Βόλεϊ

Όταν «μιλάει» η εμπειρία του Λάιου

Ο γνωστός προπονητής βόλεϊ και κορυφαίος πασαδόρος όλων των εποχών στην Ελλάδα, Γιάννης Λάιος, βρέθηκε στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ, προσκεκλημένος του Κώστα Χατζηδημητρίου.

Ο γνωστός προπονητής βόλεϊ και κορυφαίος πασαδόρος όλων των εποχών στην Ελλάδα, Γιάννης Λάιος, βρέθηκε στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ, προσκεκλημένος του Κώστα Χατζηδημητρίου.

Ήρεμος, όπως άλλωστε υπήρξε ως αθλητής, με βαθύτατη γνώση των μυστικών του βόλεϊ, κράτησε το ενδιαφέρον των σπουδαστών και τους τόνισε το πόσο σημαντικό είναι -ως δημοσιογράφοι- να παραμείνουν αντικειμενικοί και να προσεγγίζουν με μεγάλη προσοχή τα διάφορα γεγονότα που θα συναντήσουν κατά τη διάρκεια της καριέρας τους.

Αναφέρθηκε στην πορεία του αθλήματος, το πότε δημιουργήθηκε η Διεθνής Ομοσπονδία Βόλεϊ (FIVB) καθώς και το πότε έκανε την εμφάνισή του στην Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε και στις διακρίσεις των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων Ανδρών και Γυναικών. Εξήγησε με απλά και κατανοητά λόγια τους κανονισμούς και τις αλλαγές που υπέστη το σπορ κατά την διάρκεια των ετών, αλλά και για την εμφάνιση του παίκτη λίμπερο τα τελευταία χρόνια.



Ενημέρωσε συνοπτικά για τις διαστάσεις του γηπέδου, πόσο πρέπει να είναι το ύψος του φιλέ στις γυναίκες και στους άνδρες αντίστοιχα, για τις θέσεις αλλά και για τις αλλαγές που επιτρέπονται.

Τόνισε οτι τα στατιστικά στις ομάδες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο τόσο στο παιχνίδι όσο και στην σωστή προπόνηση και την αποτελεσματικότητα των παικτών.

Προς το τέλος της παρουσίας του δεν αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις των σπουδαστών, όπως για παράδειγμα στο ποια είναι κατά την γνώμη του η λύση για να σωθεί στην Α1 ο Παναθηναϊκός : «Μόνο εάν πάρουν ένα με δυο παίκτες θα μπορέσουν να μείνουν στην κατηγορία».

Σχετικά με το αν το βόλεϊ οδηγείται σε ερασιτεχνικό επίπεδο, απάντησε κατηγορηματικά: «Όχι, θεωρώ πως δεν πρόκειται να διαλυθεί. Ερασιτέχνης είσαι όταν δεν αμείβεσαι για αυτό που κάνεις».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x