Euroleague

Προσεχώς και… νικητής!

Η εμφάνιση του Ολυμπιακού μέχρι τα μέσα του 4ου δεκαλέπτου του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ, παρά την ήττα με σκορ 86-78, δίνει το δικαίωμα στον Ντούσαν Ίβκοβιτς και τον κόσμο των «ερυθρολεύκων» να αισιοδοξούν ότι τα καλύτερα έρχονται. Οι Ρώσοι μπορεί να πήραν το ροζ φύλλο στο ΣΕΦ στην πρεμιέρα του Top-16 της Ευρωλίγκας, ωστόσο η ελληνική ομάδα ήταν σαφώς βελτιωμένη και με στοιχεία στο παιχνίδι της που μέχρι τώρα της έλειπαν πολύ. Στην Τουρκία με την Γαλατασαράι το επόμενο ματς.

Η εμφάνιση του Ολυμπιακού μέχρι τα μέσα του 4ου δεκαλέπτου του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ, παρά την ήττα με σκορ 86-78, δίνει το δικαίωμα στον Ντούσαν Ίβκοβιτς και τον κόσμο των «ερυθρολεύκων» να αισιοδοξούν ότι τα καλύτερα έρχονται. Οι Ρώσοι μπορεί να πήραν το ροζ φύλλο στο ΣΕΦ στην πρεμιέρα του Top-16 της Ευρωλίγκας, ωστόσο η ελληνική ομάδα ήταν σαφώς βελτιωμένη και με στοιχεία στο παιχνίδι της που μέχρι τώρα της έλειπαν πολύ.

Όσα έβγαλε στο σημερινό ματς στο παρκέ η ομάδα του Ίβκοβιτς, μπορεί να μην αποδείχθηκαν αρκετά για να ρίξουν στο καναβάτσο την αήττητη, πανάκριβη ρωσική και εξαιρετικά ποιοτικά ομάδα, ωστόσο είναι σίγουρο ότι πλέον, με τους Λο και Ντόρσεϊ να προσφέρουν σε επιμέρους τομείς, τον Σπανούλη πάντα σε ηγετικό ρόλο αλλά και τους Άντιτς, Σλούκα, Γκετσεβίτσιους να βρίσκουν ρόλο και να δίνουν πολύτιμες λύσεις στην επίθεση, η ομάδα αυτή μπορεί να παρουσιάσει κάτι πολύ καλύτερο από αυτά που έδειξε στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης.

Στα συν για τους Πειραιώτες, η ενέργεια, η ταχύτητα και το πολύ καλό passing game σε ένα μεγάλο διάστημα του αγώνα. Στα πλην, η έλλειψη συγκέντρωσης στα τελευταία λεπτά και τα πολλά λάθη στην επίθεση.

Για τους Ρώσους, ο Κρίστιτς, ο Κιριλένκο και ο Κριάπα ήταν οι κορυφαίοι παίζοντας πολύ με την μπάλα κοντά στο καλάθι και εκμεταλλευόμενοι το χαμηλό σχήμα (Χάινς, Πρίντεζης) που είχε ο Ίβκοβιτς στο παρκέ για αρκετή ώρα.

Το ματς:

Ο Ίβκοβιτς έριξε στο παρκέ στο ξεκίνημα Άντιτς και Ντόρσεϊ μέσα στην ρακέτα ώστε να ελέγξει όσο το δυνατόν καλύτερα τα ριμπάουντ αλλά και να στείλει την μπάλα εκεί στην επίθεση. Το ασφυκτικό μαρκάρισμα του Μάντζαρη στον Τεόντοσιτς, είχε βγάλει στα πρώτα λεπτά τον Σέρβο από το ματς ενώ και η γενικότερη αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού ήταν καλή, κρατώντας τους Ρώσους στους 11 πόντους στα πρώτα 6.30΄.

Οι λύσεις για τους «ερυθρόλευκους» στην επίθεση όταν το πράγμα… κόλλαγε, ήρθαν από Σπανούλη, Πελεκάνο και Σλούκα έξω από την γραμμή τριών πόντων και το 21-22, στο τέλος της περιόδου, αντικατόπτριζε την εικόνα του ματς.

2η περίοδος:

Το δεκάλεπτο άρχισε ιδανικά για τον Ολυμπιακό, με τον Σλούκα να ευστοχεί σε μακρινό σουτ τριών πόντων… Το 4/4 στα σουτ, επέτρεπε στους «ερυθρόλευκους» να έχουν το παιχνίδι στην ισοπαλία αλλά αν έλλειπαν και τα 7 λάθη τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.

Το χαμηλό σχήμα έφερε καλή κυκλοφορία της μπάλας που είχε ως αποτέλεσμα οι παίκτες του Ολυμπιακού να βρίσκουν την σωστή πάσα προς το καλάθι και σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές αμυντικές προσπάθειες του Χάινς, είχαν δημιουργήσει στους «ερυθρόλευκους» τις προϋποθέσεις να πάνε το ματς εκεί που το ήθελαν (36-38).

Η «ερυθρόλευκη» μηχανή έξω από τα 6.75 ήταν εκπληκτική και με τον Γκετσεβίτσιους να σκοράρει και να κάνει το 7/8 σου τριών πόντων για την ελληνική ομάδα, ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα ξανά (42-40).

Αμυντικά, η εξαιρετική προσπάθεια στην περιφέρεια είχε ως αποτέλεσμα τα λάθη της ΤΣΣΚΑ στην κυκλοφορία της μπάλας κάτι που έδωσε την ευκαιρία στην ελληνική ομάδα να κάνει το 44-40 σε δευτερεύοντα αιφνιδιασμό. Αυτό ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

3η περίοδος:

Το γρήγορο 4-0 της ΤΣΣΚΑ που οφειλόταν στην κακή άμυνα και τα λάθη του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα έφεραν ξανά το ματς σε ισορροπία στο σκορ. Εντωμεταξύ, το τρίτο φάουλ του Ντόρσεϊ, είχε ως αποτέλεσμα να περάσει στο παρκέ ξανά ο Χάινς που ήταν ο κορυφαίος στο δεύτερο δεκάλεπτο. Βέβαια, αυτή τη φορά η άμυνα των Ρώσων είχε προσαρμοστεί πάνω του και τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα για τον Αμερικανό.

Ο Ίβκοβιτς διατηρούσε το κοντό σχήμα στο παρκέ και ο Ολυμπιακός έμενε κοντά στο σκορ μέχρι που ο Τεόντοσιτς «πυροβόλησε» για το 55-48. Η αντίδραση για μία ακόμα φορά ήταν εξαιρετική και ο Γκετσεβίτσιους με τον δέκατο πόντο του έκανε το 55-51. Τα τελευταία δευτερόλεπτα της περιόδου άνηκαν στον Σπανούλη που με καλάθι και φάουλ έκανε το 58-62 που ήταν και το σκορ με το οποίο έληξε η περίοδος.

4η περίοδος:

Ο Ίβκοβιτς έριξε στο παρκέ στην τελευταία περίοδο και τον Λο προκειμένου να δώσει μία… παραπάνω διάσταση στην επίθεση της ομάδας του. Ο Χάινς είχε πρόβλημα απέναντι στον πολύ ψηλότερο Κρίστιτς και έτσι η επιστροφή στο παρκέ του Γλυνιαδάκη ήταν λογική με το σκορ στο 58-64. Το πρώτο καλάθι του Λο με τα ερυθρόλευκα ήταν εντυπωσιακό αλλά και ουσιαστικό και το 60-64 ήταν γεγονός.

Η τεχνική ποινή στον Ίβκοβιτς, έδωσε στους Ρώσους την ευκαιρία να πάνε στο +6 αν και οι αποφάσεις της διαιτησίας αρκετές φορές ήταν λανθασμένα σε βάρος του Ολυμπιακού.

Οι πολλές εύστοχες βολές των παικτών της ΤΣΣΚΑ αλλά και οι βεβιασμένες επιθέσεις των «ερυθρόλευκων», ανέβασαν την διαφορά στους 9 πόντους, στα μισά της περιόδου.

Η συγκέντρωση των παικτών του Ίβκοβιτς χάθηκε για λίγο και το ματς έφυγε από τα χέρια τους… Κόντρα στην ΤΣΣΚΑ αυτό ήταν αρκετό για να χαθεί και η νίκη. Ακόμα και όταν το ματς έφτασε στους 5 πόντους, 82-77, 40΄΄ πριν το τέλος, η κούραση και η έλλειψη καθαρού μυαλού των «ερυθρόλευκων» δεν τους επέτρεψε να διεκδικήσουν την νίκη. Το τελικό 78-86 άφησε τους Πειραιώτες με καλή γεύση για την εμφάνιση και τον κόσμου που συγκεντρώθηκε στο ΣΕΦ, με την ελπίδα ότι τα καλύτερα έρχονται…

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 44-40, 58-62, 78-86

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 13, Άντιτς 13, Σπανούλης 11, Ντόρσεϊ 2, Πελεκάνος 3, Γκετσεβίτσιους 14, Γλυνιαδάκης 1, Πρίντεζης, Παπανικολάου 6, Μάντζαρης 1, Σλούκας 8, Λο 2

ΤΣΣΚΑ (Καζλάουσκας): Τεόντοσιτς 8, Λαβρίνοβιτς, Σισκάουσκας 12, Κρίστιτς 18, Κιριλένκο 11, Βορόνοφ, Βοροντσέβιτς, Σβεντ 7, Καούν 4, Κριάπα 16, Γκόρντον 10

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x