Αγγλία

Κελάηδισμα και μοιρολόγια

Με ανάμικτα συναισθήματα ξεκίνησε η 17η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ στους δύο πρώτους αγώνες. Τα «καναρίνια» (Νόριτς) έμειναν όρθια και στο «Μολινό» με το 2-2 κόντρα στη Γουλβς. Από την άλλη η Μπλάκμπερν με μία ακόμη ήττα, αυτή τη φορά εντός έδρας από την Μπόλτον (2-1) έμεινε ουραγός στη βαθμολογία με τους οπαδούς της ομάδας να βράζουν κατά του Στιβ Κιν, ζητώντας επιτακτικά την απόλυσή του.

Με ανάμικτα συναισθήματα ξεκίνησε η 17η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ στους δύο πρώτους αγώνες. Τα «καναρίνια» (Νόριτς) έμειναν όρθια και στο «Μολινό» με το 2-2 κόντρα στη Γουλβς. Από την άλλη η Μπλάκμπερν με μία ακόμη ήττα, αυτή τη φορά εντός έδρας από την Μπόλτον (2-1) έμεινε ουραγός στη βαθμολογία με τους οπαδούς της ομάδας να βράζουν κατά του Στιβ Κιν, ζητώντας επιτακτικά την απόλυσή του.

Μπλάκμπερν-Μπόλτον 1-2: «Πλάκωσε» πίκρα…

Η αγανάκτηση ξεχειλίζει. Ο κόσμος «βράζει», ο Στιβ Κιν ξέρει ότι ίσως το τέλος να είναι πιο κοντά από ποτέ και η Μπλάκμπερν δείχνει ανήμπορη να σηκώσει κεφάλι. Η Μπόλτον πέρασε νικηφόρα από το «Ίγουντ Παρκ» κατακτώντας τους τρεις βαθμούς με το 2-1 επί των «ρόβερς», πήρε βαθιά ανάσα και άφησε πίσω της… συντρίμμια.

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στην έδρα της Μπλάκμπερν, στην αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε για τη 17η αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ. Οπαδοί των γηπεδούχων έφτασαν σε σημείο να αποχωρούν από το γήπεδο, άλλοι γιατί δεν άντεχαν να βλέπουν τους «ρόβερς» να… αγκομαχούν και άλλοι λόγω απέχθειας για εκείνους που εξύβριζαν τον Κιν και τους Ινδούς ιδιοκτήτες, ζητώντας τη… λευτεριά του συλλόγου!

Α' ημίχρονο:

Ο Όουεν Κόιλ ήταν… μες στην καλή χαρά από το 5ο λεπτό! Τότε, που ο Ενγκόγκ εκμεταλλεύτηκε την κακή απομάκρυνση του Σαμπά, τροφοδότησε τον Μαρκ Ντέιβις και αυτός άνοιξε το σκορ, γράφοντας το 1-0! Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Ρίο Κόκερ έκανε ακόμη πιο άσχημα τα πράγματα για τους γηπεδούχους. Διπλασίασε τα τέρματα της Μπόλτον, έβαλε στέρεες βάσεις για τη νίκη και το «Ίγουντ Παρκ» μετατράπηκε σε τοποθεσία τρόμου. Οι αποδοκιμασίες δεν σταμάτησαν λεπτό, οι οπαδοί των «ρόβερς» έδειχνα ικανοί μέχρι και για… εισβολή στο γήπεδο ώστε να εκφράσουν την αγανάκτησή τους και οι ποδοσφαιριστές του Στιβ Κιν, τρομοκρατημένοι, έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους!

Β' ημίχρονο:

Στην επανάληψη, η Μπλάκμπερν έκανε αυτό που τουλάχιστον… υποχρεούταν να κάνει. Με όσες δυνάμεις είχε και με… όσο κόσμο είχε απομείνει στο γήπεδο για να τη δει να γνωρίζει εν τέλει την ήττα, έπαιξε για την αξιοπρέπειά της. Το «κυνήγησε» όσο μπορούσε, μείωσε με τον Γιακούμπου στο 67ο λεπτό, η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε να έχει πάρει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις, ακόμη και η τύχη σου γυρνάει την πλάτη. Η απογοήτευση στο πρόσωπο του Στιβ Κιν έπειτα από την κεφαλιά του Σαμπά στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ήταν το στιγμιότυπο που αποτύπωσε καλύτερα από όλα τα υπόλοιπα την κατάσταση στους «ρόβερς».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπλάκμπερν: Ρόμπινσον, Σαμπά, Χάνλεϊ, Νταν, Φορμίκα (65’ Γκουντγουίλι), Πέντερσεν, Ενζοζί, Βούκσεβιτς (65’ Ροτσίνα), Λόου, Χόιλετ, Γιακούμπου

Μπόλτον: Γιασκελάινεν, Στέινσον, Αλόνσο (57’ Ρόμπινσον), Κέιχιλ, Νάιτ, Μουάμπα, Πετρόφ, Μ. Ντέιβις, Ρίο Κόκερ, Κλάσνιτς (81’ Πράτλεϊ), Ενγκόγκ (72΄ Τουντσάι)




Γουλβς-Νόριτς 2-2: Αντέχουν τα «καναρίνια»!

Μόνο νεοφώτιστη δεν μοιάζει η Νόριτς φέτος στην Πρέμιερ Λιγκ. Τα «καναρίνια» πέρασαν αήττητα και από την έδρα της Γουλβς με το ισόπαλο 2-2 να αφήνει ικανοποιημένους τους γηπεδούχους, αφού ισοφάρισαν στο 82΄! Στην 9η θέση της βαθμολογίας παραμένει η ομάδα του Πολ Λαμπάερτ. Στα χαμηλά πατώματα της βαθμολογίας οι «λύκοι».

Ά Ημίχρονο

Ο Χούλαχαν με σπουδαία κούρσα από τα αριστερά έκανε τη σέντρα και ο Άντριου Σούρμαν με άπιαστη δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χένεσεϊ για το 1-0 στο 12’. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν τον αιφνιδιασμό με τους Μόρισον και Χούλαχαν να χάνουν καλές ευκαιρίες για το 2-0.

Στο 37΄όμως η Γουλβς έφερε το ματς στα ίσια με τον Έμπανκς-Μπλέικ να ισοφαρίζει με σουτ όταν πήρε το ριμπάουντ εντός περιοχής και δεν άφησε περιθώρια στον Ρούντι. Ο Φλέτσερ μάλιστα θα μπορούσε να δώσει και προβάδισμα στην ομάδα του πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου αλλά δεν βρήκε στόχο.

Β’ Ημίχρονο

Οι Μόρισον και Χολτ αποτελούσαν για άλλη μία φορά ένα δίδυμο με άψογη συνεργασία που προκαλούσε πολλά προβλήματα στην τετράδα της άμυνας με τη Νόριτς να δείχνει ιδιαίτερα επικίνδυνη έξω από την περιοχή των «λύκων». Η πίεσή τους έφερε αποτέλεσμα στο 76’ με τον Τζάκσον να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ φέτος στην Πρέμιερ Λιγκ με την πρώτη του επαφή στο ματς με την είσοδό του κάνοντας από κοντά το 2-1.

Κι όμως οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία του λέξη με τον Ζούμπαρ να πηδά πιο ψηλά από όλους στην μπαλιά του Μιλίγιας και με κεφαλιά να φέρνει το ματς στα ίσια. Ένα γκολ στις καθυστερήσεις από τον Φλέτσερ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ με το τελικό 2-2 να δίνει ένα σημαντικό βαθμό στη Γουλβς στη μάχη που δίνει για τη σωτηρία, αλλά να την αφήνει και πικραμένη, μιας και σε ματς με αντιπάλους ομάδες όπως η Νόριτς, έχει στόχο τη νίκη.

Συνθέσεις Ομάδων

Γουλβς: Χένεσεϊ, Γουάρντ, Τζόνσον, Μπέρα, Ζουμπάρ, Χένρι, Χαντ, Τζάρβις, Μιλίγιας, Έμπανκς-Μπλέικ, Φλέτσερ

Πάγκος: Ντε Βρίες, Ελοκομπί, Στίαρμαν, Χαμίλ, Γκουεντιουρά, Φορντε, Ντόιλ

Νόριτς: Ρούντι, Μάρτιν, Γουάιτμπρεντ, Τιέρνεϊ, Νότον, Κροφτς, Σούρμαν, Χούλαχαν, Φοξ, Μόρισον, Χολτ

Πάγκος: Ρουντ, Μπαρνέτ, Τζόνσον, Πιλγκινγκτον, Μπενετ, Τζάκσον, Γουίμπραχαμ


Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

Τρίτη 20/12

Γουλβς-Νόριτς 2-2
(37’ Έμπανς-Μπλέικ, 82’ Ζουμπάρ – 12’ Σούρμαν, 76’ Τζάκσον)
Μπλάκμπερν-Μπόλτον 1-2
(67΄Γιακούμπου – 5’ Ντέιβις, 30’ Ρίο Κόκερ)

Τετάρτη 21/12

Άστον Βίλα-Άρσεναλ (21:45)
Μαν.Σίτι-Στόουκ (21:45)
Νιούκαστλ-Γουέστ Μπρομ (21:45)
Έβερτον-Σουόνσι (22:00)
Φούλαμ-Μαν.Γιουνάιτεντ (22:00)
ΚΠΡ-Σάντερλαντ (22:00)
Γουίγκαν-Λίβερπουλ (22:00)

Πέμπτη 22/12

Τότεναμ-Τσέλσι (22:00)


Το πρόγραμμα της επόμενης (18ης) αγωνιστικής

Δευτέρα 26/12 (17:00)

Τσέλσι-Φούλαμ (15:00)
Άρσεναλ-Γουλβς
Μπόλτον-Νιούκαστλ
Λίβερπουλ-Μπλάκμπερν
Μαν.Γιουνάιτεντ-Γουίγκαν
Σάντερλαντ-Έβερτον
Γουέστ Μπρομ-Μαν.Σίτι
Στόουκ-Άστον Βίλα (21:45)

Τρίτη 27/12

Σουόνσι-ΚΠΡ (19:00)
Νόριτς-Τότεναμ(21:30)

Πηγή: www.england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x