Αγγλία

«Κόκκινοι Σεΐχηδες»!

Η Λίβερπουλ με αρχηγό, ηγέτη και σκόρερ τον Στίβεν Τζέραρντ άλωσε το «Έτιχαντ» επικρατώντας της Μαν.Σίτι με σκορ 1-0 στον πρώτο από τους δύο αγώνες των ημιτελικών του Κάρλινγκ Καπ και πήρε το πάνω χέρι για την πρόκριση. Δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα για τη Σίτι σε 4 μέρες μετά τον αποκλεισμό από τη Γιουνάιτεντ στο Κύπελλο.

Η Λίβερπουλ με αρχηγό, ηγέτη και σκόρερ τον Στίβεν Τζέραρντ άλωσε το «Έτιχαντ» επικρατώντας της Μαν.Σίτι με σκορ 1-0 στον πρώτο από τους δύο αγώνες των ημιτελικών του Κάρλινγκ Καπ και πήρε το πάνω χέρι για την πρόκριση. Δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα για τη Σίτι σε 4 μέρες μετά τον αποκλεισμό από τη Γιουνάιτεντ στο Κύπελλο.

Α΄ Ημίχρονο

Ένα ολοκληρωτικό πρώτο τέταρτο υπέρ της είχε η Λίβερπουλ στο παιχνίδι με τον Τζο Χαρτ να είναι ο μόνος διασωθείς από την τρικυμία των γηπεδούχων, αλλά να μην είναι ούτε αυτός αρκετός. Αρχικά απέκρουσε το τετ-α-τετ του Κάρολ στο 5’, δύο φορές εκτινάχθηκε στη γωνία και αποσόβησε το γκολ στα γωνιακά σουτ των Τζέραρντ και Ντάουνινγκ, αλλά στο 13΄ είδε την εστία του να παραβιάζεται από πέναλτι.

Ο Σάβιτς ανέτρεψε τον Άγκερ, ο Τζέραρντ ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Το χαρακτηριστικό της αναμέτρησης είναι ότι το πρώτο σουτ της Σίτι έγινε στο 16΄ και αυτό άουτ, με τους «κόκκινους» να ελέγχουν το ματς μέχρι το 25΄. Νωρίτερα έχασαν τον Σπίρινγκ που τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Άνταμ.

Στο επόμενο 20λεπτο η Σίτι αρχικά ισορρόπησε το ματς ενώ στη συνέχεια άρχισε να επιβάλει το ρυθμό της και σε αυτό βοήθησε ιδιαίτερα η αντικατάσταση του αρνητικού Μπαλοτέλι από τον Νασρί. Ο Ιταλός επιθετικός έφυγε κατευθείαν για τα αποδυτήρια, ενώ οι Γάλλος οργάνωσε πολύ καλύτερα το παιχνίδι και απείλησε με σουτ στο 43’. Στο 45’ μάλιστα οι «πολίτες» έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους στο ματς. Ο Ρίτσαρντς πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του γύρισε στον Μίλνερ μέσα στην περιοχή όμως ο τελευταίος σούταρε άουτ.

Β’ Ημίχρονο

Οχυρωμένη πίσω παρουσιάστηκε στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου η Λίβερπουλ. Όλη η ομάδα ήταν παρατεταγμένη έξω από τη μεγάλη περιοχή και η Σίτι προβληματιζόταν αρκετά για να καταφέρει να κάνει κάποια τελική ενέργεια, αλλά είχε πλέον την κατοχή της μπάλας. Μέχρι το 60’ πάντως κατάφερε δύο φορές να βρεθεί κοντά στο σκορ. Στην πρώτη ο Κέλι έβγαλε με λάθος γύρισμα τον Αγουέρο τετ-α-τετ- στα πλάγια με τον Αργεντινό να αστοχεί και λίγο αργότερα ο Ρέινα απέκρουσε ενστικτωδώς την κεφαλιά του Ρίτσαρντς.

Οι «πολίτες» ανέβασαν και άλλο την απόδοσή τους, πίεζαν ασφυκτικά, όμως οι «κόκκινοι» είτε με τον έναν τρόπο είτε με τον άλλο έστω και τελευταία στιγμή έδιωχναν την μπάλα από την περιοχή τους. Έτσι η μπάλα έφτανε στον Ρέινα μόνο με σουτ εκτός περιοχής. Μία φορά από τον Αγουέρο και μία από τον Νασρί.

Η πίεση συνεχίστηκε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης χωρίς όμως τη μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους που γνώρισαν τη δεύτερη διαδοχική εντός έδρας ήττα μετά από αυτή της Κυριακής από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο, οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι κινδυνεύουν να αποκλειστούν τώρα και από το Κάρλινγκ Καπ.

Συνθέσεις Ομάδων

Μαν.Σίτι: Χαρτ, Ρίτσαρντς, Σάβιτς, Λέσκοτ, Κλισί, Μπάρι, Ντε Γιονγκ (72’ Κολάροφ), Α.Τζόνσον (66’ Τζέκο), Μίλνερ, Μπαλοτέλι (39’ Νασρί), Αγουέρο

Πάγκος: Παντίλιμον, Ζαμπαλέτα, Ονουόχα, Χάργκριβς

Λίβερπουλ: Ρέινα, Τζόνσον, Άγκερ, Σκρτελ, Κέλι, Ντάουνινγκ (59’ Ενρίκε), Τζέραρντ, Σπίρινγκ (23’ Άνταμ), Χέντερσον, Μπέλαμι (80’ Κάραγκερ), Κάρολ

Πάγκος: Ντόνι, Κόατς, Κάουτ, Σέλβεϊ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x