Ελλάδα

Δεν τον λες και… δύσκολο

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη αντίσταση από τον Πανιώνιο, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με σκορ 89-69, στην αναμέτρηση που ολοκλήρωσε τη 12η αγωνιστική. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είδε όλους τους παίκτες που χρησιμοποίησε να σκοράρουν, ενώ τα πολλά λάθη στα οποία υπέπεσαν οι «κυανέρυθροι» έκαναν ακόμη πιο εύκολο το έργο των «πρασίνων». Μπατίστ και Βουγιούκας οι πρώτοι σκόρερ με 16 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη αντίσταση από τον Πανιώνιο, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με σκορ 89-69, στην αναμέτρηση που ολοκλήρωσε τη 12η αγωνιστική.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είδε όλους τους παίκτες που χρησιμοποίησε να σκοράρουν, ενώ τα πολλά λάθη στα οποία υπέπεσαν οι «κυανέρυθροι» έκαναν ακόμη πιο εύκολο το έργο των «πρασίνων».

Μπατίστ και Βουγιούκας οι πρώτοι σκόρερ με 16 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Το ματς

Με διάθεση να δυσκολέψει το απόγευμα του Παναθηναϊκού πάτησε το παρκέ ο Πανιώνιος. Στα τρία πρώτα λεπτά, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα μπήκαν πιο δυνατά με το σκορ να είναι στο υπέρ τους 4-7. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι με τους Μπατίστ και Τσαρτσαρή (12-9). Όμως, η ομάδα της Νέας Σμύρνης δεν τα παράτησε και με τα καλά ποσοστά που είχε, κρατούνταν κοντά στο σκορ (21-21). Τελικά, το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε τους «πράσινους» στο +4 (27-23).

Στη δεύτερη περίοδο, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με ένα σερί 7-0, πηγαίνοντας τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό (34-23). Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς «έσφιξαν» την άμυνά τους, αναγκάζοντας τον Πανιώνιο να υποπέσει σε πολλά λάθη. Με αυτό τον τρόπο η… ζωή των γηπεδούχων έγινε πιο εύκολη, καθώς είχαν «χτίσει» ήδη μία διαφορά ασφαλείας (48-34). Το σκορ στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου διαμορφώθηκε στο 50-37, με τη φροντ λάιν του «τριφυλλιού», Μπατίστ και Βουγιούκας να έχουν σημειώσει σχεδόν τους μισούς πόντους της ομάδας (16 ο ένας και 10 ο άλλος).

Ίδιο το σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός να παίζει δυνατή άμυνα και να παίρνει πόντους από όλους τους παίκτες του. Από την άλλη, ο Πανιώνιος στηριζόταν μόνο στους Στίβενσον και Νάτζφεϊ, με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να συντηρούν χωρίς κόπο τη διαφορά τους. Σε αυτό, σημαντικό ρόλο έπαιξαν και τα πολλά λάθη των φιλοξενούμενων, με το σκορ στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου να κλείνει στο 69-49.

Το αξιοσημείωτο στην αναμέτρηση ήταν το μόλις ένα τρίποντο που είχε πετύχει ο Παναθηναϊκός. Ωστόσο, η λύση ήρθε από τα δίποντα, με το ποσοστό του να κυμαίνεται κοντά στο 70%. Οι απουσίες των Μπατή και Μπάρλου φαίνονταν και με το παραπάνω στο παρκέ και αφού η αναμέτρηση είχε χάσει το ενδιαφέρον της, το «τριφύλλι» έφτασε στην άνετη επικράτηση με το τελικό 89-69.

Τα δεκάλεπτα: 27-23, 50-37, 69-49, 89-69

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 8, Περπέρογλου 6, Μπατίστ 16, Λόγκαν 6, Σάτο 6, Τσαρτσαρής 5 (1), Διαμαντίδης 6, Βουγιούκας 14, Νικ Καλάθης 2, Σμιθ 2, Καϊμακόγλου 7, Γιασικεβίτσιους 11.

Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 8 (2), Κις 9, Αθανασούλας, Στίβεσον 13, Ντίμπλερ 11 (3), Γιάνκοβιτς 5, Καβαδάς 4, Ιωάννου, Σαρικαόπουλος 2, Νάντζφεϊ 14 (2), Παραγυιός 3.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x