Άρης Ασβεστάς

Οι «πλάγιοι» τη… δόξα!

Τα έχουμε πει: αγωνιστική χωρίς διαιτητικά λάθη δεν υπάρχει, ωστόσο η 16η είχε την ιδιαιτερότητα ότι τα περισσότερα τα έκαναν οι βοηθοί. Ο Αργυρός στη Λιβαδειά, ο Σταθόπουλος στο Περιστέρι, ο Μπιτσίδης στο ΟΑΚΑ και οι Βασιλειάδης, Τσολάκης στο Καυταντζόγλειο, υπέπεσαν σε σφάλματα που προκάλεσαν γκρίνιες. Σοβαρά λάθη και από τους διαιτητές: ο Παππάς στη Λιβαδειά, ο Αρετόπουλος στο Περιστέρι, ο Θάνος στο ΟΑΚΑ και ο Κάκος στην Τρίπολη, προβλημάτισαν με τις αποφάσεις τους και έδειξαν ντεφορμέ.

Τα έχουμε πει: αγωνιστική χωρίς διαιτητικά λάθη δεν υπάρχει, ωστόσο η 16η είχε την ιδιαιτερότητα ότι τα περισσότερα τα έκαναν οι βοηθοί.

Ο Αργυρός στη Λιβαδειά, ο Σταθόπουλος στο Περιστέρι, ο Μπιτσίδης στο ΟΑΚΑ και οι Βασιλειάδης, Τσολάκης στο Καυταντζόγλειο, υπέπεσαν σε σφάλματα που ξεσήκωσαν φωνές και προκάλεσαν γκρίνιες.

Σοβαρά λάθη και από τους διαιτητές: ο Παππάς στη Λιβαδειά, ο Αρετόπουλος στο Περιστέρι, ο Θάνος στο ΟΑΚΑ και ο Κάκος στην Τρίπολη, προβλημάτισαν με τις αποφάσεις τους και έδειξαν ντεφορμέ.

Ας δούμε αναλυτικά τι έκαναν οι διαιτητές στα ματς της 16ης αγωνιστικής:

Του Άρη Ασβεστά


ΚΑΚΟΣ (Ακρίβος, Τρύφων): Αστέρας Τρ.-Παναιτωλικός 1-0

Το χέρι του Ράγιος στο 78’ είναι μια περίπτωση που φέρνει τον διαιτητή σε δίλλημα: είναι αρκετά κοντά ώστε να θεωρηθεί ακούσιο ή αποτελεί ξεκάθαρη περίπτωση προτεταμένου (πέραν του κανονικού) χεριού ώστε να δοθεί πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού; Προσωπική άποψη είναι ότι υπάρχει παράβαση και έπρεπε να σφυριχτεί. Υπό αυτή την έννοια και επειδή το τελικό σκορ ήταν 1-0, μπορεί κάποιος δικαιολογημένα να ισχυριστεί πως ο Τάσος Κάκος αλλοίωσε το αποτέλεσμα στην Τρίπολη. Πάντως άλλα λάθη δεν έκανε ο Κερκυραίος, ενώ και οι Ακρίβος, Τρύφων είχαν σωστές υποδείξεις.


ΣΤΥΛΙΑΡΑΣ (Πάνου, Γρεβένης): Εργοτέλης-Πανιώνιος 1-0

Δεν χωράει η παραμικρή αμφιβολία για το πέναλτι που έδωσε ο Δημήτρης Στυλιάρας στον Κουτσιανικούλη. Ωστόσο, ο Αγρινιώτης ρέφερι αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στον πειθαρχικό έλεγχο. Ένα φάουλ του Χίμπλινγκερ στον Σκέμπρι στο 35’, μπορούσε να φτάσει και στην κόκκινη, αλλά δεν δόθηκε ούτε φάουλ. Αντίθετα, έδειξε μια κίτρινη στον Σάμαρη που δεν υπήρχε. Γενικότερα, άφησε πολλά και σκληρά μαρκαρίσματα ατιμώρητα και δεν έβλεπε τις αγκωνιές.


ΠΑΠΠΑΣ (Αργυρός, Δημόπουλος): Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-2

Δύσκολες φάσεις του έτυχαν του Ανδρέα Παππά στη Λιβαδειά και μάλλον φάνηκε να τα θαλασσώνει, τόσο εκείνος, όσο και ο α’ βοηθός του, Αργυρός. Στο 60’ υπάρχει διπλό μαρκάρισμα στον Βασιλείου από Μανωλά και Καράμπελα. Ο πρώτος φαίνεται να σπρώχνει και ο δεύτερος να σηκώνει το πόδι του τόσο, ώστε να βρει τον αντίπαλο του στο πρόσωπο. Τα ριπλέι που προβλήθηκαν δεν ήταν ξεκάθαρα ώστε να πει κάποιος με απόλυτη βεβαιότητα τι έχει συμβεί. Ωστόσο, κάτι έχει γίνει, που στη καλύτερη περίπτωση για την ΑΕΚ ήταν ένα έμμεσο που έπρεπε δοθεί σε βάρος της για την κίνηση του Καράμπελα. Όμως και πάλι δεν έχουμε δει αν πράγματι βρίσκει τον Βασιλείου. Από την πλευρά που εμείς δεν είχαμε εικόνα, είχε άριστη οπτική επαφή ο βοηθός Αργυρός ο οποίος δεν υπέδειξε τίποτα.

Η άλλη φάση που συζητήθηκε έντονα, ήταν το γκολ του Ναπολεόνι στο 90’ που ακυρώθηκε. Με γυμνό μάτι, φαίνεται ότι ο Γκερέιρο είναι τουλάχιστον στην ίδια ευθεία. Και λέμε με γυμνό μάτι, διότι και σε αυτή την περίπτωση δεν υπήρξε ριπλέι στην ευθεία. Όπως και να έχει, διαιτητής και βοηθός φαίνεται πως θα μπουν στο «ψυγείο», αφού εκτός των παραπάνω, ο Σιαλμάς είδε αδίκως τη δεύτερη κίτρινη στο 82’, σε μια φάση που δεν ήταν για κάρτα, ενώ και πάλι ο Αργυρός έκοψε τον Λεβαδειακό με ανύπαρκτο οφσάιντ στο 88’.


ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ (Ευθυμιάδης, Φραγκιαδάκης): Ξάνθη-ΠΑΟΚ 0-0

Χωρίς ιδιαίτερες δύσκολες φάσεις, ο Τάσος Σιδηρόπουλος δεν είχε πρόβλημα να βγάλει σχεδόν αλάνθαστος το παιχνίδι στα Πηγάδια. Δεν σφύριξε πολύ και ήταν κοντά στις φάσεις, με αποτέλεσμα να αναγνωρίσει ακόμα και τα θεατρινίστικα πεσίματα. Καλή εικόνα και από τους Ευθυμιάδη, Φραγκιαδάκη.


ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ (Σωτηρόπουλος, Γεωργαράκος): Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Καλή σε γενικές γραμμές ήταν η διαιτησία του Καλογερόπουλου στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η κίτρινη στον Πατσατζόγλου στο 74’ ήταν σωστή αφού δεν υπήρχε προφανής θέση για γκολ για τον Άρη ώστε να ο ποδοσφαιριστής να αποβληθεί. Η δεύτερη κίτρινη στον Σκούφαλη στο 86’ ήταν μεν ορθή λόγω της κίνησης που έκανε, ωστόσο ο Γιαννιώτας έπεσε ολίγον θεατρινίστικα για να την εκβιάσει. Σωστός ήταν ο ρέφερι και σε μια «μαϊμού» πτώση του Καστίγιο από τον Βάντερσον, ενώ αποφάσισε ορθά και σε μια φάση με τον Καζναφέρη όπου η μπάλα βρήκε στο πόδι και όχι στο χέρι. Αλάνθαστοι και οι Σωτηρόπουλος, Γεωργαράκος.


ΑΡΕΤΟΠΟΥΛΟΣ (Δημητριάδης, Σταθόπουλος): Ατρόμητος-ΟΦΗ 2-0

Θάλασσα τα έκανε ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος στο Περιστέρι και φαίνεται ότι θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια για να πείσει ότι αξίζει να βρίσκεται στη μεγάλη κατηγορία. Στο 36’ ο βοηθός Σταθόπουλος κόβει με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Μάντζιο, ο οποίος στη συνέχεια δεν κάνει αυτό για το οποίο παρατηρήθηκε αδίκως με κίτρινη κάρτα από τον Τρικαλινό ρέφερι: να κλωτσήσει επιδεικτικά τη μπάλα. Η κίτρινη ήταν πολύ αυστηρή, ενώ ελέγχεται ακόμη και η δεύτερη που οδήγησε στην αποβολή του Μάντζιου, καθώς η πτώση του δεν φαίνεται να προήλθε από θεατρινίστικη βουτιά.
Στο 60’ δε, ο Σκόνδρας κάνει πέναλτι-μαρς στον Βάντο με χέρια και με πόδια, αλλά ο Αρετόπουλος έκλεισε τα μάτια. Το ίδιο έκανε και για ένα φάουλ του Παπουλή στο 82’ που ήταν και για κάρτα. Χωρίς λάθη ο α’ βοηθός, Δημητριάδης.


ΘΑΝΟΣ (Μπιτσίδης, Γουργιώτης): Παναθηναϊκός-Κέρκυρα 1-0

Κακή η διαιτησία του Δημήτρη Θάνου στο ΟΑΚΑ, ενώ σε κακή μέρα βρέθηκε και ο α’ βοηθός, Μπιτσίδης. Σε φάουλ του Βύντρα στο 12’ έπρεπε να δοθεί κίτρινη κάρτα, ενώ στο 33’ δεν δόθηκε τίποτα σε καθαρό επιθετικό φάουλ του Μαρτίν στον Καντέ. Στο 39’ ο Σιμάο χτυπά με το γόνατο του τον Οσμαν στο κεφάλι κι ενώ ο παίκτης της Κέρκυρας ήταν στο έδαφος από φάουλ. Ο Σιμάο έπρεπε να δει τουλάχιστον κίτρινη. Αντίθετα, στο 76’ ο Βιτόλο είδε αδίκως κίτρινη κάρτα για ένα φάουλ όπου βρήκε πρώτα τη μπάλα. Ο ίδιος παίκτης έπρεπε να δει κίτρινη για φάουλ που κάνει στο 85’ αλλά δεν δόθηκε τίποτα, ενώ στο 89’ δόθηκε ανύπαρκτο φάουλ υπέρ του Σπυρόπουλου.

Όσο για τον Μπιτσίδη, στο 57’ άφησε τον Ζέκα ενώ βρισκόταν σε θέση οφσάιντ και στο 62’ έκοψε τον Λέτο με ανύπαρκτο οφσάιντ. Σωστή ήταν φυσικά η απόφαση για το γκολ, αφού ο β’ βοηθός, Γουργιώτης είδε ορθώς ότι στη βαθιά μπαλιά του Βιτόλο, ο Κλέιτον είχε την ευθεία με τον Μαϊστόροβιτς και πως ο Λέτο ήταν πίσω από την μπάλα όταν δέχτηκε την ασίστ του Βραζιλιάνου.


ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (Βασιλειάδης, Τσολάκης): Δόξα Δρ.-Ολυμπιακός 0-0

Ο Τάσος Παπαπέτρου είναι διαιτητής Β’ Εθνικής και υποψήφιος για άνοδο στη Σούπερ Λίγκα. Με εμφανίσεις σαν αυτή στο Καυταντζόγλειο, ο Αθηναίος ρέφερι είναι βέβαιο ότι θα βρεθεί σύντομα στον πίνακα της μεγάλης κατηγορίας. Ήταν σωστός στη συντριπτική πλειοψηφία των αποφάσεων του, σφύριξε 50-50, έβγαλε κάρτες όπου έπρεπε και ήταν άνετος και κοντά στις φάσεις.
Αντίθετα με τον Παπαπέτρου, οι βοηθοί είχαν προβλήματα. Κυρίως ο Τσολάκης που κατάφερε το αδιανόητο: να κάνει δύο λάθη, μέσα σε δύο λεπτά και απέναντι στον ίδιο παίκτη, τον Τοροσίδη τον οποίο έκοψε με ανύπαρκτα οφσάιντ στο 90’ και στο 91’. Τρία λεπτά νωρίτερα (88’), ο α’ βοηθός, Βασιλειάδης, ανέκοψε τον Αραβίδη με οφσάιντ που μόνο εκείνος είδε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x