Ελλάδα

Με το δεξί ο Ολυμπιακός

Με συγκέντρωση και πειθαρχία στο παρκέ, όχι μόνο στις στιγμές που χρειάστηκε, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός επικράτησε του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη με 80-69, για την 11η αγωνιστική της Α1 και μπήκε με το δεξί στο 2012. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν συνάντησαν πρόβλημα, απέναντι στους «κυανέρυθρους» έχοντας το πάνω χέρι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Παρέμεινε στην πρώτη θέση η ομάδα του Ίβκοβιτς με συγκάτοικο τον Κολοσσό.

Με συγκέντρωση και πειθαρχία στο παρκέ, όχι μόνο στις στιγμές που χρειάστηκε, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός επικράτησε του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη με 80-69, για την 11η αγωνιστική της Α1 και μπήκε με το δεξί στο 2012. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν συνάντησαν πρόβλημα, απέναντι στους «κυανέρυθρους» έχοντας το πάνω χέρι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Κορυφαίοι για τους νικητές Γλυνιαδάκης και Γκετσεβίτσιους με 17 και 19 πόντους αντίστοιχα. Γιάνκοβιτς και Ντίμπλερ ξεχώρισαν για τους γηπεδούχους.

Χωρίς τους τραυματίες Παπαδόπουλο, Σπανούλη, Μάντζαρη και Βασιλόπουλο έπαιξαν οι φιλοξενούμενοι οι οποίοι «έχασαν» και τον Κατσίβελη στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Ωστόσο ο τραυματισμός του νεαρού γκαρντ δεν φαίνεται να είναι ανησυχητικός. Εκτός και ο Νίκος Μπάρλος για λογαριασμό της ομάδας της Νέας Σμύρνης λόγω προβλήματος στον καρπό.

Παρέμεινε στην πρώτη θέση η ομάδα του Ίβκοβιτς με συγκάτοικο τον Κολοσσό.


Το ματς

Με τον Ολυμπιακό να πιέζει σε όλο το γήπεδο και να έχει το πάνω χέρι στο παρκέ ξεκίνησε το παιχνίδι στο κλειστό της Νέας Σμύρνης. Οι γηπεδούχοι ήταν αγχωμένοι και το έδειχναν μέσω των λαθών τους αλλά και των μόλις δύο πόντων που σημείωσαν στα τέσσερα πρώτα λεπτά (2-8). Οι «ερυθρόλευκοι» διεύρυναν τη διαφορά τους στο +9 (4-13) με τον Πανιώνιο να περνά στην αντεπίθεση με τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς και να μειώνει στους τρεις πόντους στο τελευταίο λεπτό (17-20). Ανάσα έδωσε στους φιλοξενούμενους το γκολ φάουλ του Χάινς στη λήξη του δεκαλέπτου (17-23), όμως τα χαμόγελα ακολούθησε… κρύος ιδρώτας εξαιτίας του τραυματισμού του Δημήτρη Κατσίβελη στο αριστερό γόνατο.

Δυόμισι λεπτά χωρίς καλάθι έμειναν στην δεύτερη περίοδο οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς όμως η ομάδα του Μπαρτζώκα δεν το εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο βαθμό. Ακολούθησε ένα εκατέρωθεν… κρεσέντο από τα 6,75 με πρωταγωνιστές τον Γκετσεβίτσιους, τον Γιάνκοβιτς, τον Ντίμπλερ και τον Κέσελ. Ο Πανιώνιος μείωσε στους δύο πόντους 32-34, όμως οι Πειραιώτες απάντησαν με σερί 7-0 κόβοντας τον αέρα στους Νεοσμυρνιώτες (32-41). Με πλεονέκτημα επτά πόντων (34-41), πήγε τελικά στα αποδυτήρια για το ημίχρονο ο Ολυμπιακός.

Ο Πανιώνιος συνέχισε δυνατά και στο β’ μέρος. Οι «κυανέρυθροι» βρήκαν απάντηση στους πόντους του Γλυνιαδάκη με ένα τρίποντο και ένα γκολ φάουλ του Κιζ (40-45) όμως έδειξαν να χάνουν το ρυθμό τους επτάμισι λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, όταν ο Μπάρλος τραυματίστηκε στον ώμο και αποχώρησε από το παρκέ. Οι «ερυθρόλευκοι» με πρωταγωνιστή τον Γκετσεβίτσιους κατάφεραν να φτάσουν τη διαφορά στο +10 (49-59). Μείωσαν οι γηπεδούχοι σε 56-62, διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες τους.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα συνέχισαν να κυνηγούν τον Ολυμπιακό σε όλο το τελευταίο δεκάλεπτο φτάνοντας στους τέσσερις (66-70) με τρίποντο του Κιζ τρία λεπτά πριν το τέλος. Η απάντηση των «ερυθρολεύκων» ήταν άμεση καθώς… πλήρωσαν με το ίδιο νόμισμα, δύο εύστοχα σουτ από τα 6,75 των Γκετσεβίτσιους και Πρίντεζη με τα οποία ξαναέφτασαν στο +10 (66-76), 2’ πριν τη λήξη. Εκεί κάπου τελείωσε ουσιαστικά και το ματς. Το μόνο που άλλαξε ήταν το προβάδισμα των Πειραιωτών που έφτασε τη μέγιστη τιμή του, τους +11, 80-69.


Τα δεκάλεπτα: 17-23, 34-41, 56-62, 69-80

Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 8, Κιζ 12 (2), Αθανασούλας 1, Στίβενσον 6 (8 ριμπάουντ), Ντίμπλερ 14 (3), Γιάνκοβιτς 14 (1), Καββαδάς 2, Ιωάννου, Σαρικόπουλος, Νάτζφεϊ 6 (1), Παραγυιός 2, Μπάρλος 4.


Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 4, Λούκας 9 (4 ασίστ), Άντιτς 1, Χάουαρντ, Κέσελ 7 (1), Πελεκάνος 2, Γκετσεβίτσιους 19 (4), Γλυνιαδάκης 17, Πρίντεζης 14 (2), Παπανικολάου 3, Σλούκας 4, Κατσίβελης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x