Stoiximan Super League

Αυτό είναι fair-play;

Καθόλου καλά μαντάτα δεν υπάρχουν από την έρευνα που έκανε η εφημερίδα Goal News για την εφαρμογή του… περίφημου financial fair-play από τις ελληνικές ομάδες.

Καθόλου καλά μαντάτα δεν υπάρχουν από την έρευνα που έκανε η εφημερίδα Goal News για την εφαρμογή του… περίφημου financial fair-play από τις ελληνικές ομάδες.

Λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία της περασμένης αγωνιστικής σεζόν, δηλαδή, από την 1η Ιουλίου 2010 μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2011, στις πέντε ομάδες που συγκεντρώνουν τα περισσότερα βλέμματα της Σούπερ Λίγκας (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, και Άρη) διαπιστώνεται ότι οι συνολικές ζημιές ξεπερνούν τα 72 εκατ. ευρώ…

Όπως θα δείτε και στον σχετικό πίνακα ο οποίος επισυνάπτεται από την εφημερίδα για το οικονομικό έτος 2010-11.

Ο Ολυμπιακός έληξε τη σεζόν με 39,5 εκατ. ευρώ ζημιά. Αντίστοιχα, ο ΠΑΟ με 15,1 εκ., η ΑΕΚ με 14,3, ο ΠΑΟΚ με 2,8 εκατ. και τέλος ο Άρης με 0,4 εκατ. ευρώ. Συνολικά 72,1 εκατ. ευρώ. για όλες τις ομάδες.

Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη για όλα τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί… (Επισυνάπτεται το «κομμάτι» από το θέμα της εφημερίδας… )

A) Ολα τα στοιχεία που παρατίθενται προέρχονται από τις οικονοµικές καταστάσεις και τις παρατηρήσεις των ορκωτών ελεγκτών που τις συνοδεύουν. Αρα θεωρείται για τους σκοπούς της ανάλυσης ότι δεν υπάρχουν «λογιστικά τρικ» που δεν έχουν καταγραφεί και η εικόνα τους είναι αυτή που εµφανίζεται.

B) Κάποιες φορές οι παρατηρήσεις των ορκωτών διαφοροποιούν ή και ανατρέπουν τα αναγραφόµενα στις καταστάσεις. Αρα στους πίνακες που ακολουθούν γίνεται αναπροσαρµογή µε βάση τα γραφόµενα από αυτούς. Με βάση την αρχή της συντηρητικότητας οποιαδήποτε αναφορά του ορκωτού στο πιστοποιητικό του θα έπρεπε να λογιστικοποιείται. Οι ΠΑΕ, όπως θα διαπιστώσετε, είναι αρκετά αισιόδοξες και δεν περνούν στους ισολογισµούς τους το πλήθος των παρατηρήσεών τους.

Γ) Σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται µνεία µεταγενέστερων της 30ής Ιουνίου του 2011 γεγονότων, που επηρεάζουν τα µεγέθη των εξεταζοµένων περιόδων. Και αυτά λαµβάνονται υπόψη για την αναπροσαρµογή των µεγεθών. Αν έχουν υπάρξει άλλα που δεν αναφέρονται τότε αποτελεί έλλειψη λόγω µη διαθέσιµων στοιχείων.

Δ) Οι δηµοσιευµένες οικονοµικές καταστάσεις χωρίζονται σε δύο κύρια µέρη: α) τον ισολογισµό και β) τα αποτελέσµατα χρήσης. Ο ισολογισµός εµφανίζει την περιουσιακή κατάσταση και τις υποχρεώσεις της εταιρείας κατά την 30/6/2011 (και πώς αυτά µεταβλήθηκαν την τελευταία χρονιά) και τα αποτελέσµατα χρήσης το πώς κυµάνθηκαν τα έσοδα/έξοδα της χρήσης από 1/7/2010 έως 30/6/2011.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x