Γενικά

Simply the best…

Ή… Μέσι the best, όπως πάει να καθιερωθεί! Ο Αργεντινός μάγος της Μπαρτσελόνα κατέκτησε για τρίτη συνεχή χρονιά τη «Χρυσή Μπάλα» κι έγραψε με το ίδιο χρυσά γράμματα τ’ όνομά του δίπλα σε ιερά τέρατα του ποδοσφαίρου! Πριν εκφράσει, δε, την ελπίδα του χρόνου να τους ξεπεράσει, απέδωσε τη μισή διάκριση στον Τσάβι. Δείτε τη βράβευση και 53 από τους λόγους που επαναλήφθηκε φέτος!

Ή… Μέσι the best, όπως πάει να καθιερωθεί!

Ο Αργεντινός μάγος της Μπαρτσελόνα κατέκτησε για τρίτη συνεχή χρονιά τη «Χρυσή Μπάλα» κι έγραψε με το ίδιο χρυσά γράμματα τ’ όνομά του δίπλα σε ιερά τέρατα του ποδοσφαίρου!

Πριν εκφράσει, δε, την ελπίδα του χρόνου να τους ξεπεράσει, απέδωσε το μισό βραβείο στον Τσάβι.

«Είναι μια τεράστια χαρά για μένα. Θέλω να ευχαριστήσω όσους με ψήφισαν, την ομάδα μου, τον προπονητή μου και τους συμπαίκτες μου. Επίσης, θέλω να μοιραστώ αυτό το βραβείο με τον Τσάβι. Σας ευχαριστώ ξανά όλους και ελπίζω να είμαι ξανά εδώ και του χρόνου», είπε ο Μέσι αμέσως μετά τη βράβευσή του από τον Μισέλ Πλατινί.

Εκείνον το κατόρθωμα του οποίου μιμούνταν την ίδια ώρα, μετατρεπόμενος στον δεύτερο παίκτη στην ιστορία (μετά τον Γάλλο) που κατακτά το βραβείο της «Χρυσής Μπάλας» για τρεις συνεχόμενες φορές (ο Πλατινί το είχε καταφέρει τις χρονιές 1983, 1984 και 1985).

Τοποθετούσε, δε, το… διακριτικό ονοματάκι του δίπλα και σε άλλα τεράστια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όπως οι Γιόχαν Κρόιφ και Μάρκο Φαν Μπάστεν, οι οποίοι επίσης έχουν τρεις «Χρυσές Μπάλες» στη συλλογή τους (1971, 1973, 1974 ο πρώτος και 1988, 1989, 1992 ο δεύτερος).

Στην ψηφοφορία, όπου συμμετείχαν οι αρχηγοί και τεχνικοί όλων των εθνικών ομάδων και πάνελ δημοσιογράφων που επιλέχθηκε απ’ το «France Football», ο Μέσι άφησε πίσω τους Τσάβι και Κριστιάνο Ρονάλντο (με ποσοστό 47,88% έναντι 21,6% και 9,23% αντίστοιχα).

Η ανακοίνωσή της βράβευσής του, δε, έγινε από τον… original Ρονάλντο! Δείτε ένα απόσπασμα…



Θυμηθείτε τώρα και 53 από τους λόγους (όσα και τα γκολ που πέτυχε πέρυσι ο Αργεντινός) για το ότι η τροπαιοθήκη του μοιάζει ακόμα πιο… ετοιμόρροπη από σήμερα!



Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x