Euroleague

Θρύλε, μπορείς;

Ήσυχος μεν λόγω της εξασφαλισμένης πρόκρισης στο Top 16, αλλά ουδόλως αδιάφορος, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε τη Νανσί στη Γαλλία (21:00, ΝΕΤ). Απόντες Σπανούλης και Παπαδόπουλος. Τα σενάρια της πρόκρισης και τι σημαίνει η κατάταξη εν όψει της κλήρωσης της Τετάρτης (28/12).

Ήσυχος μεν λόγω της εξασφαλισμένης πρόκρισης στο Top 16, αλλά ουδόλως αδιάφορος, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε τη Νανσί στη Γαλλία (21:00, ΝΕΤ). Οι λαβωμένοι «ερυθρόλευκοι» με νίκη θα πάρουν μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου, ενώ με ήττα μία από τις δύο τελευταίες (θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα στα άλλα ματς) και η αποστολή τους απέναντι στους ήδη αποκλεισμένους αντιπάλους τους αποκτά ακόμη μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις απουσίες του Βασίλη Σπανούλη και του Λάζαρου Παπαδόπουλου, που θα μείνουν εκτός δράσης για 20-30 μέρες ο μεν λόγω διαστρέμματος και περίπου δύο μήνες ο δε λόγω τραυματισμού στο γόνατο. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς περιμένει από τους νεαρούς παίκτες που θα επωμιστούν περισσότερες ευθύνες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις.

Η νίκη έχει μεγάλη σημασία. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως αν ο Ολυμπιακός χάσει και τερματίσει τρίτος ή τέταρτος, θα βρει στο δρόμο του στο Top 16 μετά την κλήρωση της ερχόμενης Τετάρτης (28/12) έναν από τους πρώτους κι έναν από τους δεύτερους των άλλων τριών γκρουπ. Δηλαδή μία εκ των ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ρεάλ Μαδρίτης ή Μπαρτσελόνα (πρώτοι των άλλων τριών ομίλων) και μία εκ των Μακάμπι ή Σιένα (οι δεύτεροι των άλλων δύο ομίλων, μιας και δεν μπορεί να κληρωθεί με τον Παναθηναϊκό). Αν ο Ολυμπιακός τερματίσει σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις, αποφεύγει τους πρώτους ή τους δεύτερους αντίστοιχα και θα βρει στο δρόμο του πολύ πιο βατούς αντιπάλους. Στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας βρίσκονται οι Ουνικάχα Μάλαγα, η Αναντολού Εφές και η Ούνιξ Καζάν, ενώ στο τέταρτο η Ζαλγκίρις Κάουνας, η Γαλατάσαραϊ και μία εκ των Παρτιζάν και Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα σενάρια

Α’ Όμιλος

Η Καντού και ο Ολυμπιακός έχουν προκριθεί, ενώ η Νανσί έχει αποκλειστεί. Από εκεί και πέρα, όλα είναι ανοιχτά.

Ο Ολυμπιακός: 1) Θα είναι πρώτος με νίκη στη Γαλλία κι αν ταυτόχρονα νικήσουν Καντού και Κάχα Λαμποράλ. Επίσης πρώτος τερματίζει με νίκη στη Γαλλία κι αν ταυτόχρονα νικήσουν Μπιλμπάο και Καντού. 2) Θα είναι δεύτερος με νίκη στη Γαλλία κι αν ταυτόχρονα νικήσουν Κάχα Λαμποράλ και Φενέρμπαχτσε. Επίσης δεύτερος τερματίζει με νίκη στη Γαλλία κι αν ταυτόχρονα νικήσουν Μπιλμπάο και Φενέρμπαχτσε. 3) Θα είναι τρίτος αν χάσει από τη Νανσί και ταυτόχρονα νικήσουν Κάχα Λαμποράλ και Φενέρμπαχτσε. 4) Θα είναι τέταρτος αν χάσει από τη Νανσί και ταυτόχρονα νικήσουν Καντού και Κάχα Λαμποράλ. Επίσης αν χάσει από τη Νανσί και ταυτόχρονα νικήσουν Μπιλμπάο και Φενέρμπαχτσε.

Η Μπιλμπάο προκρίνεται με νίκη και αποκλείεται με ήττα. Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ αποκλείεται μόνο αν 1) χάσει από την Καντού και ταυτόχρονα η Νανσί κερδίσει τον Ολυμπιακό και η Μπιλμπάο την Κάχα Λαμποράλ και 2) αν χάσει από την Καντού και κερδίσουν Μπιλμπάο και Ολυμπιακός. Η Κάχα Λαμποράλ αποκλείεται μόνο 1) αν χάσει από την Μπιλμπάο και ταυτόχρονα κερδίσουν Νανσί και Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και 2) αν χάσει από την Μπιλμπάο και ταυτόχρονα νικήσουν Ολυμπιακός και Μπιλμπάο.

Μπιλμπάο-Κάχα Λαμποράλ
Καντού-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ
Νανσί-Ολυμπιακός

Βαθμολογία: Κάχα Λαμποράλ 5-4, Ολυμπιακός 5-4, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 5-4, Καντού 5-4, Μπιλμπάο 4-5, Νανσί 3-6.

Γ’ Όμιλος

Μία εκκρεμότητα υπάρχει στον τρίτο όμιλο, καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης είναι οριστικά πρώτη, η Μακάμπι Τελ Αβίβ δεύτερη και η Αναντολού Εφές τρίτη. Η τέταρτη θέση διεκδικείται από Παρτιζάν και Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο. Οι Σέρβοι θα πάρουν το τελευταίο εισιτήριο με νίκη ή ήττα με λιγότερους από 4 πόντους, ενώ οι Ιταλοί χρειάζονται νίκη με 3+ πόντους διαφορά.

Αναντολού Εφές-Ρεάλ Μαδρίτης 19:15
Παρτιζάν-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο 21:45
Σαρλερουά-Μακάμπι Τελ Αβίβ 21:45

Βαθμολογία: Ρεάλ Μαδρίτης 7-2, Μακάμπι Τελ Αβίβ 6-3, Αναντολού Εφές 5-4, Παρτιζάν 4-5, Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο 3-6, Σαρλερουά 2-7.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x