.

Τις διακόσιες νίκες μέσα στην έδρα της σε επίπεδο Α’ Εθνικής έφτασε το Σάββατο η Skoda Ξάνθη, η οποία παράλληλα «έσπασε» και το σερί χωρίς νίκη κόντρα στον Πανιώνιο στα Πηγάδια (από το 2005-06).

45 κίτρινες μοιράστηκαν στην 14η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, ενώ υπήρξε μία αποβολή! Συγκεκριμένα, ο Ρικάρντο Φατί αποβλήθηκε στο Άρης-Παναιτωλικός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x