sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Να καταργηθούν τα Χριστούγεννα!

Την περίπτωση να μην κάνουν διακοπές τα Χριστούγεννα πρέπει να σκεφτούν στην ΑΕΚ. Και πώς να μην το κάνουν, όταν την τελευταία δεκαετία, η «Ένωση» έχει κερδίσει μόλις τα δύο από τα δέκα παιχνίδια που έδωσε αμέσως μετά τις γιορτές. Το παράδοξο; Οι μόνες ομάδες που νίκησε είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός! Στα υπόλοιπα, είτε… ανασταίνει πεθαμένους είτε βρίσκει κακούς δαίμονες! Διαβάστε στο www.sport-fm.gr τον «Εφιάλτη των Χριστουγέννων» που ζει σχεδόν κάθε χρόνο η «Ένωση».

Την περίπτωση να μην κάνουν διακοπές τα Χριστούγεννα πρέπει να σκεφτούν στην ΑΕΚ.

Και πώς να μην το κάνουν, όταν την τελευταία δεκαετία, η «Ένωση» έχει κερδίσει μόλις τα δύο από τα δέκα παιχνίδια που έδωσε αμέσως μετά τις γιορτές.

Το παράδοξο; Οι μόνες ομάδες που νίκησε είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός!

Στα υπόλοιπα, είτε… ανασταίνει πεθαμένους είτε βρίσκει κακούς δαίμονες!

Διαβάστε στο www.sport-fm.gr τον «Εφιάλτη των Χριστουγέννων» που ζει σχεδόν κάθε χρόνο η «Ένωση».

5 Ιανουαρίου 2003. Άρης-ΑΕΚ 1-1

Ο Άρης προηγήθηκε με τον Νιρέν Ντεμπά στο 17’ και τρία λεπτά αργότερα ισοφάρισε ο Κατσουράνης. Η «Ένωση» εκείνη την σεζόν είχε χάσει το πρωτάθλημα με δύο βαθμούς διαφορά. Αν είχε πάρει το παιχνίδι στο Χαριλάου, θεωρητικά θα μπορούσε να το έχει… σηκώσει στην ισοβαθμία και η «Ριζούπολη» να ήταν ως μη γινόμενη.

11 Ιανουαρίου 2004. ΑΕΚ-Αιγάλεω 2-2

Σε μια χρονιά που η Ελλάδα έβγαζε τρεις ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ, η ΑΕΚ κατάφερε και βγήκε τέταρτη. Στο πρώτο ματς μετά τα Χριστούγεννα, η «Ένωση» υποδεχόταν το Αιγάλεω. Αν και προηγήθηκε δύο φορές (Κατσουράνης 39’, Λυμπερόπουλος 71’) δεν κατάφερε να κρατήσει το τρίποντο, αφού ο Ψωμάς, ήταν η μοναδική φορά της καριέρας του που σκόραρε δύο φορές σε ένα παιχνίδι και έδωσε στην ομάδα του τον βαθμό!

9 Ιανουαρίου 2005. ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0

Η πρώτη νίκη της τελευταίας δεκαετίας μετά τα Χριστούγεννα για την ΑΕΚ, ήταν αυτή εναντίον του Παναθηναϊκού, με το γκολ του Λυμπερόπουλου στο 85’ που δεν το πανηγύρισε… Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ εκείνη την σεζόν δεν έχασε κανένα ντέρμπι, αλλά το πρωτάθλημα αυτό χάθηκε από το γκολ του Νατσούρα στο αλήστου μνήμης ΑΕΚ-Ιωνικός 0-1!

8 Ιανουαρίου 2006. Ξάνθη-ΑΕΚ 0-0

Ο κακός δαίμονας της ΑΕΚ εκείνη την σεζόν. Ή «Ένωση», έφερε δύο φορές 0-0 με την ακριτική ομάδα. Το πρώτο, αμέσως μετά τα Χριστούγεννα. Το άλλο, με την ίδια ομάδα, την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, το οποίο της έδωσε, ωστόσο, το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ.

6 Ιανουαρίου 2007. ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0

Ανήμερα των «Φώτων», ο δικέφαλος του Βορρά έκλεισε τα φώτα στον δικέφαλο του Νότου. Οι Αραμπατζής και Μίετσελ στο 65’ και 73’ έδωσαν εύκολα το τρίποντο στον ΠΑΟΚ.

6 Ιανουαρίου 2008. Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 2-1

Πάλι ανήμερα των «Φώτων» ήταν το πρώτο ματς της επόμενης χρονιάς, πάλι ήττα για την "Ένωση". Στην παγωμένη Τρίπολη, ο Φιλομένο στο 49’ και ο Κάρλος στο 68’ «πάγωσαν» τους φίλους της ΑΕΚ που είδαν τον Μπλάνκο να μειώνει μεν (77’) αλλά την ομάδα τους να ηττάται στο τέλος.

4 Ιανουαρίου 2009. Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-0

Τραγική χρονιά για την ΑΕΚ η οποία έβλεπε την κορυφή με κιάλια από την μέση της περιόδου, όμως στο πρώτο ματς της χρονιάς, στάθηκε άξια. Πήρε παλικαρίσιο 0-0 μέσα στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό που ήταν σε φόρμα…

6 Ιανουαρίου 2010. Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2

Πάλι τραγική χρονιά για την ΑΕΚ, πάλι στάθηκε άξια. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο Καραϊσκάκη από το γκολ του Παπαδόπουλου, ο Σκόκο με δύο υπέροχα γκολ έδωσε το τρίποντο στην «Ένωση».

5 Ιανουαρίου 2011. ΑΕΚ-Κέρκυρα 0-0

Πέρυσι, ήταν η πρώτη φορά που η ΑΕΚ… ανέστησε πτώμα. Δεν κατόρθωσε να κερδίσει την Κέρκυρα, η οποία εκτός έδρας δεν ήξερε τι θα πει επιτυχία.

3 Ιανουαρίου 2012. ΑΕΚ-Δόξα Δράμας 0-0

Και το σερί της ΑΕΚ συνεχίζεται. Δεύτερη φορά που ανασταίνει "πτώμα", με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Δεν κατάφερε να σκοράρει απέναντι στην Δόξα Δράμας που είχε μόνο έναν βαθμό μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.

Συνοπτικά

2003 Άρης-ΑΕΚ 1-1
2004 ΑΕΚ-Αιγάλεω 2-2
2005 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0
2006 Ξάνθη-ΑΕΚ 0-0
2007 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0
2008 Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 2-1
2009 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-0
2010 Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2
2011 ΑΕΚ-Κέρκυρα 0-0
2012 ΑΕΚ-Δόξα Δράμας 0-0

Σύνολο αποτελεσμάτων: δύο νίκες, έξι ισοπαλίες, δύο ήττες.

Επιμέλεια: Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x