NBA

Αποσύρεται ο Πέτζα!

Την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, ύστερα από 13 χρόνια στο NBA, ανακοίνωσε στο ESPN ο Πέτζα Στογιάκοβιτς. Ο 34χρονος πρωταθλητής με τους Μάβερικς και πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ απέδωσε την απόφαση αυτή στα συχνά προβλήματα τραυματισμών.

Την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, ύστερα από 13 χρόνια στο NBA, ανακοίνωσε στο ESPN ο Πέτζα Στογιάκοβιτς.

Ο 34χρονος πρωταθλητής με τους Μάβερικς και πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ απέδωσε την απόφαση αυτή στα συχνά προβλήματα τραυματισμών.

«Όταν αρχίζεις να ανταγωνίζεται περισσότερο το σώμα σου, από το να προετοιμάζεσαι για το επόμενο παιχνίδι, τότε αυτό είναι σημάδι αφύπνισης», ήταν τα λόγια του Πέτζα στο EPSN, με τα οποία έβαλε τέλος σε μία καριέρα πολλών χρόνων.

«Αισθάνομαι ευλογημένος που δόθηκαν τα αθλητικά προσόντα για να παίξω μπάσκετ επαγγελματικά. Αγαπούσα πάντα αυτό το άθλημα, το σέβομαι απόλυτα και ξέρω πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποσυρθώ. Το υποσχέθηκα στον εαυτό μου καιρό πριν και αν έφτανα σε ένα σημείο, όπου η καρδιά και το σώμα δεν θα συμβάδιζαν 100%, τότε θα τα παρατούσα. Έφτασα σε αυτό το σημείο και ξέρω πως αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να σταματήσω», κατέληξε.

Ο Πέτζα αγωνιζόταν στον «μαγικό κόσμο» τα τελευταία 13 χρόνια, φορώντας τη φανέλα των Κινγκς, Πέισερς, Χόρνετς, Ράπτορς και Μάβερικς, με τους οποίους κατέκτησε το πρωτάθλημα τη σεζόν που πέρασε, ενώ συμμετείχε και τρεις φορές σε All Star Game, όπου το 2002 και το 2003 κέρδισε τον διαγωνισμό τριπόντων.

Στη μακροχρόνια καριέρα του στο NBA, ο Στογιάκοβιτς είχε κατά μέσο όρο 17 πόντους, με 40% ευστοχίας στα σουτ τριών πόντων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x