Γενικά

Μπάγεβιτς: «Ήταν ένας δάσκαλος»

Για τον μεγάλο δάσκαλο του Γιουγκοσλαβικού ποδοσφαίρου, , μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός, ο οποίος υπήρξε ο βασικός φορ της εθνικής ομάδας την εποχή που ο εκλιπών καθόταν στον πάγκο της, τόνισε πως είχε το χάρισμα να παίρνει το 100% από τους ποδοσφαιριστές του.

Για τον μεγάλο δάσκαλο του Γιουγκοσλαβικού ποδοσφαίρου, Μίλαν Μίλιανιτς, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός, ο οποίος υπήρξε ο βασικός φορ της εθνικής ομάδας την εποχή που ο εκλιπών καθόταν στον πάγκο της, τόνισε πως είχε το χάρισμα να παίρνει το 100% από τους ποδοσφαιριστές του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς:

«Ο Μίλια, όπως τον φωνάζαμε εμείς, ήταν βαριά άρρωστος τα τελευταία δέκα χρόνια. Άφησε μεγάλη κληρονομιά στο ποδόσφαιρο της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Σαν προπονητής πήγε την εθνική ομάδα σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα. Ήταν πολύ καλός οικογενειάρχης και από τους λίγους ανθρώπους που μπορούσε να πλησιάσει τους παίκτες και να πάρει το 100% των δυνατοτήτων τους».

«Στη Βραζιλία πήγαμε στο μίνι Μουντιάλ και ήρθαμε τρίτοι, ενώ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας το 1974, αν δεν είχαμε κάποια εσωτερικά προβλήματα θα μπορούσαμε να πάμε πολύ καλύτερα. Είχαμε τόσο καλούς παίκτες που θα έπρεπε να πάμε ακόμη πιο μακριά. Είχαμε καλούς εξτρέμ και πολύ γρήγορους παίκτες στα άκρα, κάτι που μας έκανε επικίνδυνους».

«Ήταν ένας δάσκαλος που τον αγαπούσε κάθε παίκτης. Δεν είχε αντίπαλο. Οι ποδοσφαιριστές τα έδιναν όλα για αυτόν», κατέληξε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς που ερωτηθείς για το αν θα τον δούμε σύντομα στον πάγκο κάποιας ελληνικής ομάδας απάντησε αρνητικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x