Stoiximan Super League

Δεν γλιτώνει η ΑΕΚ

Την ώρα που οι αντοχές του κόσμου της ΑΕΚ δοκιμάζονται από ο μάνατζέρ του στη SportDay.

Πολύ δύσκολο έως απίθανο φαντάζει η ΑΕΚ να πάρει «πράσινο φως» από την UEFA για τη συμμετοχή της στα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης περιόδου. Σύμφωνα με τη SportDay, η επιτροπή financial fair play της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στον πρώτο έλεγχο που είχε κάνει στην ΠΑΕ το φθινόπωρο είχε διαπιστώσει μία «τρύπα» 20 εκατ. ευρώ. Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην πειθαρχική επιτροπή της UEFA, που σύντομα θα καλέσει την «Ένωση» σε απολογία.

Η ΑΕΚ θα πρέπει να πείσει με τη σειρά της την UEFA πως μπορεί να καλύψει τα χρέη, αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα τα καταφέρει. Θα πρέπει είτε να υπάρξει άμεσα αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και εισροή ρευστού που θα εξαλείψει αν όχι όλα τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος των χρεών ή να μπουν χρήματα στα ταμεία από κάποιες πωλήσεις παικτών σε ένδειξη καλής θέλησης και προσπάθειας ισοσκελισμού των εσόδων-εξόδων. Η «Ένωση» θα ποντάρει από την πλευρά της στη δραστική μείωση του κόστους της ομάδας και στα χρήματα που ελπίζει να βάλει σύντομα στα ταμεία της από την υπόθεση Ψωμιάδη προκειμένου να πείσει την UEFA πως βρίσκεται στο δρόμο της εξυγίανσης, όμως μοιάζει πολύ δύσκολο να βρει ανταπόκριση.

Εξάλλου, η προθεσμία για την αποστολή των εγγράφων στην UEFA για την αδειοδότηση των ομάδων για το νέο πρωτάθλημα λήγει στις 31 Μαρτίου. Εκεί ο κίνδυνος να μην πάρει άδεια η ΑΕΚ είναι μικρότερος, αφού και περισσότερο χρόνο έχει στη διάθεσή της, αλλά και τα κριτήρια θα γίνουν «ηπιότερα» έπειτα από συνεννόηση της ΕΠΟ με τη Σούπερ Λίγκα, καθώς πολλές ελληνικές ομάδες είναι σε δυσχερή θέση.

Προπονεί και τους «μικρούς»

Τα άδεια ταμεία υποχρεώνουν την ΑΕΚ να αναζητήσει ποδοσφαιριστές εκ των έσω. Σε αυτή την προσπάθεια, ο Νίκος Κωστένογλου είχε χθες συνάντηση με τους ποδοσφαιριστές όλων των ποδοσφαιρικών τμημάτων και ανέλυσε τον τρόπο που επιθυμεί να λειτουργούν. Παράλληλα, προκειμένου να έχει μεγαλύτερη επαφή και καλύτερη εικόνα των παικτών, θα προπονεί από μία φορά την εβδομάδα την ομάδα Κ20 του Ντανιέλ Μπατίστα και Κ17 του Μανώλη Παπαδόπουλου.

* Ο τιμωρημένος Σιαλμάς και οι τραυματίες Γκούντγιονσεν και Εγγλέζου είναι τα δύο προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νίκος Κωστένογλου για το ματς του ερχόμενου Σαββάτου με τη Skoda Ξάνθη. Αναμένεται να επανέλθουν οι Λυμπερόπουλος, Βάργκας και Αραμπατζής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x