Δελτία Τύπου

Χ. Σωτηρακόπουλος: «Το χρωστούσα στον εαυτό μου»

Το νέο του βιβλίο, της «Κυριακής τα είδωλα» παρουσίασε στο βιβλιοπωλείο DISCOVER της Πάτρας, ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος. Πρόκειται για ένα ταξίδι σε πρόσωπα και ομάδες, που ξεχώρισαν στη διαδρομή του Ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και σε γεγονότα που έζησε ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια.

Το νέο του βιβλίο, της «Κυριακής τα είδωλα» παρουσίασε στο βιβλιοπωλείο DISCOVER της Πάτρας, ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος. Πρόκειται για ένα ταξίδι σε πρόσωπα και ομάδες, που ξεχώρισαν στη διαδρομή του Ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και σε γεγονότα που έζησε ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια.

Για το βιβλίο μίλησαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτων Μαρλαφέκας, και ο Μίμης Σπεντζόπουλος, μέλος της μεγάλης Παναχαϊκής. Δεν μπόρεσε να παρευρεθεί ο Κώστας Πετρόπουλος, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο ιδιοκτήτης του ΣΠΟΡ FM Πάτρας, Σπύρος Μπουλής.

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Χρήστος Σωτηρακόπουλος, στο τρίτο κατά σειρά βιβλίο του, ανέλαβε να ξεναγήσει τους προσκεκλημένους στα μονοπάτια του.

«Χαίρομαι κάθε φορά που έρχομαι στην Πάτρα. Οι ερωτήσεις μου πάντα όταν μιλούσα για την πόλη αυτή ήταν τι κάνει ο Β. Στραβοπόδης, ο Α. Μιχαλόπουλος και άλλους παλιούς παίκτες της μεγάλης Παναχαϊκής. Αυτή είναι η δύναμη του αθλητισμού. Να νιώθεις οικεία με κάποιον άνθρωπο ακόμα και αν δεν τον έχεις γνωρίσεις ποτέ. Τον τίτλο του βιβλίου τον εμπνεύστηκε η συνεργάτης μου στο ραδιόφωνο, Εύη Μάνου. Της Κυριακής τα είδωλα είναι ένα τίτλος που ταίριαζε απόλυτα στην συνείδησή μου. Αυτό που ζούσα και ζω κάθε Κυριακή στο γήπεδο. Το θέμα στο νέο μου βιβλίο το χρωστάω στον εαυτό μου και σ’ αυτούς που μου έμαθαν να πηγαίνω στο γήπεδο. Θυμάμαι με πήγαιναν στον Απόλλωνα στο γήπεδο της Ριζούπολης, αλλά έτυχε να βρεθώ και σε 4-5 παιχνίδια της Παναχαϊκής, αλλά εκτός έδρας, όπως με τον Ολυμπιακό. Η πρώτη μου μετάδοση ήταν στο Περούτζια – Άρης (0-3) και θυμάμαι ότι πήγα εγώ γιατί κανένας συνάδερφος δεν ήθελε να πάει. Το θεώρησα καλό σημάδι. Η σημαντικότερη στιγμή μου ήταν ο τελικός του EURO 2004.

Τα βράδια που έγραφα το βιβλίο μου ταξίδευα. Όταν γράφεις το βράδυ, ταξιδεύεις… Το βιβλίο δεν είναι τηλεόραση, ούτε εφημερίδα και θα μπορεί κάποιο να το αναζητήσει έπειτα από 15 – 20 χρόνια.
»

Από την πλευρά του ο Μίμης Σπεντζόπουλος, τόνισε: «Εύχομαι η Παναχαϊκή να βρει τον δρόμο της στην μεγάλη κατηγορία, εκεί όπου ανήκει. Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος δεν χρειάζεται συστάσεις, έχει γράψει πολλά πράγματα και κυρίως απλά και λαϊκά. Μέσα από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο ξέρει τι θα πει απλότητα του ποδοσφαίρου. Από τότε που γεννήθηκε ζει γι’ αυτό. Του εύχομαι να έχει υγεία, να συνεχίσει να γράφει και τον ευχαριστώ γιατί μ’ αυτό το βιβλίο με ταξίδεψε 30 χρόνια πίσω, που έτυχε να είμαι μέλος της μεγάλης Παναχαϊκής».

Ο Πλάτων Μαρλαφέκας, συμπλήρωσε από την μεριά του: «Χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που εκδίδουν βιβλία σ’ αυτήν την δύσκολη εποχή. Διαβάζω τις σελίδες του βιβλίου και ταξιδεύω και εγώ 20 – 30 χρόνια πίσω… Θα το έχω σίγουρα στην βιβλιοθήκη του σπιτιού μου και όταν ο γιος μου μεγαλώσει θα αρχίσει να καταλαβαίνει πως είναι το παιχνίδι της ζωής. Όταν είδα τον τίτλο, αμέσως ταξίδεψα σε μια άλλη εποχή. Νομίζω τα λέει όλα. Κάθε Κυριακή σπίτι μας μαζευόμασταν οικογενειακός και πηγαίναμε γήπεδο. Εκεί γνώρισα τα είδωλα της Κυριακής. Ήταν μια γιορτή για εμάς η νίκη της Παναχαϊκής».

Ο Σπύρος Μπουλής, συντονιστής της εκδήλωσης, διάβασε και την επιστολή που απέστειλε ο Κώστας Πετρόπουλος, ο γνωστός «Νουρέγιεφ» του Ελληνικού μπάσκετ. «Η Γνώση είναι αποτέλεσμα σκληρής, συστηματικής, μακροχρόνιας κι επίπονης προσπάθειας. Η βαθιά γνώση δυναμώνει την αυτοπεποίθησή μας κι μας προετοιμάζει να αντιμετωπίζουμε δύσκολα θεωρητικά προβλήματα. Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος είναι το απόλυτο παράδειγμα της βαθειάς γνώσης και της μεγάλης αυτοπεποίθησης.Η βαθιά γνώση βοηθάει να ανασύρουμε παλιές πληροφορίες από την βάση δεδομένων του εγκεφάλου.Πρέπει να έχεις πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό σου για να κάνεις ζωντανή εκπομπή και να απαντάς σε ερωτήσεις ιστορικό και θεωρητικού επιπέδου, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο μείς οι παλιοί θα θυμηθούμε και θα συγκινηθούμε με τις αναμνήσεις και οι νέοι θα μάθουν την ιστορία ενός αθλήματος που αγαπούν πολύ».

Στην εκδήλωση, έδωσαν το παρών και οι παλιές δόξες της Παναχαϊκής, Πέτρος Λεβεντάκος, Βασίλης Στραβοπόδης, Σπύρος Σανδραβέλης, Δημήτρης Κύζας και οι κ.κ. Α. Πλιάτσικας, Δ. Τσαούσογλου, Κ. Καλπουζάνης, Δ. Μπαλαφούτης, Δ. Σαρρής.

Επιμέλεια: Νίκος Παπαστεφανάτος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x