Αγγλία

Παραδοσιακά…

Ανατροπή, νίκη και… καλή χρόνια στο «Άνφιλντ»! Η Λίβερπουλ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με το αυτογκόλ του Άγκερ, κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να διατηρήσει την παράδοση που την θέλει να παίρνει τους τρεις βαθμούς ως γηπεδούχος κόντρα στη Νιούκαστλ (3-1).

Ανατροπή, νίκη και… καλή χρόνια στο «Άνφιλντ»! Η Λίβερπουλ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με το αυτογκόλ του Άγκερ, κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να διατηρήσει την παράδοση που την θέλει να παίρνει τους τρεις βαθμούς ως γηπεδούχος κόντρα στη Νιούκαστλ. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μπέλαμι που σημείωσε δύο γκολ, ενώ το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Στίβεν Τζέραρντ με το πρώτο του τέρμα μετά τον ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ τον Οκτώβριο.

Καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού η ομάδα του Κένι Νταλγκλίς, δίκαια έφτασε στην τελική επικράτηση. Οι «κόκκινοι» με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα έφτασαν τους 34 βαθμούς και έπιασαν-με ένα ματς περισσότερο- την Τσέλσι στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα!

Α’ ημίχρονο

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό πεντάλεπτο, τα ηνία του ματς πέρασαν στους γηπεδούχους, οι οποίοι μέχρι το 20ο λεπτό είχαν την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων.

Οι παίκτες του Κένι Νταλγκλίς προσπάθησαν να απειλήσουν με κάποια μακρινά σουτ, ωστόσο οι προσπάθειες των Άνταμ, Κάρολ και Ντάουνινγκ δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Κρουλ.

Κόντρα στη ροή του ματς η Νιούκαστλ ήταν αυτή που πήρε το προβάδισμα, όταν στο 25ο λεπτό ο Τέιλορ σέντραρε από τα αριστερά, ο Καμπάιγ πήρε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στον Άγκερ και κατέληξε στα δίχτυα του Ρέινα.

Η απάντηση των «κόκκινων» ήταν άμεση, καθώς πέντε λεπτά αργότερα η μπάλα μετά από φάση διαρκείας έφτασε στον Μπέλαμι και αυτός με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή έφερε το ματς στα ίσια!

Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε, χωρίς πάντως την μεγάλη φάση, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Β’ ημίχρονο

Με μια αλλαγή για λογαριασμό των φιλοξενούμενων ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με τον Σαντόν να παίρνει τη θέση του Ρ. Τέιλορ στο αριστερό άκρο.

Το σενάριο και πάλι το ίδιο με τη Λίβερπουλ να έχει την κατοχή αλλά να μην μπορεί να απειλήσει την εστία του Κρουλ.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Κένι Νταλγκλίς αποφάσισε να ρίξει στη «μάχη» τον Στίβεν Τζέραρντ, αντικαθιστώντας τον Τσάρλι Άνταμ.

Η λύση τελικά για τους γηπεδούχους ήρθε και πάλι από τον Γκρεγκ Μπέλαμι, με τον Ουαλό επιθετικό να στέλνει με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 67’ τη μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα.

Το ματς στη συνέχεια απέκτησε φρενήρη ρυθμό με τη μία φάση να διαδέχεται την άλλη. Η Νιούκαστλ έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση με τον Μπα, ενώ οι «κόκκινοι» είδαν τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι σε προσπάθεια του Κάρολ λίγα λεπτά αργότερα.

Ο Στίβεν Τζέραντ κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του στο παιχνίδι, μιας και ήταν αυτός που με ωραίο πλασέ στο 78’ διαμόρφωσε το τελικό 3-1, σκοράροντας για πρώτη φορά μετά το ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ τον Οκτώβριο!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Ρέινα, Τζόνσον, Σκρτελ, Άγγερ, Ενρίκε, Ντάουνινγκ, Άνταμ (59’ Τζέραρντ), Χέντερσον, Σπίαρινγκ, Μπέλαμι (74’ Κάουτ), Κάρολ

Νιούκαστλ: Κρουλ, Κολοτσίνι, Γουίλιαμσον, Σίμπσον, Ρ.Τέιλορ (46’ Σαντόν), Τιοτέ, Καμπάιγ, Ομπερτάν (85’ Σ. Αμεόμπι), Γκουτιέρεζ, Βούκτσιτς (65’ Μπεν Αρφά), Ντεμπά Μπα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x