Inside Sports με τον Βασίλη Σαμπράκο

Η κυβέρνηση ισοπεδώνει τον επαγγελματικό αθλητισμό

Η τελευταία ανακοίνωση του ΠΣΑΠ, που έχει τη μορφή προειδοποίησης για την απόφαση των ποδοσφαιριστών της Β’ και Γ’ Εθνικής να μην ξαναπαίξουν αν, τουλάχιστον, δεν ασφαλιστούν από την Ενωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ κατηγορίας, τη γνωστή ΕΠΑΕ είναι μια καθαρή απόδειξη της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στον κόσμο του «επαγγελματικού» και ημιεπαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Η τελευταία ανακοίνωση του ΠΣΑΠ, που έχει τη μορφή προειδοποίησης για την απόφαση των ποδοσφαιριστών της Β’ και Γ’ Εθνικής να μην ξαναπαίξουν αν, τουλάχιστον, δεν ασφαλιστούν από την Ενωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ κατηγορίας, τη γνωστή ΕΠΑΕ είναι μια καθαρή απόδειξη της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στον κόσμο του «επαγγελματικού» και ημιεπαγγελματικού ποδοσφαίρου. Η κρίση έχει φέρει κλίμα που είναι πιο εύκρατο από ποτέ για την καλλιέργεια του «1 ημίχρονο, 2 τελικό» ποδοσφαίρου. Οι ποδοσφαιριστές είναι πιο ευάλωτοι από ποτέ. Δεν πρόκειται απλώς για έναν κίνδυνο. Πρόκειται για μια πραγματικότητα.

Και τι κάνει η κυρία κυβέρνηση για όλο αυτό; Πώς δείχνει ότι τη νοιάζει; Την ίδια ώρα που δημοσίως, μέσα από τα λόγια και τη δράση των Γερουλάνου – Μπιτσαξή – Νικητιάδη ισχυρίζεται ότι τη νοιάζει και την ενδιαφέρει η πάταξη της διαφθοράς, η ίδια φρόντισε να φτιάξει νόμο που εμποδίζει τις αναγνωρισμένες παγκοσμίως και εισηγμένες στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια του πλανήτη πολυεθνικές στοιχηματικές εταιρείες να λειτουργήσουν νόμιμα στην Ελλάδα και κατόρθωσε να φτιάξει ένα περιβάλλον που ευνοεί όλες τις παράνομες βιοτεχνίες στοιχήματος, δηλαδή τα ερασιτεχνικά μπουκάδικα που στήνονται στα καφενεία όλης της χώρας και παράγουν βαρέλια μαύρου χρήματος καθημερινά.

Τι έκαναν οι φωστήρες της κυβέρνησης; Εδωσαν την ευκαιρία σε μαγαζιά που δεν ονειρεύονταν ποτέ ότι μπορεί να λειτουργήσουν νομότυπα, δηλαδή με μια νομιμοφανή βιτρίνα, να αποκτήσουν άδεια νόμιμης λειτουργίας στην Ελλάδα. Τους έλυσε τα χέρια, για να έχουν πάνω τους την άδεια του κράτους, παρουσιάζοντας έναν εικονικό τζίρο, την ώρα που ρουφούν το μαύρο χρήμα με μπακάλικα μπλοκάκια και μαύρες σακούλες απορριμμάτων.

Και όχι μόνο. Χάρη στον νόμο που πέρασε, η κυβέρνηση κράτησε έξω από το παιχνίδι τα μεγαλύτερα στοιχηματικά brands του πλανήτη, και έκανε χώρο για τους αεριτζήδες, οι οποίοι πλέον έχουν το γήπεδο ελεύθερο για να παίξουν τη μπάλα τους.

Και αυτή, είναι μόνο μια πτυχή, μόνο μια συνέπεια αυτού του εγκλήματος που διαπράττει η κυβέρνηση. Αν δεν καταφέρει να το αντιληφθεί συντόμως, η ζημιά που θα κάνει στην διαλυμένη αγορά των Μέσων Ενημέρωσης θα είναι τόσο μεγάλη, που θα κοστίζει τη ζωή τους. Το ένα κακό θα φέρει το άλλο. Και η κατάληξη του ντόμινο θα φέρει την πλήρη ισοπέδωση του επαγγελματικού αθλητισμού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x