Κύπελλο Ελλάδας

Ξαναχτύπησε και… χτύπησε!

Με τον συνήθη ύποπτο, Μάρκο Πάντελιτς, να πετυχαίνει δύο γκολ (10', 56') και τον Νταβίντ Φουστέρ άλλο ένα (21'), ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα του Θρασύβουλου με σκορ 3-0 στο «Καραϊσκάκη» και προκρίθηκε στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας. Αγωνία για την κατάσταση του Σέρβου που χτύπησε στο αριστερό γόνατο και αποχώρησε με φορείο. .

Με τον συνήθη ύποπτο, Μάρκο Πάντελιτς, να πετυχαίνει δύο γκολ (10', 56') και τον Νταβίντ Φουστέρ άλλο ένα (21'), ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα του Θρασύβουλου με σκορ 3-0 στο «Καραϊσκάκη» και προκρίθηκε στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αγωνία για την κατάσταση του Σέρβου φορ που χτύπησε στο αριστερό γόνατο και αποχώρησε με φορείο. Επέστρεψε ο Ιμπαγάσα.

Πώς ξεκίνησε:

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε «φρέσκαρε» τον Ολυμπιακό, αλλά οι πολλές αλλαγές του Βάσκου δεν ήταν έκπληξη. Κανείς όμως δεν μπορεί να πει το ίδιο για την παρουσία των… φευγάτων Γέστε και Χαβίτο (ειδικά για τον πρώτο) στην ενδεκάδα.

Πιο αναλυτικά, τερματοφύλακας ήταν ο Μέγιερι, με τον Χαβίτο στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Ποτουρίδη στο αριστερό, ενώ ο Παπαδόπουλος και ο Παπάζογλου συνέθεσαν το δίδυμο των στόπερ. Αμυντικό χαφ ήταν ο Μοδέστο, με τους Γέστε και Φουστέρ σε πιο δημιουργικό ρόλο μπροστά του, ενώ ο Πάντελιτς ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης έχοντας στα άκρα τον Αμπντούν και τον Μόνχε.



Στο …κρύο Καραϊσκάκη λόγω καιρικών συνθηκών και των αρκετών άδειων καθισμάτων, ο -προερχόμενος από την εμφάνιση… δράμα στο «Καυτανζόγλειο»- Ολυμπιακός δεν είχε περιθώρια για να δώσει εκ νέου δικαιώματα. Με αποφασιστικότητα και την απαιτούμενη αποτελεσματικότητα στην επίθεση έδωσε στον Θρασύβουλο από νωρίς να καταλάβει ότι δεν θα βοηθήσει να συνεχιστεί ο μύθος που θέλει το Κύπελλο να αποτελεί «τον θεσμό των εκπλήξεων».

Ο Μάρκο Πάντελιτς και ο Νταβίντ Φουστέρ φρόντισαν γι’ αυτό. Ο Σέρβος φορ με δυο τέρματα και ο Ισπανός μέσος συμπαραστάτης του, με άλλο ένα, «καθάρισαν» για τους «ερυθρόλευκους». Με σωστές τοποθετήσεις και κάνοντας αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα, να τελειώνει τις φάσεις, ο Σέρβος μεγάλωσε τον λογαριασμό του.

Στο 10ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Αμπντούν και με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 56’ το μόνο που άλλαξε ήταν ο δημιουργός, με τον Μοδέστο να τον «σημαδεύει» κι αυτόν να «εκτελεί» στην κλειστή γωνία του Καζμερίδη. Ενδιάμεσα ο Φουστέρ, μετά από καλή εναλλαγή της μπάλας και τελικό αποδέκτη τον ίδιο, είχε βάλει και το δικό του όνομα στον πίνακα των σκόρερ.

Τη χαρά όμως για την πρόκριση μετρίασε ο τραυματισμός του Πάντελιτς. Το σκληρό παιχνίδι των φιλοξενούμενων είχε ως συνέπεια να βγει νοκ-άουτ ο άσος του Ολυμπιακό, με έντονες ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατο.

Το φιλμ του αγώνα από το sport-fm.gr:





Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Χαβίτο, Παπαδόπουλος (74’ Βαλεριάνος), Παπάζογλου, Ποτουρίδης, Μοδέστο (66’ Μακούν), Γέστε, Φουστέρ, Αμπντούν, Μόνχε, Πάντελιτς (59’ λ.τρ. Ιμπαγάσα).

Στον πάγκο: Δασκαλάκης, Μαρκάνο, Φετφατζίδης, Μιραλάς.

Θρασύβουλος (Λύσανδρος Γεωργαμλής): Καζμερίδης, Καλαμιώτης, Παγώνης, Βασιλείου (63’ Νικολάου), Σύρος, Ψιάνος, Ροκάστλ (78’ Βλάχος), Σταμπολζίεφ (46’ Βαγγελής), Ντακόλ, Σκόνδρας, Ζουμπουλάκης.

Στον πάγκο: Κακαράς, Μουκίδης, Μουτσέας, Καρράς.

Διαιτητής: Κoμίνης (Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Μαγιάνης (Άρτας), Δημητριάδης (Καστοριάς)
Γήπεδο: Καραϊσκάκη



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x