Ελλάδα

Ντάνιελς και… άλλοι

Από το μηδέν έχει αρχίσει η αναζήτηση γκαρντ και ψηλού στον Ολυμπιακό μετά τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν στην απόκτηση του Ζάμπιαν Ντόουντελ και του Ακίν Ακινγκμπάλα. Εξετάζεται σοβαρά η περίπτωση του Αντόνιο Ντάνιελς. Οι παίκτες που προτάθηκαν για τη θέση του σέντερ και τα προφίλ τους.

Από το μηδέν έχει αρχίσει η αναζήτηση γκαρντ και ψηλού στον Ολυμπιακό μετά τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν στην απόκτηση του Ζάμπιαν Ντόουντελ και του Ακίν Ακινγκμπάλα. Οι δύο περιπτώσεις δεν έχουν κλείσει οριστικά με αρνητικό τρόπο για τους «ερυθρόλευκους», αλλά οι επιφυλάξεις που υπάρχουν για τον τραυματισμό του Αμερικανού γκαρντ στο γόνατο και η απροθυμία της Νανσί να αποδεσμεύσει τον Νιγηριανό σέντερ αν δεν βρει πρώτα αντικαταστάτη του και εισπράξει μια καλή αποζημίωση, ωθούν τον Ντούσαν Ίβκοβιτς σε άλλες λύσεις.

Τη στιγμή που ο Μάρκο Γιάριτς περιμένει στο ακουστικό του, αλλά ο «Ντούντα» τον θεωρεί… έσχατη επιλογή, με ενδιαφέρον εξετάζεται από τον Ολυμπιακό ο Αντόνιο Ντάνιελς. Ο Αμερικανός γκαρντ (1,93μ.) έχει μειονέκτημα την ηλικία καθώς το Μάρτιο κλείνει τα 37, ωστόσο διαθέτει την εμπειρία που επιθυμεί ο προπονητής των «ερυθρόλευκων». Μετρά 13 χρόνια θητείας στο ΝΒΑ με 7,6 πόντους, 3,4 ασίστ και 1,8 ριμπάουντ ανά αγώνα σε 872 εμφανίσεις. Πέρυσι έπαιξε ελάχιστα στους Σίξερς και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς στο NBDL έχοντας με τους Τέξας Λέτζεντς 14,5 πόντους (86,8% βολές, 44,8% στα σουτ, 42,5% στα τρίποντα), 8,6 ασίστ, 4,8 ριμπάουντ και 1,4 κλεψίματα ανά αγώνα. Αν αποδειχτεί πως είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και δεν προκύψει κάτι καλύτερο, δεν αποκλείεται ο Ολυμπιακός να προχωρήσει για την απόκτησή του.

Στο μέτωπο του ψηλού, προτάθηκε ο Σέντρικ Σίμονς (25χρ., 2,08μ.), Αμερικανός με βουλγαρικό διαβατήριο που πέρυσι έκανε θραύση με την Καβάλα, αλλά πλέον ανήκει στην Εστουντιάντες και μπορεί να φύγει λόγω οικονομικών προβλημάτων των «φοιτητών». Στην ACB έχει 6,9 πόντους, 4,8 ριμπάουντ και 0,7 τάπες σε 21 λεπτά κατά μέσο όρο. Ενδιαφέρουσα είναι και η πρόταση του Μπράιαν Σκίνερ (35χρ., 2,07μ.), ο οποίος πέρυσι έπαιξε σε Μπενετόν Τρεβίζο και Μπακς, ενώ έμεινε ελεύθερος από τους Γκρίζλις. Σε 605 εμφανίσεις στο ΝΒΑ έχει 4,7 πόντους και 4,7 ριμπάουντ ανά αγώνα. Φήμες ήθελαν τον Ολυμπιακό να ασχολείται και με τον Σον Μέι (27χρ., 2,06μ.), που ανήκει στην ΚΚ Ζάγκρεμπ και φέτος είχε 11,7 πόντους, 6,4 ριμπάουντ και 1,1 ασίστ ανά αγώνα στην Ευρωλίγκα, όπου πέρυσι έπαιξε με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x