Μουσική

«Έφυγε» η θρυλική Etta James

Ένας πραγματικός θρύλος της μουσικής, η ανεπανάληπτη Etta James έφυγε από τη ζωή λίγες μέρες πριν κλείσει τα 74 χρόνια της, όπως μετέδωσε το CNN. Γεννημένη στις 25 Ιανουαρίου 1938 τα είδε και τα έκανε όλα. Πολυβραβευμένη, με εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων αλλά και δέσμια για πολλά χρόνια της ηρωίνης, την οποία και τελικά νίκησε, κατάφερε με τη μοναδική της φωνή και παρουσία να παντρέψει το Rhythm and Blues με το Rock ‘n Roll και κέρδισε μια θέση στο Hall of Fame και των δύο.

Ένας πραγματικός θρύλος της μουσικής, η ανεπανάληπτη Etta James έφυγε από τη ζωή λίγες μέρες πριν κλείσει τα 74 χρόνια της, όπως μετέδωσε το CNN.

Γεννημένη στις 25 Ιανουαρίου 1938 τα είδε και τα έκανε όλα.

Πολυβραβευμένη, με εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων αλλά και δέσμια για πολλά χρόνια της ηρωίνης, την οποία και νίκησε, κατάφερε με τη μοναδική της φωνή και παρουσία της να παντρέψει το Rhythm and Blues με το Rock ‘n Roll και κέρδισε μια θέση στο Hall of Fame και των δύο.



Το περιοδικό «Rolling Stone» την έχει συμπεριλάβει στις λίστες των 100 κορυφαίων φωνών και καλλιτεχνών του περασμένου αιώνα, αλλά ακόμη και αυτές οι διακρίσεις δεν είναι αρκετές για να περιγράψουν τον αντίκτυπο που είχε η παρουσία της στα μουσικά δρώμενα.



Ήρθε σε αυτόν τον κόσμο ως Jamesetta Hawkins, κόρη της 14χρονης τότε Dorothy που ποτέ δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του πατέρα και ως Miss Peaches θεωρείται (και είναι) η αυτοκράτειρα του R ‘n B.



«Τα περισσότερα από τα τραγούδια που έχω πει, έχουν κάτι το θλιμμένο, μια μελαγχολία. Δεν ξέρω γιατί. Για την ακρίβεια, ίσως να μην είναι καν θλιμμένη», είχε δηλώσει η ίδια σε συνέντευξή της. Η πρώτη της μεγάλη επιτυχία ήταν το «The Wallflower (Roll With Me, Henry)» το 1955, που ηχογράφησε έχοντας μόλις κλείσει τα 16 της χρόνια.



Από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 αντιμετώπισε πολλά προβλήματα υγείας τα οποία και προσπάθησε να νικήσει και να κάνει come back στο τραγούδι. Η Etta James μπορούσε να τα βάλει με τον καθένα και να τον νικήσει, όχι όμως και τη λευχαιμία που τελικά ήταν και η αιτία θανάτου της.



Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x