Αγγλία

Πρέμιερ στη μέση!

Μπάλα μέσα στην πρωτοχρονιά και μάλιστα με τη διεξαγωγή της 19ης αγωνιστικής που σηματοδοτεί το τέλος του Ά Γύρου συνεχίζεται κανονικά η Πρέμιερ Λιγκ. Οι σύλλογοι του Μάντσεστερ θέλουν να κλείσουν τη χρονιά στην κορυφή όπου ισοβαθμούν και για να το καταφέρουν αυτό, πρέπει η Γιουνάιτεντ να κάμψει εντός έδρας την αντίσταση της Μπλάκμπερν και η Σίτι εκτός έδρας να επικρατήσει στη Σάντερλαντ.

Μπάλα μέσα στην πρωτοχρονιά και μάλιστα με τη διεξαγωγή της 19ης αγωνιστικής που σηματοδοτεί το τέλος του Ά Γύρου συνεχίζεται κανονικά η Πρέμιερ Λιγκ. Οι σύλλογοι του Μάντσεστερ θέλουν να κλείσουν τη χρονιά στην κορυφή όπου ισοβαθμούν και για να το καταφέρουν αυτό, πρέπει η Γιουνάιτεντ να κάμψει εντός έδρας την αντίσταση της Μπλάκμπερν και η Σίτι εκτός έδρας να επικρατήσει στη Σάντερλαντ.

Εύκολο θεωρητικά το έργο και για τους διώκτες τους, αλλά αν κρίνουμε από την Boxing Day τίποτα δεν είναι εύκολο με το μυαλό στις γιορτές. Η Τσέλσι υποδέχεται την Άστον Βίλα, η Άρσεναλ την ΚΠΡ, η Τότεναμ δοκιμάζεται στην έδρα της Σουόνσι, ενώ η Λίβερπουλ φιλοξενεί τη δυνατή φέτος Νιούκαστλ.

Αναλυτικά το preview της αγωνιστικής από το sport-fm.gr

Λίβερπουλ-Νιούκαστλ 30/12 (21:45)

Στο «Άνφιλντ» ανοίγει το βράδυ της Παρασκευής η αυλαία της 19ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ με τη Λίβερπουλ να υποδέχεται τη Νιούκαστλ. Τις ομάδες χωρίζει μόλις ένας βαθμός με τους «κόκκινους» να έχουν το προβάδισμα.

Οι παίκτες του Κένι Νταλγκλίς δεν μπορούν να σηκώσουν ακόμη κεφάλι εντός έδρας και να βρουν τι φταίει για τα συνεχή σκαμπανεβάσματα. Το αήττητο εντός πάει ουσιαστικά χαμένο με τις 6 ισοπαλίες σε 9 ματς μπροστά στον κόσμο τους. Το τελικό 1-1 κόντρα στην Μπλάκμπερν την τελευταία αγωνιστική άφησε περίλυπο τον Σκωτσέζο τεχνικό και τους οπαδούς να απορούν πώς με τόσες τελικές ενέργειες η ομάδα έχει τόσα λίγα γκολ στο πρωτάθλημα.

Οι παίκτες του Κρις Χιούτον κατάφεραν επιτέλους να φτάσουν σε νίκη μετά από αρκετές αγωνιστικές που είχαν ξεχάσει τι σημαίνουν οι τρεις βαθμοί. Το έκαναν μάλιστα την αγωνιστική όπου όλες οι υπόλοιπες ομάδες που στοχεύουν την πρώτη εξάδα στραβοπάτησαν και έτσι μείωσαν τη διαφορά στον ένα βαθμό από τους «κόκκινους» και την έκτη θέση. Στο πρωτάθλημα έως τώρα μάλιστα τα πάνε καλύτερα εκτός έδρας σύμφωνα με τη βαθμολογική συγκομιδή τους.


Μαν.Γιουνάιτεντ – Μπλάκμπερν 31/12 (14:45)

Η αγωνιστική ημέρα το Σάββατο ξεκινά με ένα ματς νωρίτερα από όλα τα υπόλοιπα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να υποδέχεται στο «Ολντ Τράφορντ» την Μπλάκμπερν. Οι πρωταθλητές Αγγλίας έπιασαν στην κορυφή τη Σίτι, την ώρα που τα «ρόδα» παραμένουν ουραγοί στην Πρέμιερ Λιγκ.

Με ένα τρομερό σερί εφτά νικών και μίας μόλις ισοπαλίας στα τελευταία οκτώ ματς πρωταθλήματος, οι «κόκκινοι διάβολοι» κατάφεραν να μηδενίσουν τη διαφορά των πέντε βαθμών που είχε πάρει η Σίτι. Οι συνεχείς τραυματισμοί της ομάδας δεν έχουν αποδιοργανώσει τους παίκτες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον που διατηρούν ένα εκπληκτικό εκτός έδρας παθητικό, έχοντας δεχτεί μόλις τρία γκολ σε εννιά ματς, ενώ και εντός έδρας έχουν την καλύτερη επίθεση στην κατηγορία.

Δεν σταματά να ελπίζει η ουραγός της βαθμολογίας Μπλάκμπερν με τη διοίκηση να συνεχίζει να εμπιστεύεται τον Στιβ Κιν. Τα «ρόδα» μάλιστα κατάφεραν να κάνουν την έκπληξη καταφέρνοντας να αποσπάσουν ισοπαλία από τη Λίβερπουλ. Εκτός έδρας έχουν αρκετά καλή επίθεση, αλλά το αδύνατό τους σημείο είναι η άμυνα, όπου μακριά από το γήπεδό τους έχουν τη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας.


Σουόνσι-Τότεναμ 31/12 (17:00)

Στο γήπεδο της Σουόνσι δοκιμάζεται η Τότεναμ που θέλει να αποδείξει ότι οι στόχοι της τη φετινή σεζόν δεν έχουν ταβάνι. Εντός έδρας οι «κύκνοι» είναι δυνατοί και το εκμεταλλεύονται, αλλά η φόρμα των «σπιρουνιών» είναι εντυπωσιακή και η διαφορά από την κορυφή παραμένει μικρή.

Τρεις αγώνες χωρίς νίκη μετρά η Σουόνσι και αυτό είναι λογικό να την ρίξει κάπως βαθμολογικά υποχωρώντας στη 14η θέση. Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι εκτός έδρας όπου μαζί με την Μπλάκμπερν είναι οι δύο μοναδικές ομάδες χωρίς νίκη. Εντός έδρας πάντως δεν τα πάει καθόλου άσχημα. Με μόλις μία ήττα έχει το περιθώριο να ανασαίνει ακόμη άνετα πέντε ολόκληρους βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Η Τότεναμ είναι η δεύτερη πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος πίσω από τη Γιουνάιτεντ και μετρά έξι νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα στα οκτώ τελευταία της ματς. Οι παίκτες του Χάρι Ρέντναπ έχουν συνηθίσει στην ίδια σχεδόν ενδεκάδα από το ξεκίνημα της σεζόν στο πρωτάθλημα και πετούν από νίκη σε νίκη. Η τελευταία στην έδρα της Νόριτς μείωσε ακόμη περισσότερο τη διαφορά από την κορυφή στους εφτά βαθμούς ενώ έχει και αγώνα λιγότερο.


Άρσεναλ-ΚΠΡ 31/12 (17:00)

Να καταφέρει να βρεθεί εντός τετράδας όσο πιο σύντομα γίνεται θέλει η Άρσεναλ που υποδέχεται την ΚΠΡ στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ. Οι «ρέιντζερ» βρίσκονται σε δύσκολη βαθμολογική θέση και οι «κανονιέρηδες» δεν σκοπεύουν να τους επιτρέψουν να τη βελτιώσουν τώρα.

Προβληματισμένος από τα συνεχή σκαμπανεβάσματα της ομάδας είναι ο Αρσέν Βενγκέρ, με την ομάδα να μην είναι σταθερή και να μην μπορεί να φτάσει σε δύο συνεχόμενες νίκες. Η εντός έδρας ισοπαλία με τη Γουλβς της στέρησε τη δυνατότητα να ανέβει από την πέμπτη θέση της κατάταξης ξεπερνώντας την Τσέλσι και σε αυτό ευθύνονται κυρίως οι πολλοί τραυματισμοί και η αναποτελεσματικότητα μπροστά. Δέχεται πάντως γκολ και σε όλους τους τελευταίους της αγώνες.

Η κατρακύλα συνεχίζεται για την ΚΠΡ και ο Νιλ Γουόρνοκ δεν έχει βρει ακόμη πώς να τη σταματήσει. Οι «ρέιντζερς» αποτελούν με διαφορά την πιο ντεφορμέ ομάδα του πρωταθλήματος έχοντας ξεχάσει πως είναι η χαρά της νίκης. Στα τελευταία τους έξι ματς μετρούν μόλις δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες και το αρνητικό αυτό σερί τους έχει φέρει αρκετά χαμηλά να βλέπουν τη ζώνη του υποβιβασμού από απόσταση τριών βαθμών.


Στόουκ-Γουίγκαν 31/12 (17:00)

Να επανέλθει στις νίκες θέλει η Στόουκ που υποδέχεται τη Γουίγκαν στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Πρέμιερ Λιγκ. Οι φιλοξενούμενοι ψάχνουν το δρόμο για να ξεκολλήσουν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και το Μπριτάνια δεν είναι ιδιαίτερα φιλόξενη έδρα.

Δύο παιχνίδια χωρίς νίκη μετρά η Στόουκ και μετά την εντός έδρας ισοπαλία με την Άστον Βίλα χωρίς να καταφέρει να σκοράρει μπροστά στον κόσμο της, θέλει να γυρίσει την κατάσταση και να μαζέψει τρεις πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα στο βαθμολογικό πίνακα. Γιατί όχι και ψηλότερα από την όγδοη θέση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

Με τα παιχνίδια της τον τελευταίο καιρό ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή της η Γουίγκαν κατάφερε να ανέβει στη βαθμολογία και στη 18η θέση ναι μεν παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού αλλά βλέπει με αισιοδοξία δύο βαθμούς πιο πάνω τη σωτηρία. Μετρά τρεις αγώνες χωρίς νίκη, αλλά αναλογιζόμενη πως αυτά τα ματς ήταν κόντρα σε Τσέλσι, Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, οι δύο ισοπαλίες και μία ήττα αντίστοιχα δεν ήταν άσχημη συγκομιδή.


Τσέλσι – Άστον Βίλα 31/12 (17:00)

Στο «Στάμφορντ Μπριτζ» η Τσέλσι υποδέχεται την Άστον Βίλα με στόχο την επιστροφή στις νίκες, ούτως ώστε να μην απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Οι γηπεδούχοι μπορεί να μετρούν έξι ματς χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα, ωστόσο τα τελευταία τρία έμειναν στην ισοπαλία, με τους «μπλε» να βρίσκονται πλέον στο -11 από τις πρωτοπόρους Σίτι και Γιουνάιτεντ. Είναι χαρακτηριστικό ότι και τα τρία αυτά παιχνίδια (Γουίγκαν, Τότεναμ, Φούλαμ) το τελικό αποτέλεσμα ήταν το 1-1 και ο Αντρέ Βίλας Μπόας με δηλώσεις του μετά τον τελευταίο αγώνα φάνηκε να… αποχαιρετά τις όποιες ελπίδες για τον τίτλο!

Σε πολύ χειρότερη αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται η Άστον Βίλα. Οι «χωριάτες» μετρούν μόλις μία νίκη στις επτά τελευταίες αγωνιστικές, έχοντας πετύχει μόλις τρία τέρματα σε αυτό το διάστημα και ο Άλεξ ΜακΛίς μόνο… άνετα δεν μπορεί να νιώθει στον πάγκο της ομάδας.

Πολλά γκολ «δείχνει» η παράδοση των αναμετρήσεων μεταξύ των δύο ομάδων στο Λονδίνο. Με μια ματιά στα τελευταία παιχνίδια μπορεί κάποιος να δει σκορ τύπου 3-3, 4-4 και 7-1. Μάλιστα στις τέσσερις πιο πρόσφατες συναντήσεις με γηπεδούχο την Τσέλσι έχουν σημειωθεί συνολικά 24 γκολ!


Μπόλτον – Γουλβς 31/12 (17:00)

Μια πολύ σημαντική αναμέτρηση για τη «μάχη» της ουράς διεξάγεται στο «Ρίμποκ», με τη 19η Μπόλτον να φιλοξενεί τη 17η Γουλβς και τις δύο ομάδες να… καίγονται για βαθμούς!

Αμφότερες μετρούν μόλις μία νίκη στις επτά τελευταίες αγωνιστικές και μάλλον φυσιολογικά έχουν… μπλέξει σε περιπέτειες!
Η εκτός έδρας νίκη στο ντέρμπι ουραγών με τη Μπλάκμπερν δεν είχε συνέχεια για τη Μπόλτον, η οποία την περασμένη αγωνιστική γνώρισε την ήττα με 2-0 από τη Νιούκαστλ, δεχόμενη και τα δύο τέρματα μέσα σε ένα «καταστροφικό» δίλεπτο (69’ και 71’).

Από την πλευρά τους οι «λύκοι» προέρχονται από δύο σερί ισοπαλίες, με τελευταία το 1-1 στο Λονδίνο κόντρα στην Άρσεναλ. Ένα αποτέλεσμα που αποτέλεσε ισχυρή ψυχολογική «ένεση» για το συγκρότημα του Μικ ΜακΚάρθι, ο οποίος δεν θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Νέναντ Μιλίγιας, καθώς η έφεση για την κόκκινη κάρτα που δέχτηκε ο Σέρβος χαφ στο «Έμιρεϊτς», έπεσε στο… κενό!


Νόριτς – Φούλαμ 31/12 (17:00)

Να επιστρέψουν στο δρόμο των επιτυχιών και να ολοκληρώσουν με θετικό πρόσημο τις υποχρεώσεις τους για το 2011 θέλουν Νόριτς και Φούλαμ, που κοντράρονται στο «Κάροου Ρόουντ».

Την εντός έδρας ήττα με 2-0 από την Τότεναμ γνώρισε στη Boxing Day η Νόριτς, η οποία δεν κατάφερε να βρει τον τρόπο να σταματήσει το… καθαρόαιμο που ακούει στο όνομα Γκάρεθ Μπέιλ! Τρία ματς χωρίς νίκη συμπλήρωσαν τα «καναρίνια» με δύο ισοπαλίες σε αυτό το διάστημα και συνεχίζουν να βρίσκονται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα.

Από την πλευρά της η Φούλαμ κατάφερε να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας από το «Στάμφορντ Μπριτζ» και την αναμέτρηση με την Τσέλσι, με το γκολ του Ντέμπσι στο 56ο λεπτό να… απαντά σε αυτό του Μάτα και να διαμορφώνει το τελικό 1-1.

Η τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες ήταν και πάλι σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ τη σεζόν 2004/05 με τη Φούλαμ να κερδίζει τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας με 6-0 και 1-0 αντίστοιχα!


Γουέστ Μπρομ – Έβερτον 1/1 (14:30)

Η πορεία τους πάνω- κάτω η ίδια. Κοντά στο βαθμολογικό πίνακα και έτοιμες να… καπακώσουν η μία την άλλη. Η αναμέτρηση της Γουέστ Μπρομ με την Έβερτον δεν προσφέρεται για ιδιαίτερες συγκινήσεις, αλλά σίγουρα κρύβει βαθμολογικό ενδιαφέρον!

Οι γηπεδούχοι θέλουν να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία και γιατί όχι να κλείσουν τη χρονιά με θετικό αποτέλεσμα. Τα τρία σερί παιχνίδια χωρίς ήττα (2 νίκες, 1 ισοπαλία) έχουν φέρει αέρα αισιοδοξίας στα αποδυτήρια και άπαντες στις τάξεις της ομάδας στοχεύουν σε ανάλογη συνέχεια. Από το 2005 μέχρι οι «baggies», εύκολα ή δύσκολα, πανηγυρίζουν τη νίκη κόντρα στα «ζαχαρωτά» εντός έδρας. Τρεις νίκες και μία ήττα είναι ο απολογισμός της ομάδας του Ρόι Χότζον.

Από τη μεριά της, η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες στοχεύει μοναχά στη νίκη, προκειμένου να… ξεκολλήσει από τη 10η θέση και να προσπεράσει την αντίπαλό της, ανεβαίνοντας στην 9η. Μόλις ένα βαθμό μακριά βρίσκονται οι φιλοξενούμενοι και αν μη τι άλλο, ενδεχόμενη νίκη θα γεμίσει τις… αφόρτιστες «μπαταρίες» των ποδοσφαιριστών τους. Στα τελευταία τρία παιχνίδια, ο Απόστολος Βέλλιος και η παρέα του μετρούν δύο ισοπαλίες και μία νίκη.


Σάντερλαντ – Μάντσεστερ Σίτι 1/1 (17:00)

Μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να κλείσει ακόμη μία κακή… παρένθεση και να επιστρέψει στο δρόμο των θετικών αποτελεσμάτων έχει η Μάντσεστερ Σίτι που φιλοξενείται στην έδρα της Σάντερλαντ!

Ο εγωισμός των «πολιτών» πληγώθηκε μετά τη δεύτερη απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα (0-0 με τη Γουέστ Μπρομ, δύο εβδομάδες μετά την ήττα από την Τσέλσι) και άπαντες πλέον δεν σκέφτονται τίποτα άλλο πέραν της νίκης-αποδείξεων. Και μόνο που η Γιουνάιτεντ κατάφερε να εκμεταλλευτεί το «Χ» της Σίτι την περασμένη αγωνιστική και να την πιάσει στην κορυφή, αναγκάζει τους παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι να δουν με ιδιαίτερη σοβαρότητα την ερχόμενη αναμέτρηση.

Όσο για τις «μαυρόγατες», στόχος δεν είναι άλλος από την διάρκεια στην απόδοσή τους. Τα αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα δεν ωφελούν κανέναν και ειδικά τη Σάντερλαντ που βρίσκεται στην 15 θέση με 18 βαθμούς, μόλις τέσσερις περισσότερους από την επικίνδυνη ζώνη. Βέβαια, ένα παιχνίδι κόντρα στην πρωτοπόρο της βαθμολογίας δεν προσφέρεται για… πολλά όνειρα, αν και η ομάδα του Μάρτιν Ο’Νιλ δεν αποδεικνύεται εύκολο θήραμα, ειδικά στο «Στάδιο του Φωτός».



Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής

Παρασκευή 30/12

Λίβερπουλ – Νιούκαστλ (21:45)

Σάββατο 31/12 (17:00)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπλάκμπερν (14:45)
Άρσεναλ – ΚΠΡ
Μπόλτον – Γουλβς
Τσέλσι – Άστον Βίλα
Νόριτς – Φούλαμ
Στόουκ – Γουίγκαν
Σουόνσι – Τότεναμ

Κυριακή 1/1/2012

Γουέστ Μπρομ – Έβερτον (14:30)
Σάντερλαντ – Μάντσεστερ Σίτι (17:00)

Το πρόγραμμα της επόμενης (20ης) αγωνιστικής:

Δευτέρα 2/1 (17:00)

Άστον Βίλα-Σουόνσι
Μπλάκμπερν-Στόουκ
ΚΠΡ-Νόριτς
Γουλβς-Τσέλσι
Φούλαμ-Άρσεναλ (19:30)

Τρίτη 3/1 (21:45)

Τότεναμ-Γουέστ Μπρομ
Γουίγκαν-Σάντερλαντ
Μαν.Σίτι-Λίβερπουλ (22:00)

Τετάρτη 4/1 (22:00)

Έβερτον-Μπόλτον
Νιούκαστλ-Μαν.Γιουνάιτεντ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x