Euroleague

ΞεχΑΡΜΑΝΙασε

Όταν προ ημερών ο Ομπράντοβιτς τόνιζε ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μία νίκη με μεγάλη διαφορά για να πάρει τα πάνω του σίγουρα δεν είχε κατά νου το παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο. Ωστόσο οι «πράσινοι» πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση κυρίως στο πρώτο μισό της αναμέτρησης επικράτησαν με επιβλητικό τρόπο της ιταλικής ομάδας με 78-57, για την πρώτη αγωνιστική του 7ου ομίλου του Top 16 της Euroleague.

Όταν προ ημερών ο Ομπράντοβιτς τόνιζε ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μία νίκη με μεγάλη διαφορά για να πάρει τα πάνω του σίγουρα δεν είχε κατά νου το παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο. Ωστόσο οι «πράσινοι» πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση κυρίως στο πρώτο μισό της αναμέτρησης επικράτησαν με επιβλητικό τρόπο της ιταλικής ομάδας με 78-57, για την πρώτη αγωνιστική του 7ου ομίλου του Top 16 της Euroleague.

Με συγκέντρωση στο παρκέ και παίζοντας εξαιρετική άμυνα οι «πράσινοι» πλήγωσαν τους πρώην τους… Φώτση και Νίκολας αλλά και τον Γιάννη Μπουρούση.

Κορυφαίος για τους πρωταθλητές Ευρώπης οι Σάτο και Λόγκαν στο πρώτο και δεύτερο μισό, αντίστοιχα. Όλοι οι παίκτες χρησιμοποιήθηκαν από τον "Ζοτς" και όλοι τους πρόσθεσαν τον όνομα τους στη λίστα των σκόρερ.

Ο Φώτσης μοναδικός παίκτης της Αρμάνι με διψήφιο αριθμό πόντων (10π.).

Το ματς

Η καλή μέρα από την αρχή φαίνεται

Με τρίποντο του Διαμαντίδη ξεκίνησε το παιχνίδι στο Μιλάνο. Ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα από την αρχή και φρόντιζε να το διατηρεί χάρις στην πολύ καλή αμυντική του λειτουργία. Ενδεικτικό της πίεσης των «πράσινων» ήταν τα έξι λάθη στα οποία υπέπεσαν οι παίκτες του Σκαριόλο και οι μόλις 10 πόντοι οι οποίοι πέτυχαν στα πρώτα 10’. Την ίδια στιγμή με πρωταγωνιστή τον Μάικ Μπατίστ η ελληνική ομάδα αύξανε διαρκώς το προβάδισμά της φτάνοντας στο τέλος του δεκαλέπτου στο +14 (10-24).

Μπάμ και... Σάτο
Μουδιασμένο ήταν το ξεκίνημα των φιλοξενούμενων στην δεύτερη περίοδο. Το «τριφύλλι» χρειάστηκε περισσότερα από τρεισήμισι λεπτά για να σκοράρει αφήνοντας τους γηπεδούχους να μειώσουν στους δέκα (18-28). Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κάλεσε τάιμ άουτ προκειμένου να συνεφέρει τους παίκτες του, κίνηση που απέδωσε τα μέγιστα καθώς οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν σερί 9-0 και βρέθηκαν στο +19 (18-37). Ο Νίκολας με δύο διαδοχικά καλάθια μείωσε σε 23-37 όμως οι «πράσινοι» απάντησαν και πάλι οδηγώντας την ομάδα τους στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με πλεονέκτημα 20 πόντων (23-43). Ατού του Παναθηναϊκού στο δεύτερο δεκάλεπτο τα ριμπάουντ καθώς είχε 12 έναντι πέντε των Ιταλών, αλλά και ο Σάτο με εννέα πόντους. Κέρδος; Το τρίτο φάουλ με το οποίο χρεώθηκε ο Γιάννης Μπουρούσης 1’20’’ πριν το ημίχρονο.

Τίποτα δεν τον σταματά

Πονοκέφαλος για τον Ομπράντοβιτς προέκυψε στο τρίτο δεκάλεπτο με τον Μάικ Μπατίστ να χρεώνεται νωρίς με το τρίτο του φάουλ, πράγμα που ανάγκασε τον Σέρβο κόουτς να τον αποσύρει στον πάγκο. Αυτό ωστόσο δεν πτόησε του «πράσινους» που συνέχισαν να δείχνουν στην Αρμάνι ποιος είναι το αφεντικό. Με οδηγό τον Ντέιβιντ Λόγκαν που πέρασε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός βρέθηκαν ακόμα και στο +28 (30-58), με τον Κουκ να μειώνει στο τέλος της περιόδου με γκολ φάουλ σε 33-58.

Μια τυπική διαδικασία

Αναμενόμενη η χαλάρωση των πρωταθλητών Ευρώπης στο τελευταίο δεκάλεπτο, με το παιχνίδι να γίνεται πιο ελεύθερο και τις άμυνες λιγότερο πιεστικές. Αυτό επέτρεψε στους παίκτες του Σέρτζιο Σκαριόλο να ροκανίσουν σταδιακά τη διαφορά -που έφτασε ακόμα και στο +29 (33-62)- ρίχνοντάς την κάτω από τους 20 πόντους (55-74). Τελικά ο Νικ Καλάθης με λέι απ διαμόρφωσε το τελικό 78-57.



Τα δεκάλεπτα: 10-24, 23-43, 33-58, 57-78


Αρμάνι Μιλάνο (Σκαριόλο): Τζιακέτι 4, Μαντσινέλι , Φώτσης 10, Κουκ 6 (1), Νίκολας 5 (1), Ρόκα 8, Φιλόι 6, Μπουρούσης 6, Μέλι 2, Αμάτο, Τζεντίλε 7, Ραντόσεβιτς.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 4 (7 ριμπάουντ), Περπέρογλου 6 (2), Μπατίστ 10, Λόγκαν 12, Σάτο 11 (1), Τσαρτσαρής 3 (1), Διαμαντίδης 5 (1), Βουγιούκας 8, Καλάθης 5, Σμιθ 4, Καϊμακόγλου 4, Γιασικεβίτσιους 6.

Δείτε πως εξελίχθηκε σε real time από το www.sport-fm.gr η αναμέτρηση:




Επιμέλεια: Φλώρα Μιχαλοπούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x